Tekrar yayındayız:) Arkadaşlar 2 gunluk aradan sonra sizlerle beraberiz.Malum turksat 3a olayı siteleri mahvetti bazılarını memnun etti olan bizim sitelere oldu malesef.:45:
Printable View
Tekrar yayındayız:) Arkadaşlar 2 gunluk aradan sonra sizlerle beraberiz.Malum turksat 3a olayı siteleri mahvetti bazılarını memnun etti olan bizim sitelere oldu malesef.:45:
Alıntı:
Serkan bey: Bu forum bence o zaman lazımdı öyle bir günde ulasamıyorsak bunun cozumunu bulmanız gerekir bence!! Harıl harıl uydu sıtesı aradım nette bende uydu forum ları içerisinde tek takldıgım burası lazım olduğundada kapalıydı..
Doğru diyorsunda turksatın frekans degiştirdigi gecenin sabah ben supersatforuma girince 2000 online vardı. geceye kadar bu acık kalsa en az 250 binden fazla giriş olurdu.Alıntı:
Acık tutmak kolay bu maliyeti getirir ben akşama kadar acık tutsaydım siteyi aylıgımız yetmez bu olaya anlık girişler ile normal girişler arasında farklar var.
Bu olaydan tv ciler voleyi vurdu ve bize hiç bir artısı olmayan rutin kullancılar yüzünden ( o gune özel uye olan ve bir daha siteye ugramayan kişiler)onca maliyet vermeye gelmez ve kimsede bunu yapmaz Ve Buyuk sat forumların hiç biride acmadı sitelerini :warn:
cıhaz bası 10 ytl yuh dedım gecen bızım carsıda bır uyducuya olesıne ugradım adam yıgmıs cıhazları nerden baksan 50 tane tanesıne 10ytel dıyor yuh dedım,bu kadarda olmaz,altı ustu bır frekans gırıp kanal tarattıracan be fırsatcı herıf ,boylelerini afınıza sıgınarak kınıyorum,fırsatcı bunlar
Evet hepsi kapalıydı ama farklı olmak herzaman kazandırır ve ayrıcalık tanır.Sürekli üyelerinize mail yoluyla frekans listesi gönderebilirdiniz mesela!! Sağlık olsun umarm bırdaha kesıntı olmaz..
neyse snonuçta herşey normale döndü sanırım:):)
Biz kimseyle yarış içinde degiliz uye kapacam diyede yarış işine girmedim girmemde.Ama ayagımı her zaman yorgananına göre uzatırım hayat felsefem bunu gerektiriyor ve star tv olayı ve frekans degişmesi olayında site her zaman kapanacaktır.Alıntı:
Ben şunu anlamıyorum alt tarafı bir frekanslar degişti onca tv tamircisinin dukkanı ana baba günü siteler desen dolu her kanal bu olayı duyurdu ama bizim milletimiz bozarım diye korkuyor.
Neden şehitlerimiz ölünce internet sitelerinie girilmiyor yada yorumlar yapılmıyor neden internet ortamında kötü olay oldugu zaman rutin kullanıcılar girmiyor ben bu cıkar olayını bugune kadar çözemedim.
Alıntı:
Serkan bey ben sizi çok iyi anlıyorum ama maalesef insanımız böyle alışmış, Bir üyeye teşekkür edeceği zaman bile üyenin nick ini kopyalayıp yapıştırıyor ,yazmaya üşeniyor, Biz bu kafayla bu hallere düşmedikmi zaten???
