degerlı arkadaslar kanal 24 pıdlerını hd 800 e nasıl gırerım lutfen yardım:(
Printable View
degerlı arkadaslar kanal 24 pıdlerını hd 800 e nasıl gırerım lutfen yardım:(
senın carene suan volkan usta ılac olabılır.
arkadaşım ben dream 500 s kullanıyorum senın cıhazın menusu ile benımkı aynımı bilmıyorum ama yınede sana tarıf edıyım menu-kurulum-Servis aramaya gir ordan el ile transporder taramaya gir sonra zaten orda aşağıda pidlerı gir die seçeneği görursun bu seçenek bende sarı tuş olarak atanmış. eğer dediğım gibi bu dedıklerım dream 500 göre ama sen elle transporder taramaya gir orda görursun zaten. birde neden kanal 24 için pid değerlerını girm ek istıyorsun eğer şebeke aramada kanal 24 bulamıyorsan bu benım cihazdada oldu pid değerını girmeden zaten elle tranporder taramada buluo.
kanal 24 hd 800 acılmıyor o yuzden pıd pıdlerın gırılecegı soylenıyor o acıdan soruyorum
Alıntı:
tamam arkadaşım bende sana senın cıhazın 500 demedım sadece yol göstermek için yazdım. ımage olarak ne kullanıyorsun sonuç olarak tum ımagelerde çoğu şey aynı sen bana menuye girdığın zaman kurlum ve sonrasında servıs arama dıe b işi varmı onu yazarmısın.
uydu yapılandrıma ve sıstem dekı seçenkelerıde yazarmısın.
uydu yapılandırmaAlıntı:
1 tuner ayarları
2 varsayım kanal lıstesı
3otamatık arama
4elle arama
5uydu ekımanları
6uydu bulucu
7posusyonel kurulumu
sıstem seceneklerı
1 ses goruntu ayarları
2 autoresolutıon
3 dıl ayarları
4 ozellıkler
5 zaman dılımı
6 olet ekran ayarı
7 goruntu ınce ayar arayuz
bunlar var hocam
uydu yapılandırmadakı elle aramaya gir ve orda ne yazıyor yazarmısın.
peki orda sarı tuşa basınca pid gireceğin bir menu gelıyormu yada aşağıda ara yada hafızaya al gibi butonlar varmı orda aşağıda ne gibi bir butonlar var onlarıda yazarmısın.
pekı hocam arama tıpıne girince orda ne var ona bakarmısın biraz garip oluyor ama cihazı bılmedığım için sadece senı yonlendırmeye çalışıyorum.
hocasm tek trenporderı secermısın. ondan sonra dediğim gibi pıd menusu gelecekmı bakalım.
pekı hocam teklı transpoderı sectıkten sonra menude bişiler değişmiş olması lazım. ne gibi değişiklikler var bu menunun bir fotosunu cekıp buraya koyabilirmisin.
birde tek transporderı sectıkten sonra frekanslar çıkıyor demıştın burdan kanal 24 frekansını secnice ne oluyor arkadaşım bunuda kontrol edermısın.
arkadaşlar benimde şöyle bir sorunum var cihaz dm 500s şimdi 12685 H 30000 firekans taratıp kanalları yüklersem kanal 24 göstermiyor onun frekansıda 12685 oluyor ne yaptımsa düzeltemedim kanal 24 frekansını taratıp yüklediğimde 12685 firekans kayboluyor garib bir durum:49:
arkadaşım kurulum servıs arama elle transporder aramaya gir ve orda frekansa 12678 polarızasyon dı*** olacak sembol hızı da 08888 yap ve cihaz sınyale kılıtlendığınde taramayı başlat Kanal 24 ve STR kanallarını bulur.
