Bu haftaki anketimiz yine gundem olan bir konulardan.Size göre Zorunlu din dersi uygulaması sürmeli mi?
Düşüncelerinizi ve oylarınızı siyasi kavga olmadan bekliyoruz..
Anketimiz 7 gün sürecektir..
Printable View
Bu haftaki anketimiz yine gundem olan bir konulardan.Size göre Zorunlu din dersi uygulaması sürmeli mi?
Düşüncelerinizi ve oylarınızı siyasi kavga olmadan bekliyoruz..
Anketimiz 7 gün sürecektir..
Benim fikrim Çocukların din hakkında cahil kalmasının birçok yanlışlığı da beraberinde getireceğine inandıgım için din dersinin uygulamasının zorunlu olması yonunde
bence sürmesi gereklidir.din dersindeki konulara bakınca gereklilik olduğu ortaya çıkıyor
İllaki sürmeli Böyle soru mu olur yani
Dinini bilmeyen büyüklerine saygıyı küçüklerine sevgiyi en önemlisi türk milletini millet yapan din-vatan-bayrak sevgisini hiç anlayamaz,bu oyunlara gelmeyelim arkadaşlar
bence sürmeli.gerçi müfredattaki din dersi eğitimi yeterli değil ama olmalı sürmeli.ayrıca bu dersi kabullenmeyenlerede hoşgörü olmalı diye düşünüyorum,birde din dersi okuldan ziyade önce ailede zorunlu olmalı temelini almalı.
Din derside kalkarsa sanırım ingilizce yi zorunlu yaparlar, Allah sonumuzu iyi yapsın, bizden sonraki nesil nereye gidecek acaba.?????
zorunlu din dersi kaldırılmalıdır okullarda öğrencilere sadece dualar öğretilmekte ve din dersi konusunda öğrenciler eksik ve bilinçsiz yetiştirilmektedir.
Tabiki zorunlu din dersi kalkmamalıdır böyle bir yasayı meclise taşımak bile günah olur müslüman devletiyiz çocuklarımızı din dersinde nasıl mahrum bırakırız
Bence devam etmeli fakat,Surelerın arapçalarının yanında Türkçe ' side öğretilmelidir.. Çünkü normal arapçasını ezberleyen insan ,bilmeden etmeden okuyor ,Anlamdaki derinliği anlamak için Türkçe öğretilmeside şart..
Birde Şu sorun var kendi okulumdan biliyorum; Vatandaşın birisi kalkıyor diyor hocam biz Aleviyiz,işte bu durum bizde böyle diye ,Hoca da boş durmuyor tabi..Oda bi laf sıkıştırıyor araya ,Yani Din dersi sadece Hanefi meshebini göre veriliyor bununda acilen çözümünün yapılması lazım , Okullar karışık durumda Öğrenciler kızgın Öğretmenler şaşkın.. Sağlıcakla Kalın.. :):)
devam etmesi iyi olur çünkü dini eğitim alan insan ile almayan insan arasında çok farklar vardır
ya arkadaşlar bana kalırsa da sürmelide ülkemiz sizlerinde bildiği gibi karma dinler olan bir yer insanlar dersler girmeyebiliyor türkiyede yaşayan türk vadandaşı olup da başka dinden insanlar gibi özellikle mardin bölgesi
bence din dersi diğer derslerden daha önemli din bilgisine yaşayan her insan ihtiyac duyar.
insanların yaratılışında inanc ve iman etme isteği ,arzusu vardır.dünyaya ve geçmişe bakarsak her toplumun bir inancı olduğunu bu inancı kendilerinden sonraki nesillere ulaştırmak için nasıl caba harcadıkları anlaşılır.atalarımızın bu topraklarda ezan sesinin kesilmemesi için kanlarını döktüğü unutulmamalı.
sanki dört dörtlük din dersi veriyorlarda kaldır kardeşim kaldır hatta kimlikten hızını alamazsan beynimin içinden kaldır :yell: :yell: :yell:
çocuklarımızda iman cevgisiolmassainsan sevgiside olmaz ben sürmeli diyorum saygılarımla
zorunlu olusun olmasınada bu din dersinin ici boş icini doldurmadan zorumlu olsa ne olur olmasa ne olur din kültürü ve ahlak bilgisi diye gecen derslerde ne okutuluyor liselerde ici boş hikayeler adam akılı inancını ögretebiliyorlarmı hayır lisede iki tane ayrı hocam olmuştu bu ders icin malesef her ikiside inancımın gereklerini ögretmekten cok siyaset yaparlardı şimdi bu dersin icini doldurmadan bu tartışmaların yapılması anlamasız gibi geliyor bana...
bence zorunlu olmaktan çıkarılıp seçmeli olmalı,ilk etapta seçmeyen kişiler çoğunlukta olabilir bir süre sonra bu oran azalacaktır.
