Bu haftaki anketimizin konusu işsizlik hakkında.Sizin yorum ve düşüncelerinizi merak ettik.ANKETİMİZ 7 GÜN SÜRECEKTIR
Printable View
Bu haftaki anketimizin konusu işsizlik hakkında.Sizin yorum ve düşüncelerinizi merak ettik.ANKETİMİZ 7 GÜN SÜRECEKTIR
bana göre çözumlenebilir. İlk olarak emekliliği gelmiş kişilerın direk emekli edilmesi buna özel sektörde dahil ve yerine genç arkadaşların yatiştirilmesi ve yıllardır süre gelen yabancı yatırımlarda belli kapasitede işçi alınamsının kanunun konulması.
Tabi ki çözümlenebilir. Ama bu IMF kafalarıyla çözümlenemez. Sahi be arkadaşlar şu Putin'i transfer mi etsek ne? Adam 2000 li yıllarda yerlerde sürünen Rusyayı ayağa kaldırıp ABD'ye kafa tutar hale getirdi. :8[1]: Ne dersiniz olmaz mı? Ortalığı düzeltince de kapıyı gösteririz:D Çünkü bizim siyasetçilerin mahalle karıları gibi dedi-kodu yapmaktan başka işleri güçleri yok. Hepsi cambaza bak oyununu oynuyorlar.
Saygılar.
emekliliği gelmiş olan kişi direk emekli edilmelidir.emekli olmadıkları için binlerce kişi işssiz.daha çok şey yazacağımda iftar vakti geliyor.
çok zor. çokk
istenirse olmazdiyebişeyyok devletimizin iş imkanlarını var gücüyle önünü açması:ranger:
İMF.kafası ile çozulmez araştırma yaptıgınızda İMF nin eline duşen tum devletler iflas emiştir.zaten şu ana kadar ne iyi gitti.
emmi arkadaş in yazdıklarına tumu ile deyil fazlası ilekatılıyorum
İşsizlik emekli yaşı 65 oldugu sürece çözünlenmez.Kdv ve vergi oranları çok yuksek topluluklarda kimse yatırım yapmak istemez.
Bir devlet düşününki herşeyden vergi alıyor ben bu siteye para öderken % 18 kdv zorunlu hale getirdiler.Reklamlardan gelecek paralardan bile % 20 vergi kesiliyor.Bu sekil bir vergi toplumunda yasıyoruz malesef.
Yatırım şart ama kimse yatırım yapmıyor ve işsizlik artıyor..
önce emekli olanların maaşını düzenleyip hiç bir emekliyi çalıştırmayacaksın arkadaşların dediği gibiyaşı gelenleri hemen emekli edeceksin. emekli ikinci bir işte çalışınca devlete hiç bir vergi ödenmediği için bunları çalıştırmak çazip geliyor işverenler için o yüzden emekli yaşı düşürülmeli ve kesinlikle hiç bir emekli çalıştırmamalı
bence işsizlik sorunu çözülmez çünkü türkiyede sorun olarak tabir edilen ne varsa hiç biri çözülmüyor
bence TÜRKİYE de öle abartıldı kadar iş yok degil daha çok iş begenen yok şimdi arkadaşlar iş begenmiyo ben bir çok yerin işçi aradını görüyorum gezdim zamanlarda 3 4camın birinde eleman lazım yazıyo.tabi bunların yanında devletinde destek vermesi lazım yeni olanaklar sunucak kişilere yardımcı olmalı yatırımcılara kolaylık göstermeli.......her şey çözülür yeter ki istensin......
Alıntı:
arkdaşım öle iş yok değil ama o işverenlerın çoğu ne sigorta yapıyor nede ucret olarak asgari ucret bile vermıyolar. işin açığı işverenlerde işin kurnazlığında nasıl olsa bu devlet bu mılletı bu hale getırdi diolar her yer iş arayanla dolu onlarda bunu kullanıo. adamların ne kadarda işlerı iyi olsa sankı o sigortadan o maaşı adam gibi verınce batacaklar bizim insanımızdada hayır yok. daha çok şeyler yazmak isterım ama kuallarımıza uymaz. herneyse bu bile benım için biraz fazla oldu. söylenecek çok şey var ama tututyorum kendımı.
yahu niye çözülmesin elbette çözülebilir...ama kolay değil tabiki...
devlette uzun yıllar süre gelen geleneklerin (aslında gelenek değil ama gelenek haline gelmiş alışkanlıkların ) bırakılması gerek...
yukarıda arkadaşların söyledikleri emeklilik meselesine katılıyor ve şunu ekliyorum; dışarıdan alınan mallara önemli kotalar koymamız gerek...bu nasıl yapılır bilmem...ama yapılmalı...
tabi başka birçok yolu vardır bu işi düzeltmenin....ilim sahiplerinin (üniv.hocalarının) bu işe kafa yorup hükümeti uyarmaları gerek) (ben evet dedim...ama bu düzen devam ederse işsizlik devam eder)
selametle...
bence zor çözümlenir
Arkadaşlar, buldunuz benim gibi 30 yıl çalışanları emekli ol diyorsunuzda; nasıl olalım peki? Elin emeklisi bir aylık maaşıyla Türkiyemde bir aylık tatil yaparken bizim emeklilerimiz ay sonunu getiremiyor. Hele birde çoluk-çocuk başındaysa değmeyin ke,yfine benim emeklimin! Yönetenler IMF'nin dediklerini harfiyen uyguladıkları sürece emekli olmak istemiyor çalışanlar. Kim ister tam emekliliğin sefasını süreceği yıllarda çalışmak. Dedim ya şu Putin'i transfer edelim diye. Bize öyle bir yönetici lazım. Hariçten gazel okuyan AB'nin 3.-4. sınıf memurlarına "höst lan" diyecek. Velhasıl AB ve IMF'nin dayatmalarına dur demedikten sonra işsizlik sorununu çözmek o kadarda kolay değil. Esas bizim çıkmamız gereken "Gümrük Birliği"dir.
Yukarıda biriside geyik muhabbeti yapmış aklınca. "İş beğenmiyorlar" diye. Aylık 250 liraya ve güvencesiz çalışmak istersen iş çok aslanım. Git o işlerde sen çalış. Çok istiyorsan.
Serkan ustanın dediği çok doğru. Vergininde vergisi alınıyor bu ülkede. İnanmayanlar elektrik faturalarına bir göz atsın. Tabi oradakileri görecek gözleri varsa? Minik çıkarlarımız için iktidarların yalakalığını yaptığımız sürece bu düzen daha da bozularak devam edeceğinden emin olabilirsiniz. İşsizlik mi? O da neymiş be ya?
Saygılar.
mümkün değil
imkansız hiç bir zaman çözümlenemez.
işşizlik sorununu çözeceklerine emeklilik yaşını uzatıyorlar.mezarda emekli olsun diye insanlar.yazıklar olsun halbuki emekli olanın yerine işşiz insan girebilir.
sayın arkadaşlar emekliliği gelmişlerin emekli edilmesi turgut özal zamanında yapıldı.fakat herhangi bir değişiklik olmadı.sen istediğin kadar emekli yap yine de işsizliğin önünü alamazsın.ha bu ara ben emekli edildiğimde 40 yaşındayım.selamlar.
çözümlenebilir.işşizlik=tembellik çalışmaya *** yok.az iş çok para.nerede görülmüş çalıştın mı az da olsa gelirin olur.bugün az olur yarın çok olur.yeterki çalışmaya *** olsun
bu hükümet hiç bir sorunu çözemez,aksine her geçen gün bu ülkenin başına sorun çıkarmaktadır...
arkadaşlar işşizlilik diye bir şey yok.okumuş tahsilli kişiler işsiz kalıyor azı beğen meyen çoğu hiç göremez.
kardeşim bilerekmi konuşuyorsunuz?
işsizlik nasıl yok? yada nasıl iş beğenmiyorlar?
her gördüğünüz camdaki "eleman aranıyor" yazısı işçi kıtlığını mı gösterir?
yani iş varda millet iş beğenmediğindenmi çalışmıyor?
ben tam 6 ay işsiz gezdim 2006 temmuzdan 2007 şubatına kadar...(şimdi buldum çok şükür.allah bozmasın..herkesede böyle bir iş nasip etsin)
200 ün üzerinde iş başvurusunda bulundum...(abartı yok)
hem sarı sayfaları değerlendirdim hemde önüme çıkan camdaki eleman aranıyor yazılarını...
adamlar asgari ücreti bile vermiyor...bırak ssk yı yatırmayı...yol parası da yok... nasıl çalışacaksın?
adam gibi imkanlar sağlanıyorda milletmi iş beğenmiyor?
insaf..."nasıl olsa millet işsiz içinden bulurum birini" diyen işveren fiyatı ve imkanları düşük tutuyor...
selametle...
Doğrudan Türkiyeyi düşünmezsek, işsizlik değil hiç bir sorun düzelmez. Bürokrasi ile halkın barışı sağlanmalı öncelikle. Tek düstur olmalı Önce Türkiye.
Malesef bu kafayla çözülemez ben 6 aydır iş arıyorum ve malesef daha boştayım 14 senelik bilgi ve tecrübem var her türlü iş konusunda son derece bilgiliyim ama iş verenler köle gibi az parayla ve esnek çok çalışma saatleriyle köle aradıkları için tecrübe işe yaramıyor sonuçta o kadar çok okumuş ve tecrübeli işsiz varki görüşmeye gittiğim yerlerde ellerindeki cv'lere bakıyorum o kadar cv içinde bir görevli kişi 10 dakika görüşmeyle ne kadar çalışacak kişi hakkında bilgi sahibi olabiliyorsa ona göre seçiyorlar galiba ama bu olaylar genelde Türkiye'mizde tanımladığımız Dayı ve Tanıdık Akraba olayıyla Tecrübe olmadan işe girme durumu daha kolay olabiliyor malesef
Türkiyede ara elemana ihtiyaç çok.O işi yapanda olmayınca işsizlik sorunu oluyor.
hocam o zamanda düsük maas ile insanin emekli olmamasi gerekir bence hadi benim emekliligim geldi deyipte calismamak gerekiyor ama zamani geldigindede cikmak gerekiyor ki arkadan gelen neslin önünü kapatmamak icin..
yani toplamda 120 ila 150 bin ytl toplami olanin artik calismamasi lasim saten onun alicagi para 1 in üstündedir..
biz fakir bir ülke olmaktan kur tu la ma yız...
Atatük gibi bir başkan olsun başımızda fakirliğe işsizliğe göğüs gereriz.
Ama başımızdakiler fakirliği işsizliği bir türlü anlamak istemeyen ve her gun parasına para katan insanlar olduğu için böyle sürünmeyede mahkumuz..
hayır asla hayır.plan tertıp ıle alakalı.devletler arası baglılık oldugu surece olmaz.bakın rusya_gurcıstanla sorun yasıyor fakat turkıyede komurun tonu 600 ytl oluyor.gerısını sız anlayın.
Ülkemizin yer altı zenginliklerini faaliyete geçirmeye başladığımız zaman,istihdam sorununuda çözmüş oluruz.İşte o zaman bu ül***i hiç kimse tutamaz.
bu gidişle ve zihniyetle ancak temmuz ayında antalyaya kırmızı kar yağarsa ülkemizde işsizlik sorunu çözülür...selametle
Kardeş yazıyı biraz dikkatli okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Ben diyorum ki emekliliğin tadını çıkarmak varken kim çalışmak ister. Ama Türkiye'de çalışırken bile ek iş arayanları veya yapanları görüyorsunuz. Bunlar iş ve çalışması hastası insanlar mı? Değiller. Türkiye şartları bunları zorluyor. 120 ila 150 bin ytl toplamı olan çalışmasın demişsin. Hakikaten mi yazdın, yoksa bizlerle kafa mı yapıyorsun? Kardeşim bırak artıyı; ay başınına kredi kartı çektirmeden çıkarsak kendimizi mutlu hissediyoruz. Hele birde çocuklar okuyor veya evlenme çağına gelmişse vay haline çalışanın. Emekli olunca alacağı 25-30 bin lira parayı bunlar için bekletiyor insanlar.Alıntı:
Arkadaşlar, işsizlik sorunu bilinçli bir seçim sonucu yaratılmıştır. 1980 darbesi niye yapıldı sanıyorsunuz? Türkiyeyi bugünlere hazırlamak için alınan 24 Ocak kararlarını yürürlüğe sokabilmek içindi. Ve bunuda bizlerinde çok kıymetli yardımlarıyla başardılarda. Son yıllardaki uygulamalar ise faşizme dönüştü iyice. Eğer bunu göremiyorsanız, ağlayıp sızlamanın da bir anlamı yok.
Saygılar.
vrgılerımızı verırsek cozulur.
yatırım olmayan bir ülkede işsizlik cözülürmü çok zor
bence işsizlik çözülür ama birazda basımızdakıler taşşaklı olmalılar yoksa biraz zor )))
bütün dünyada çok büyük kriz var zaten ülkemizdeki kırılganlık malum
o bakımdan çok zor kısa zaman diliminde işsizliğin giderilmesi...
çözülmez...sulh&saygı
çokkk zor bu ülkede bu sistemle
başımızda böyle bir yönetim varken imkansız...:46: bence
böyle bir acaip soru olmaz
asgari ücrete bakın 500$ bile karsılık gelmiyor.
ne zaman asgari ücret 1000$ civarlarına çıkar ozaman cozume dogru gider.
aşagıya dusen asgari ucretlerde issizligin artıgını gostrir
simdi sisirilmis istihdam yasanıyor 1 kisi yeine 2 kisi çalıstır gizli issiz yarat..
büyük çoğunluk ankette işsizliğin düzelmeyeceğine oylamış bakalım ilerliyen zamanlar neyi gösterecek.
Nüfus artışı önlenebilirse işsizlik de önlenir
çözülemez hiç zorlamaya gerek yok
Anketimiz süresi bittigi için kapanmıştır