tekrar ayrılmamak dileğiyle
neyse arkdaşlar kapandı sonuçta açıldı giden gitti kalan sağ lar bizim olsun
Arkadaşlar ben memurum yani bu uydu sektöründe sadece kullanıcı diğer bi deyişle uydu tüketicisiyim. Fakat ben bu olyı bu kadar kızgınlıkla karşılamıyorum, niye ya adamlar berber değilki senede 2 kere sıraya sokup tıraşa geçsinler. Adamlara diyorum özür dilerim tv uydusuyla ilgili arkadaşlar hergünmü bu durumda kalıyorlar, ya bırakın adamlarda kazansın sonuçtu bir emek veriyorlar. Servis ücreti bir fırsatçılık olarak algılamadım sonuçta 10 YTL. İki paket sigara buda bir şekil gündem ve adamlar kazansın tabi ya, çatıda gez, cihazı tanıt bir nevi eğitim ki buda para ve adam markanın fabrikasında maaşlı adam değilki. Ya bence bir soluktu bu uydu değiştirme getirisi uyducu arkadaşlara, yani sen şifre değiştiğinde sanki sorumlu senin mahallendeki uyducuymuş gibi başına gidip ekşiyon. Ya bırak adam da bi 10 YTL alsın be alsın sanki çalıyo ya sanki sorumlu o. Helal olsun Televizyon tamircisi, uyducu arkadaşım helal olsun benden aldığın 10 YTL.
sizde gene iyi imiş usta... ben yeğenimden duydum...mahalledeki uyducular 20 ytl ye yapıyorlarmış...alt komşu gitmiş...fiyatı duyunca getirmiş...bana söylediler...akşam yapacam...Alıntı:
ayrıca bunu ayarlamak basit bişey... neden uyduculara giderler anlamıyorum...türksatı taratıyorsun oluyor...taratmakta zor bişey değil ki...
bizim kimsenin ekmeğinde gözümüz yok hem haklısın catıda dolaş ayarla kan ter içinde kal o oemeğe helal oldun değer o paraya ,sen benim demek istediğimi anlamamısın ben diyorumki kumandadan frekans ekle tarat bu kadar basit bir olay emek olamaz olsa olsa fırsatcılıktır 10-20 ytl etmez insanları somurmektır,fırsatcılıktır,bunun oteki tarafıda var .:49:
güzel abicim...çatı ile ne alakası var...koltuğuna oturuyorsun...alıyorsun eline kumandayı...tarat diyorsun...bu kadar...Alıntı:
öyle çatıya çıkıp anten ayarlatırsan bunu 20 yede yapmazlar...
bu işi koltukta otururken yapabiliyorsun...(ben yatarak yaptım:wave: )
selametle...
Peki madalyonun diğer yüzünden baktınızmı hiç?
20 ytl fazla kesinlikle savunmuyorum ama elinize network taraması olmayan bir cihaz geldiğnde ve değişen bütün frekansları transponder olarak elle tek tek girmeniz gerektiğinde ve bunları yapmadan öncede tranponder listesini tamamen silmeniz gerettiğinde ki bu tek transponder için 4 kere kumandadan tuşa basmak zorunda kalıyorsanız daha sonrada müşterinin isteğine göre bunları diziyorsanız bu işlemler sizin yaklaşık 3 saat gibi bir zamanınızı alıyorsa ne kadar alınmalı sizce :)
Makul fiyat bana göre 5-10 ytl arasıdır.Nihateyinde bu insanlar az çok emek ve zaman harcıyorlar işci çalıştırıyorlar vs.vs.
Kolay gelsin.:)
Bu arada konu değişti yaa :D Neyse bu güne özel bu konu böyle olsun bakalım :) herkesin kafası dağılsın içim dışım goldmaster sunny kanal listesi oldu gece gözümü kapatınca kanal listelerini görür oldum :D
dediğin gibi meşakatli ve zaman alıcı olsa idi 20 ytl dende fazlası alınabilirdi...
fakat makinalar (yada bendeki makina diyeyim...bende next 2000 cx süper var.) bir kaç tuşa basarak tüm kanalları buluyor...meşakat yok...tarat bulsun...ee bu kadar işlemede 20 ytl çok...ama dediğin gibi meşakat olsa idi olurdu...selametle...