elbetde din dersi verilmeli --------
Kesinlikle devam etmeli
bence devam etmeli
Arkadaşlar, herkes benim düşüncemde olmalıdır diye düşünüp, karşı düşüncede olanlara hakaret etmeyelim. Biliyorsunuz alevi vatandaşlarımız bu konuda çok hassadırlar. Onlarında kendi düşünce tarzlarına uymayan kısımlar olabilir. Dolayısıyla karşı düşüncede olanlarıda bilip yazılarımızı ona göre yazalım. Bir az önce bir arkadaşın mesajı vardı ve cumhuriyete dil uzatıyordu. O arkadaş bilmeliki Cumhuriyet sayesinde dünyaya geldi ve bu forumda mesaj yazıyor.
Elbette sürmeli.
din dersi mutlaka olmalı ama şuanki sistemdeki gibi asla olmamalı..
Alıntı:
gereken uyarı yapılmış.. gerginlik yaratacak cümleler kelimler kulanmayalım herkesin düşüncesi kendine iyi niyetle acılan her konuda tartışma yaratmanın gerginlik yaratamanın anlamı yok arkadaşlar biraz sagduyulu ve sakin olmakta fayda var..
bencede devam etmelı ben dıorumkı boyle gıderse yarın öbürgün cenazelerı defnedecek ımam bulamaz hale bıle gelebılırız..o yuzden böyle ınsanlara ıhtıyac var...bılıyorsunuzkı bu dunya duaların yüzü suyu hürmetıne hala ayakta ..teşekkurler
Bence zorunlu olmamalı ..İsteyen girer isteyen girmez...Böle olsa cok daha iyi olur ...Bu arada bakıyorum mıllet kendı fıkırının dısında olanları gavurlukla sucluo ..önce herkes kendıne baksın sonra konussun..kımse kımseyı yargılayamaz ...ıllakı herkes aynı fıkırde olmak zorundada deyıl bununda farkında olsunlar!!!!!!
Alıntı:
aziz kardeşim arkadaşa gereken uyarı iki kişi tarafından yapıldı.. şimdi sizde ona cevap vererek başka bir tartışma konusu yaratıyorsunuz.konun özü ile ilgili fikirlerimizi yazalım diger türlü polemiklere gerek uyarılar yapılıyor saygılar..
bence zorunlu olmali ama gecek dini konular olmali
din eğitimi tabi ki olmalı Farklı din istekleri belki lise çağından sonra düşünüle bilir. Batıda kilise eğitimi eğitimin bir parçası kabul edlmiş.
Arkadaşlar her konuyu elimize yüzümüze bulaştırmada dünyada ender ülkelerden birisiyiz. Din dersi farklı, din kültürü ve ahlak bilgisi farklı. Lütfen yazarken bunları bilmeden ahkam kesmeyelim. Bu işin bizzat uygulayıcısı olarak ben bile işin içinden çıkamıyorum. Çünkü din dersi işlesen müfredat dışına çıkıyorsun. Kitabı takip etsen içinde bilgiden başka herşey var. Okullarda okultulan din kültürü ve ahlak bilgisi. Bu yeryüzündeki semavi dinlerin Allah tarafından gönderilişi, peygamberleri, kitapları gönderiliş nedenleri genel olarak anlatılır. Ancak sağolsun MEB bununda altından girip üstünden çıktı. Din öğretimi ise tamamen bir dini ele alıp onu enine boyuna anlatan derstir. Bu dersi uzmanı olmayan bir ilköğretim okulu öğretmeni yeterince derinlemesine anlatamaz. Kitaplar derseniz ne isaya yarıyor, ne de musaya. İçeriği boş. Sonra din dersi öğretimi kastediliyorsa bunu kabul etmeyen vatandaşlarımızı ne yapacağız? Din dersi kitaplarımız bir mezhepi öğretiyor ama diğerlerini yok sayıyor. Bütün sorunda burdan çıkıyor. Mahkemenin verdiği karar, doğru bir karardır. İsteyen bu dersi alır, istemeyen de almaz. Ama şimdiki uygulamada ilköğretime devam eden herkes aynı dersi almak zorunda. En yetkili kişiler bile bir mahkeme kararını tvlerden izleyip basın toplantısı düzenliyor ve birilerinin "Efendi, efendi ulemaya sordunuz mu?" söyleminin devamını andıran demeçler veriyorsa bizler ne yapalım? Adama sayın yetkili "Sen de camilerde okunmasına karar verdiğin cuma hutbelerini hazırlarken, makine mühendislerinin görüşlerini aldın mı" diye sormazlar mı? Mahkeme karar alırken befendiye soracakmış. "Lafa bak, hizaya gel" derler eskiler. Burası İran mı, Arabistan mı ki hukuki bir davada senin görüşünü alsın? Birde yukarıda dengesiz, dengesiz mesaj yazıp uyarı alanlar; sizlerin damarının "Hacı İliyadis damarı olduğunu çok şükür biliyoruz. Gidin salyalarınızı başka yerlerde akıtın. Seviyesizliğin ve tetikçiliğin alemi yok.
