Bilgisayar Korsanlanlarının Yeni Tuzağına Dikkat!!!
BİLGİSAYAR KORSANLARININ YENİ TUZAĞINA DİKKAT[/CENTER] Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Bu dosyaya SAKIN tıklamayın ! Tixcet.A isimli bir solucan, kendini Word dosyası gibi gösterip sistemlere sızabiliyor.
Panda Güvenlik, internet kullanıcılarını, son zamanlarda yayılmaya başlayan yeni bir zararlı konusunda uyardı. Tixcet.A isimli zararlı .DOC, .MP3, .MOV, .ZIP, .JPG gibi popüler formatlara sahip dosyaları silerek yerlerine kendini kopyalıyor. Ancak bunu yaparken dosyanın adı ya da simgesi değişmiyor. Yani kullanıcı, zararlıyı çalıştırmadan önce normal bir Word ya da MP3 dosyasını açtığını zannediyor.
Sisteme bir Word dosyası gibi bulaşan solucanın ulaştığı sistemlerde bildirim alanında “CETIX” ibaresi beliriyor. Tixcet.A’nın sisteme bulaştıktan sonra ortaya çıkan zararlar ise şunlar:
- İlk kez çalıştırıldığında sistem yeniden başlatılıyor.
- Kopyala-yapıştır komutlarını etkisiz hale getiriyor. Kullanıcı bir metni kopyalayıp başka bir yere yapıştırmak istediğinde, yapıştırılan metin “Hello ! My Name is CETiX, nice to meet you...” oluyor.
- Görev yöneticisi, Kayıt Defteri Editörü ve Komut satırı çalışmıyor.
- Pencere adı içerisinde ANVIECLAZZ, BITDEF, CabinetWClass, DETEC, ExploreWClass, GRISOFT, HIJACK, KASPER, NORMAN, NORTON, PROCEXPL, SETUP, SYSINTER, WINDOWS kelimelerini içeren uygulama ve hizmetleri sonlandırıyor.
- Windows Explorer ve tarayıcı programların pencere isimlerini “CETiX: Don't Kill Me Please...! My name is CETiX, Nice to meet you...” şeklinde değiştiriyor.
- Sistem özellikleri penceresinde, lisans sahibinin adını “CETiX Bali” olarak değiştiriyor.
Panda, belirtilen uzantılara sahip dosyaları kaybetmek ve neredeyse her köşede CETiX ibaresini görmek istemeyen kullanıcıları, bilmedikleri dosyaları açmamaları ve güvenlik yazılımlarını her zaman güncel tutmaları konusunda uyardı.
04.Haziran.2008
samanyoluhaber
04-06-2008, 18:56
umuter
uyarı için teşekkürler korsanlarda denemeler bitmez sürekli yeni yemler bularak insanları kandırmaya çalışacaklardır
04-06-2008, 19:08
temel50
Bilgi için teşekkürler
04-06-2008, 20:04
çanakkaleli
teşekkurler
04-06-2008, 21:05
mert523
verdiğin bilgiler için teşekür ederim.
04-06-2008, 21:49
atakan2007
Uyarı için teşekkürler.
05-06-2008, 16:18
adnanarkan
bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz.
09-06-2008, 00:07
ievsan
usta teşekkürler uyarı için
09-06-2008, 06:47
xcoco
teşekkürler.emeğe saygı her zaman var..
15-06-2008, 21:01
lazarus_01
uyarı için teşekkürler
16-06-2008, 11:06
ayran
uyarın için çok teşekürler
sizin gibi iyi dostlar sayesinde internet'e azda olsa güvenle devam edeiyoruz.:)