Bu gün foruma en çok katkı'da bulunacak kişiye armagan,Afiyet olsun.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Printable View
güzelmiş. :45:
kim ısmalıyor arkadaşlar ne yapalım hani sofrada sofra yanee valla......
ben patlıcanlı kebap isterim :D yanın'da
soğuk buz gibi AYRAN :D
yanında bu sıcakta bir sürahide su koyun:)
servisler tako 2000 kardeşinizden.Alıntı:
Misafir umdugunu degil buldugunu yer.:puah: :puah: :puah: Bu günkü menü bu
abi zaten geç kalktım. bunlarıda görünce iyice iştahım açıldı..
Bi tadına baksam :loco:
Bu sıcakta tatlı değilde,dondurma olsaymış iyi olurde neyse bakalımm :smile:
anlaşılan pek katkıda bulunacak yok??
keşke önce katkıları yaptırıp sonra ödülü gösterseydin tako 2000 :D:D:):) yemeği görenin ağzı sulandı foruma konsantre olamıyorlar hehehehe
katkı derken?
He valla az önce mutfaktaydım millet köşe bucak yemekleri arıyor.:puah: :puah: :puah:Alıntı:
Demek bundan fazla ödül koysaydık,foruma kimse ugramızdı:puah: :puah: :puah: :yahoo: :yahoo:Alıntı:
Konu katkısı ama isteyen başka katkıda'da bulunabilir.:puah: :puah: :puah: :puah: :puah:
uf baklavalar güzelmiş:smiles24:
ayran yokmiiiii
KARADENİZ usulü hamsi istiyem tako dostum teneke takanla gönder
Alıntı:
Aha sana hamsu.bak habu tekne ile avladum onlari
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Ha uşagum ha! Haydi hamsi avüna
“Sıra sıra dizerek
Kızart onu tavada
Bak ki onun lezzeti
Var mıdır baklavada”
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Garip bir şey hemen hemen Türkiyede yapılan yemeklerin çogundan tatmışımdır.Bir tek şey hiç yemedim o da hamsili pilav.Hamsili pilav yemek kısmet olmadı.
Alıntı:
Seni kıracagıma kafamı kırarım,Al sana'da hamsili pilav
Hamsili Pilav
Hem besleyici olmasından hemde bolca bulunmasından dolayı Karadeniz yemeklerinin vazgeçilmezi hamsi pilavdada yerini güzel bir uyumla alıyor. Misafirlerinize sunabileceğiniz farklı olduğu kadar gerçekten leziz bir tarif.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Malzemeler:
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 2 kilo hamsi Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 5 yemek kaşığı zeytinyağı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 2 adet orta boy soğan Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 3 su bardağı iyi cins pirinç Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. arzuya göre 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 4-5 yemek kaşığı kuş üzümü Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 1 silme yemek kaşığı kadar yenibahar Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 1 silme yemek kaşığı tarçın Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. tuz, karabiber Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 4,5 su bardağı kadar sıcak su
Yapılışı:
:puah: :puah: :puah: :45: :45: :45:
- Önce pilavı hazırlayın. Bunun için pirinci bir kaba alıp 2 yemek kaşığı tuz ve üstünü basacak kadar sıcak su ile ıslatıp ılınana kadar bekletin.
- Geniş bir pilav tenceresine yağı aktarın. Yemeklik doğranmış soğanı ve kullanıyorsanız fıstıkları birlikte kavurun.
- Pirinçleri bol suda duru su çıkana kadar yıkayıp süzerek kavrulan soğana ilave edip kavurmaya devam edin.
- Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Baharatları,tuz ve karabiberi, kuş üzümünü ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra 4,5 su bardağı veya biliyorsanız pirincinizin kaldırdığı kadar sıcak su ilave ederek pişirin. (Pilavınız diri kalmadan tam olarak pişmiş olmalıdır.)
- Pilav demlenirken hamsileri ayıklayın. Bunun için hamsinin iç kısmını aldıktan sonra ortadaki kılçığınıda hamsiyi ayırmadan çıkarın. Hepsini ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün.
- Hafif yağlanmış orta büyüklükteki yuvarlak, tercihen teflon tepsinizin taban kısmını tamamen kapatacak şekilde hamsileri dizin. (Hamsi pişerken çekip küçüleceklerinden dolayı sıkça dizmelisiniz.)
- Tepsinin yanlarınıda hamsiler dışarı sarkacak şekilde dizin.
- Pilavı tepsinin ortasına döküp kalan hamsilerle üst kısmını yine sıkıca dizerek tamamen kapatın.
- 170C dereceli fırında hamsiler iyice pişip kızarana kadar pişirin. Servis tabağına ters çevirerek sıcak olarak servis yapın
Hakikatten çok güzelmiş teşekkürler.