Saygılar.
sürmeli hangi ülkede yaşıyoz
evet sürmeli
Verilen yorumlara baktığımızda herkeste sanki din dersi (ki böyle değil okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olarak okutulmakta) okutulmazsa çocuklar dinsiz, büyüklerine saygısız, sevgisiz toplumda sorunlu birer kişi olarak yetişeceklerini sanıyorlar. Bu güne kadar yetişen topluma saygılı büyüklerini sayan küçüklerini seven insanlar hep bu dersi okuduğu için bu hale geldiler. Ya toplumda kötü durumda olanlar din dersi okumadılar mı?
Din duygusu Allah sevgisi çocuğun yüreğinde olmalıdır. Okulda okunan din dersi ile hiç bir şey olmaz. Çocuk zaten bu bilgileri aileden almaktadır. Yalnız bu konuda da dinimiz siyasilerin elinde kendi emellerine uygun bir araç olarak kullanılmaktadır. Geçmişte olduğu gibi. Dikkatli olmak gerekir.
evet tabiki sürmeli
Din adına bir kelime bilmeyen bir nesilden bu topluma bu insanlığa ne fayda.Birkaç dinsizi memnun etmek için bu kararı alanları insanlık adına kınıyorum.Din dersi kimseyi bir dine zorla sokmak değil ki.Çocukları bir takım temel bilgiler vermektir.Çocuklar bu dini misyonerlerden öğrendiklerinde canımız çok yanacak haberimiz olsun.
1962/1963 yıllarında biz orta okulda okurken din dersi serbestti hatta biz sabahcıydık öğleden sonra 1 saat ders yapardık . Hem dinde zorlama yok deniliyor biryandanda mecbur ediliyor bıraksınlar herkez kendi dinini yaşar .
Okullarmızda Zorunlu DİN dersi gerekli diyorum, Çünkü dinimiz yozlaştırılmak ve unutturulmak tanınmamasını sağlmaya çalışılmak isteniyor diye düşünüyorum.
neyle övünüyoruz cettimiz osmanlıyla dini ne osmanlının islam ölünce askerimiz vatani görevde ne oluyor şehit ozaman aslımız din aslanımız şehitse dinimiz islam olsun saygılar
Dini olmayanın vatanı olmaz.vatanı olmayanın imanı olmaz.Dinini imanını bilmeyen toplum çürümeye mahkumdur...
arkadaşlar:bir kişinin,dini,imanı,vicdanı yok ise veya bir tanesi eksik ise o kişinin insanlığında şüphe duyarım.okullarda kaldırmak isteyenler asla insan olamaz.bizlerin cocukları dini altyapıyı almalı.
bence devam etmeli dinini kaybeden kişiliğini vede vatanını kaybeder saygılarımla
din dersinin bu polimiğe girmemesi gerekirdi. girdikten sonrada sanki baskı ile öğretilyor olması da ne kadar doğru olur. diğer derslerde seçmeli olsun:)) olursa tabi. bu tartışmalardan sonra seçmeli olsun öğrenmek isteyen adam gibi öğrensin. seçmelide olsa ben oğlumun din dersine girmesini isterim
kesinlikle zorunlu olmalı.
din dersini vermek kimseye kalmammış din eğitiminni aile verir düşüncesinden yanayım
İnsanın Allahı- peygamberi-Kuranı-tanıması kötümü?yoksa dinsiz olmasımı kötü? birde alevi islam sacmalığı cıktı böyle şey yok kardeşim islam(kardeşlik demektir barış demektir)müslümanlık tektir Kuran,sünnet tir bunları öğrenmek cokmu zor anlanıyorum
din dersi tabiki zorunlu olmalı.dışarıda cahil kafalardan dinini öğreneceğine okullarda ilmi olarak öğren meleri çok daha doğru olur:45:
olurmu öyle şey ya din dersleri kalkarsa zaten çökmekte olan etnik benliğinden çok kan kaybeden benliğimiz hepten dış güçlerinde etkisiyle soyunu sopunu bilmeyen sadece kendi benliğini düşünen aile kavramıyla alkası olmayan bir nesil yetişeceğine eminim ve malesef bu yolda zaten gitmekteyiz :smiles22:
arkadaşlar ne yazdığınızı sanıyorsunuz ya hayret birşey türkiye cumhuriyetinde sanki yaşayanların hepsi müslümanmış gibi.
karma topluluğun olduğu bir sınıfa hangi din dersini vermeyi düşünüyorsunuz
kendinizi bir geri cekin de düşünün derim bilginize.