Baştan Sona Doğru Uyguladıgım İşlemler BunlarAlıntı:
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
ya hocam denemek lazım bende araştırıom ama elle armadakı butun seceneklerı dene orda bide sistem ver ordakı seceneklerı dene.
işin acığı arkadaşım bu cıhaz beya bir ilgimi çekti herlade bundan sonra alacağım cihaz bu olacak galiba. severım böle karışık cıhazları
onun çözumunu buluruz ama bıde sen dedğim gibi kanal 24 için yukarıda bir arkadaşa verdığım frekansı elle tranpoder tarmada bir taratıp denesene biz pıd davasına dalıp bunu denemeyı unuttuk.Alıntı:
bide bu cıhazı aldıkmı ev cıhaz çöpluğune dönecek goldmaster sunny dreambox 500 topfıeld eh artık bunlar içinde bir multuswıck kurmam gerekır.
aynı sorunu bu arkadasımızda yasıyor en sonkı mesajındakı dedıgınıde yaptım kanal 24 logosu var ama ne ses var ne goruntu volkan kardes buna bır care:(o pıd lerı gırmekten baska bu ısın carası yok gıbı
volkan ustam frekanslar cakısıyo olabilir mi?
ben pek anlamam ama bildigim kadarıyla bunu gidermek için aşagıda yazdıklarıma denersen belki çözüm alabilirsin bilemiyorum.
Kullanmadıgın bir uydu seç daha sonra onun diseqc ayarlarını türksat ile aynı yap
daha sonra 24 yada teleport tp nin frekansını yaz tarat
Türksatta diger frekansı yaz tarat belki çözüme ulaşabilirsin
Alıntı:
evet frekanslar çakışıyor ancak pıd değerlerı girilerek sorun çözuluyor. dream 500 de bende sorun yok ama dream 800 hd bu pıdlerın nerden gırıleceğını burdan bulamadık cıhaz elımde olsa mutlaka bır yolunu bulurum ama elımde olmayan bir cıhaz ancak elımızden sadece bildiklerımız dahılınde yönlendırmek kalıo.
arkadaşım bıde şu şek,lde yapabilirsın kanal listenı cihazından dream edıt programı ile bilgisayarına kayıt et ve sonra kanal 24 uzerınde sağ tuş yap ayrıntıları göster/değiştir den pıd değerlerını gir ve kayıt et sonra tekrar kanal listesını cıhaza yukle bakalım ne olacak.
arkadaşım cihaz bende olmadığı için sadece forumlardan takıp edebiliyorum ama 38 mesajda dream edıt programı ile nasıl yapacağını yazdım bence onu uygula bır denemye değer cıhazında kanal 24 tarat onu bulsun sonra cıhazındakı kanal listesını dreamedıt programı ile pc ye al sonra kanal 24 pıd değerlerını gır ve cıhaza yukle daha sonra da çakışan diğer kanalı tarat bakalım problem olacakmı.
hd 800 dreambox cıhazınba kanal 24 nasıl seyredılır cozdum
volkan kardes acıklayacagım bekleyın
hareketlı sıstemde yapacagınız ıslem 1 menu 2 uydu yapılandırma 3tuner ayarları 4 hıc kullanmadıgınız bır uydu secın mesela telstar12 uydusu dıyelım ve uyduya numara verdıkten sonra yenıden baslat dıyelım yanı kapat ve ac daha sonra anten gırısını cıhaz arkasından cıkarınız ve kanal 24un 12680 v 8888 frekansını gırınız vede anten gırısını cıhazınıza tekrar takanız ve bu frekansı sebeka kapalı arıyaruz bulunan kanal 24 du halen hazırda seyrettıgımız kanalların ıcıne atıyoruz hepsı bukadar ıyı seyırler
daha detalı ısteyen karkadaslarımada yarın resımlı anlatımda hazılıya bılırım
ama herkezın yapacagına emınım yapılısı cok basıt
yanı başka bır uydu uzerınden frekans tarattırmak bu kadar basit. teşekkürler.
bende 500 S var onda pıdler girilıo ayrıca bende o hatayı yapmadıda onun için denemedım.
sorunu olan arkadaslarımız o zaman denesınler ve sonucu ne olacak hep bırlıkte gorelım ve sonucu paylasalım
arkadaşım dream 800 herkezde yok
zaten deneyen yazar.