bu arada bize desteğini veren ve serveri saglayan dali arkadaşımızada teşekkür etmek istiyoruz çocu forumlar hala kapalı bizimki açık daliye sonsuz teşekkürler
selametle
cok sukur her sey yolunda kolay gelsin:clap2::
:45: sonsuz teşekürler tüm dedikleriniz yerindedir.bana 30'a yakın cihaz geldi çeşit çeşit ve tek tek düzeltme yaptıktan sonra teslim ettim ayrıca
yemin ederim bir ytl bile almadım.:warn: bazıları gacvokem usta ve osman usta'nın dediği gibi oldu tek frenkas bazılarınıda uğraştım.:warn:
serkan usta teşekürler formumuzun yayına başlatıması için.:ty:
ne kadar tık o kadar bant genişliğine bınen yuk o kadar servere yük
kapanmayan forumlarda vardı ama bilgi almakta mümkün deyildi
Yaklaşık 2 gün boyunca uyumadım.
Ve haliyle bütün forumları da dolaştım.
üç dört forum kapanmamıştı ama online sayısı olmadıgı ve sorulan şeylerinde yanıtlanmadıgı yerler oldugu için kapalı olsada birşey degiştirmicegi için açık olan açık abicim diye bir mantık olamaz.
İnternet üzerinden yayında olan bir site sunucu ya (host) bant genişligi (band width) kadar para öder.
Peki bu Band width nedir?
serverın ihtiyaç duydugu genişlikte denilebilir.Yani forum a ne kadar kişi girmeye çalışırsa yada bir tık yaparsa server band width yemeye çalışır.
Arkadaş demiş mail atılsaydı filan
Forum açıldıgında kapandıgı kısımda gerekli açıklama vardı.
2.olarak mail forum üzerinden yollandıgı için mail yollıyamazdık çünkü yavaşlıyo
Yav bu Türk milletinin herşeyi niye böyle tantanalı oluryor? Onu anlamam birtürlü. Bir uyduya geçiş yaptık, nerdeyse Türkiye sarsıldı. Başka ülkelerde geçiş yapıyorlar uydulara ama, kimse fark etmiyor bile uyduya geçildiğini. Neyse kazasız, belasız bu işide atlattık ya! Siz ona bakın.
Bende tükkanın kapalı olduğu günlerde forumları gezdim ama yukarıda arkadaşın dediği gibi, ne sorulan sorulara yanıt vardı, ne de doğru dürüst bir açıklama. Açıklanan şeyler Serkan ustanın girişe yazdığından farklı değildi. Neyse tükkanı açtıp kurtulduk avarelikten.
Saygılar.
Valla o açık olan yerlerden mi bu kafanıza sokulan bilgiler var yoksa bilemiyorum genel de hep türksat 3a ya geçtik söylemleri var.
Kesinlikle size birşey demiyorum usta bilgi vermek için yazıyorum aşagıdaki yazıyı ki dogru şeylerden konuşalım :D
Türksat 3a 27 ekim gecesi devreye girmedi.
T3a bir iki aydır zaten çalışıyordu.Türksat 3a nın görevi türksat 1c deki frekans aralıklarını almak ve türksat 2a da türksat görevlileri tarafından bozulan (yakılan denilir genel de :D ) bir aralık var bu aralıgı tam verimli kullanabilmek için türksat 2a daki çalışan o aralıktaki (12500 - 12750 arası) tp leri kapatıp o aralıga da türksat 3a yı kullanacak şekilde dizayn ettiler.
Yani İTU nun bize 42 Derece Dogu yörüngesinde tahsis ettigi aralıkları tam verimli kullanabilmek için o şekilde üretildi uydu
Fakat Geçtigimiz bir iki ay evvel Türksat 1c den frekansları aynı şekilde türksat 3a ya alındı zaten çok sayıda kanal yoktu bu uydumuzda ve kullanıcılar bunu hissetmedi.
Fakat türksat 3a nın türksat 2a dan 12500 - 12750 arasını da alması gerekiyor ve bildigim üzre frekanslar uyuşmadıgı için o kısmın yeni frekanslarla geçmesi gerekiyordu diye biliyorum fakat Türksat A.Ş nin yeni bir projesi vardı (ufak kanalları uyduya kendileri çıkarken sorun yaşıyolardı Türksat Paket yapıp kendi üzerlerinden uyduya 30000 sr li paketlerle atmak kısaca böyle) ve tahminimce bu proje ile birlikte uyduya çeki düzen verilmesi karar verildi bana göre ve biraz olsa uydu düzenlendi ve bir takım kararlar almışlar uyduya yayın basanların kullanıcakları bant genişligi hakkında
Özledik forumumuzu :)
Öncelikle forum tekrardan açıldı hayırlı olsun diyelim ve bazı arkadaşlar neden diğer forumlar açıktı burası kapalıydı dediler. Sunucumuza son 2 günde anlık girişler 3000 üzerinde idi anlık derken şunu iyi düşünelim arkadaşlar 3000 farklı IP adresi saniyede sunucumuza giriş yapıyordu. Sadece supersat foruma 5 dk.lık zaman aralığı yapıldı halde 1500-2000 kişi giriş yaptı. Bizim sunucumuzda 10 üzerinde uydu forumu mevcut ve toplamda 25-30 forum var. Anlık trafik kullanımımız 30 mbitlere çıktı 2 gün önce bunun sunucuya maliyeti ise sadece 30 mbit hat 2400 YTL + KDV Serkan arkadaşımız bu durumlarıda biliyor ve Sunucudaki siteleri 3 farklı sunucuya taşıdık 48 saat boyunca ama yinede zar zor siteleri aktif ettik. Herkesin görüşü farklıdır siteye neden giremiyorum veya neden açık değil bunları ince düşünenler olursa bu işin detayları çok kapsamlı olduğunu bilirler. Şunuda unutmadan ileteyim diğer UYDU forumları kapalıyken SUPERSAT ve sunucumuz aktifti.
Herkese tekrardan geçmiş olsun diyorum...
gelmiş geçmiş olsun bakalım atv ve star faciasından sonra türksat faciasını da atlatmış bulunuyoruz :D:) bakalım önümüzde ne facialar çıkacak daha :):)
anlık girişler ve yığılmalar günlük giren üyelere zarar veriyo sadece başka da hiç bi şey olmuyo o yüzden kapanması açık kalmasından daha iyidir
neyse kaldığımız yerden devam edelim
degerli arkadaslar
oncelıkle serkan yılmaz hakkı dedıgınde dogrudur. maliyet gerektirir. ıyı bır sunucun maliyeti bugun yaklasık olarak 3 ila 4 milyar arasında bende bır egıtım sıtesı sahıbıyım bır yıl once kurdum fakat ne yazık ınsanlarımız cok yanlıs ve dogruyu degıl hep egrı yol takıpcısı olduk bır yıl ıcersınde 3 hacked 20 ayrı buyuk saldırı ustune ustun bu bır egıtım sıtesın neden egıtım sıtesı kurdunuz dıye sorarasınız bızım cocuklarımız egıtımler katkı saglamak amacıyla ve onları duaların almaktı
yukaradıkı yazıları okudum bende yapıyorum uydu ayarlamaları fakat ulkemızde belırlı bır yas grubları vardır bu kısıleırn bu yonde bılgısı bulunmamaktadır veya anlayamadıklarında gıdıyorlar fakat bazılarımız fırsat bılıp 20 ytl alıyormus bu bıraz ayıp olmus dıyebılırım bana fiyat soranlara ben gonlunuzden ne cosarsa verırınızsınız dıyorum verende oldu vermeyenden oldu vermeyenlere nıye vermedın de demedım elımden geldıkce yaptım
fakat tabı artık uydu satısları eskısı gıbı degıl bu yuzden yılın ıste bu gıbı zamanlarında uyducu tamırcı arkadaslarım para gecme sansı yakalıyorlar ama bu fırsat bılıpte daha farklı olmaması gerektıgını dusunuyorum butun arkadaslara basarılar
forumun kapalı oldugu sürece baska forumlarda dolastım ama bizim süpersatforum gibisini bulamadım hatta bazıların cıkıs kapısını gösterenler oldu birdaha ayrı kalmamak dilegiyle....