Bazı mesajları üzülerek okuyorum. Çok şükür müslümanız ve kendi dinimizi öğrenmeyi kim istemez. Ama bunun yeri okullar olmamalı. Alınmak istenen bu kararın altında ne olduğunu sorgulamadan karar veriyoruz. Öyle bir toplum haline getirildik ki alınmak istenen bir kararı sorgulamıyoruz ve olduğu gibi onaylıyoruz. Bu kararın alınmasında MEB lığını eline geçiren tarikatların baskısı var ve kendi amaçları doğrultusunda, okullardaki kendi hocaları vasıtasıyla çocukları Cumhuriyet düşmanı gerekirse ana baba düşmanı yetiştirmeye çalışıyorlar. Ülkemiz İran laştırılıyor ve bizler dinimizin başkalarına baskı ile öğretilmesini alkışlıyoruz.
Bence zorunlu diye birşey olmamalı,herkez ozgurdur ısteyen eğitimini alır ama zorla deyıl...
başka türlü yollarla insanın dinini öğrenmesi teşvik edilmeli okullarda zorunlu olarak okutulmamalı
Yukarıdan aşağı yazılan tüm mesajlara bakıyorumda okuduğunu anlamayanlardan oluşan bu toplumun niye bu hallere geldiği daha iyi anlaşılıyor. Kardeşler din dersi kaldırılmıyor. Sadece zorunlu olmaktan çıkarılıyor ve isteyen alacak bu dersi. Çok mu zor okula gittiğiniz de "Müdür Bey ben çocuğuma din dersi alacağım" demek. Ama kendi apartman toplantılarına bile katılmayı zül gören bir milletten de bu beklenir. Mesajları bu noktayı göz önünde tutarak yazarsanız daha isabetli yorumlarda bulunursunuz düşüncesideyim.
Saygılar.
Müslüman isek ve TC yaşıyorsak din eğitimi sürmelidir.Benim anlamadığım müslümanız diye geçinenlerin din eğitimine karşı olmaları,özellikle yargının ben bunu anlayabilmiş değilim. Allah sonumuzu hayır etsin diyorum.
mutlak sürede kalkmalıdır,bizim bilmedigimiz o kadar çok okul varki bunlarda din dersi dersliginden çıkartılıp malesef tarikat taraflarına çekilmeye başlandı.eger bir çocuk dini bilgilerini ailesinden alırsa yeterli olur.başka yönlere sapmaya gerek yok.
Merhaba arkadaşlar öncelikle sayın kosovalı arkadaşıma bu anket için teşekkür ediyorum,Ewet şimdi din dersine gelelelim devammı etsin kaldırılsınmı? tabiii kocaman bir din dersine hayır diyorum,bakınız dinciler şuanda türban için savaşıyorlar onların üniversitlere türbanla girmek istedikleri gibi ve istediklerini yapma hakkını kendilerinde nasıl görüyorlarsa bende okullarda din dersi istemiyorum açık ve net memlekette bir sürü mezhepli insan var bir aleviye veya bir katolik hiristiyan olan çocuklara zorunlu din dersini gösteremezler,neden okullarda DİN dersini zorunlu görme yapmışlar,neden bir alevi ve hiristiyan olan herhangi bir çocuğa TC okullarında din dersini zorunlu bir şekilde gösteriyorlar,çocuğumu zorla türkleştirmeye hakkı yok çocuğum zaten TÜRK doğdu ve ATATÜRKÇÜ ölecek ve çocuma vereceği din dersiyle çocuğumu cumhuriyetçi yapacaklarına inanmıyorum Dünyada kaç din var hangi ırk neye tapıyor onu öğretsinler, ne yanii eğer ben aleviysem veya hiristiyansam benim çocuğuma vereceyi din dersiyle çocuğum zeka düzeyini daha çok yükselteceyine inanmıyorum, din dersi çocuğuma hiçbir şey vermiyecek cehaletten başka okullarda din dersleri yerine bilimsel şeyler öğretsinler okullardaki din dersi ile amaç bellidir zaten.ben okullarda din dersi istemiyorum din cehalet getirir,İnsanı din yaratmadı ama insan dini yarattı.
:common001: :ty: :ty: :ty: :45: :present: Siz çiçekler arasında bir çiçeksiniz size ve kültürünüze saygı duyuyorum keşke onlara duyduğumuz saygının çeyreğini bize dussalar ne iii olurdu sağlıcakla kalın en derin sevgi ve saygılarımı sunarım aliharbiye.:ty: :ty: :45: :present: