arkadaşlar dreambox 500 s cıhazı 1 saat önce aldım aldığım yerde şifreli kanallar gösteriyordu
eve geldim taktım göstermiyor server ayarlarını yapıp verdi satan kişi yardımınızı bekliyorum :praying:
Printable View
arkadaşlar dreambox 500 s cıhazı 1 saat önce aldım aldığım yerde şifreli kanallar gösteriyordu
eve geldim taktım göstermiyor server ayarlarını yapıp verdi satan kişi yardımınızı bekliyorum :praying:
arkadaşım modemınden port açman gereklı. satan yer bunu sana sölemedımı. ayrıca server olarak ne kullanıon. birde modem ıp grubu önmelı.
port açmayı söylemedi dediğinizi bir deneyim
Server cc cam mı yoksa g box vs mi?
bunu nasıl öğrenebilirim
arkadaşım cihazı fişten çekip taktığında açılırken ekranda tart ccam veya start gbox gibi bişiler yazar.
açılışta TDW diye açılıyor
arkadaşım kumandadan mavı tuşa bas blue panel yazan yerın tam altında ne yazıo.
cccamd v 2.0.8
tamam dostum ccam server kullanıon. şimdi saatın yanında bulunan ağ bağlantısına tıkla ve drumdan varsayılan ağ geçidni bak ne yazıo.
teşekür ederim ama saat in yanı derken nereyi kastettin tam olarak
arkadaşım pc nın ekranda yanı masaüstunde sağ alt kösede ağ bağlantısı varya bilgisayar monitörlerı gibi iki tane yanıp söner ona tıkla durumdan varsayılan ağ geçidindeki ıp buraya yaz sana dream vereceğin ıp ve varsayılan ağ geçidini yazıyım
ip 192,168,1,4 varsayılan ağ geçidi 192.168.1.1
o*** dostum şimdi bak menu - kurulum-uzman kurulumdan ıletışım kuruluma gir.
IP 192.168.1.50
NETMASK 255.255.255.0
namesever 192.168.1.1
gateweyy 192.168.1.1
yap ve kayıt et. eğer buraları değiştiremıyorum dersem sol ust kösedekı DHCP devre dışı bırak ıp lerı yapılandırabilirsin. sonra kayıt ettıkten sonra cihazı fişten çek task aynı menuye gir ayarlar yaptığın gibmi bak.
tamm deniyorum
kaydettim ama yinede farklı numalara geldi dediğin olmadı
arkadaşım değişmemesı lazım bak o dhcp kırmızı işarette olacak o yeşil olursa değişir
tamam şimdi dediğin oldu ewet başka ne yapmam lazım ayrıca yardımın için teşekkür edrim
başka bişiye gerek yok sen şimdi cihazı modeme bağlaydıysan cihazı fişten çekip tak sonra anımaux kanalına bak bakalım açılıomu.
tamam sağol bibakim
arkadaşım sonucu yazarsmısın ne oldu
disegc ayarı ile oynadım servis silinmiş diyor ne yaptık sa olmadı be kardeşim
bu arada internetti 4 kişi kullanıyoruz ondan oılabilirmi modem bende değil
volkan kardeş
arkadaşım dızsek ayarlını neden oynadın irde modemıde cihaza kablo geliomu cihaz modeme bağlımı direk.
arada hub var.hub kullanıyoruz.yani modemden hub a hub dan da bize geliyor
hubdan biş olmaz sen kontrol et ayarlarını olmaz ise aldığın yerden yardım iste
arkadaşım silinmiş tp olamsını nedenı ise dızegc ayarlrını yanlış yapılamsından olur. ama gerıkı ayarlar dediğimiz gibi ise ve sen cihazı rsetlemedıysen problem olmaması lazım.
hayır cıhazı resetlemedim yeni kanal taratıp buldum onlarıda acmadı