Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
18 Mayıs 2009 13:28
''Daha demokratik bir Türkiye için" Taksim'eyürüyen ünlüleri görenler film çekiliyor sandılar ama onlar darbe istemiyordu ve aralarında Ferhan Şensoy da vardı.
Tiyatro sanatçıları, ''daha demokratik bir Türkiye için'' Galatasaray'dan Taksim'e kadar alkış ve müzik eşliğinde yürüdü.
Aralarında Tarık Akan, Genco Erkal, Levent Kırca, Ferhan Şensoy, Haldun Dormen, Gülriz Sururi, Engin Cezzar, Rutkay Aziz, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem, Macide Tanır, Göksel Kortay, Ali Poyrazoğlu'nun da bulunduğu tiyatro sanatçıları ile müzisyen Fazıl Say, Gürer Aykal'ında yer aldığı grup, Galatasaray Lisesi önünde toplandı.
Grup, İstiklal Caddesi boyunca, Semaver Kumpanya ritm ekibinin müziği eşliğinde Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na yürüdü.
Saygı duruşunda bulunan grup, daha sonra üzerinde ''Tiyatrocular'' yazan çelengi anıta bıraktı. Bu sırada, bugün vefat eden ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan için de saygı duruşunda bulunuldu.
Daha sonra grup adına konuşan tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi, ''Bizler daha demokratik, daha çağdaş bir Türkiye beklerken 85 yıl önce cumhuriyetimizin bize kazandırdıklarını geri vermek istemediğimiz için buradayız'' dedi.
Aydınlık Türkiye'yi yaratacak eğitimin yavaş yavaş ellerinden alındığını ileri süren Sururi, şu görüşleri savundu:
''(Onlar-bizler) diye kutuplaştırılmaya, bilim ışığının karartılmak istenmesine, yargının siyasallaşmasına, ülkemizin geri kalması için içeriden ve dışarıdan gösterilen çabalara seyirci kalmayın. Bugün artık insan onuruna saygıya, düşünce özgürlüğüne, aydınlık yarınlara, adalete hasret duyuyoruz. Bu hasret bizim.
Bizler, oyuncular, yazarlar, eleştirmenler, tasarımcılar, müzisyenler, teknisyenler, ışıkçılar, yönetmenler, amatör ve profesyonel gruplar, usta, çırak, genç, yaşlı, tiyatroyu oluşturan bizler kul olmak istemiyoruz. Yurttaş olarak yaşamakta kararlıyız. Bugün laik cumhuriyetimizin tehlikede olduğunu görüyoruz. Seyirci kalamayız.''
Tiyatro sanatçıları olarak çağdaş eğitime vurulan darbelere razı olmayacaklarını ifade eden Sururi, ''Bugün kazanılmış haklarımızı geri vermek istemediğimiz için bir aradayız. Özgürlük, eşitlik, adalet, hukukun üstünlüğüne saygı ve demokrasi istiyoruz. Sanatın, sanatçının yanında olan bir yönetim istiyoruz. Sanatsız ve çağdaş eğitimi desteklemeyen bir yönetimin demokrasiden söz etmesine inanmıyoruz'' diye konuştu.
Sanatçılar, daha sonra alkışlar ve müzik eşliğinde Atatürk Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü. Grup, burada da bir süre alkışa devam ettikten sonra dağıldı.
AA
18-05-2009, 19:56
MayVAZ
gençliğimizi yedikleri yetmiyormuş gibi şeker kuyrukları yağ kuyrukları buhranlar çoğunluk ne istiyor ona baksınlar beğenmeyene de ülke çok
18-05-2009, 23:14
majeste
bunların hepsi nankör...:yell:
19-05-2009, 09:03
veyselbakan
Alıntı:
majeste Nickli Üyeden Alıntı
neden gerçekleri konuştukları içinmi yoksa aydınlık bir türkiye istiyoruz dedikleri içinmi? dostum bu arada doktor olabilirsin hatta başbakan ya da cumhurbaşkanı ama sanatçı olamassın umarım bu söz sana biraz tanıdık gelmiştir :mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::49:
19-05-2009, 09:17
veyselbakan
adamlar uzaya çıkıyor siz hala şeker kuyruğu yağ kuyruğuna girmediğimize şükür etsinler istmemeyene memleket çok diyorsunuz ne diyebilrimki gerçekten şaşkınım allah o günlere bir daha döndürmesin ama geçmişteki değil bence gelecekteki tehditleri görebilsek umarım bu söylediklerinizi bir daha düşünürdünüz ama bence biraz çabuk düşünün yoksa elimizde düşünülecek bir memlekette kalmayacak saygılar!
19-05-2009, 12:07
kirmastılı
:45::45::45::45::45:
Alıntı:
majeste Nickli Üyeden Alıntı
19-05-2009, 12:34
izmirlimert
aynen arkadaşlar cok haklısınız kediler nankör derler ama bence bunlar kedilerden de nankör..
19-05-2009, 15:08
saraçTürk
her şey boş,her şey boş.......millet sadaka isteyecek hale geldi
19-05-2009, 15:12
kucer06
Arkadaşlar lütfen açılan konuları polemiğe dönüştürmeyelim
19-05-2009, 15:39
veyselbakan
Alıntı:
kucer06 Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar lütfen açılan konuları polemiğe dönüştürmeyelim
saygılar kucer ustam açılan konu yapı itibarı ile tartışmaya çok müsait polimikten ziyade eğer medeni ve forma uygun şekilde fikir beyan edildiği sürece sorun olmayacağı düşüncesindeyim saygılar dilerim kucer ustam!
19-05-2009, 15:45
kucer06
Anlayışın için teşekkür ederim medeni bir şekilde yorum yapılıp fikir teatisinde bulunulduğu müddetçe sorun yok.Konu kişiselleştirilip yapılan yorumlar hakaretvari bir şekle girmeye başlayınca hepimiz için üzüleceğimiz sonuçlar ortaya çıkıyor buna lütfen müsade etmeyelim.
19-05-2009, 16:15
toycan
gün geleçek şimdikilerede güleçeğiz darbeci diye çünkü bunlarda diğerleri gibi başkalarının belemeleri amerika gözden çıkarsın bakalım kaç dakka iktidarda kalabilirler bir dayılandı arabanın içinde palyozla bile kurtulamadı sonra kuzu gibi ermeni kürt fener sorunlarını çözmeye başladı akıllı ol dendi akıllı oldular darbenin iyisini şu an iktidar yapıyor yapmaya çalışıyor yüzüne bulaştırmazsa tek icraatları sağlık reformundaki gibi
19-05-2009, 19:53
belontis
akp zihniyeti ül***i ne hale getirdi.bir çevrenize bakın.satılan türkiye toprakları elimizde ulusal değerlerimiz kalmadı .hepsi yabancıların elinde.eğitim sağlık sosyal güvenlik.herşey.nankör diyenler... gerçekleri söylemek ne zaman nankörlük oldu. bravo ve alkışlar sanatçılarımıza...
19-05-2009, 21:21
konveks
Alıntı:
veysel.bakan Nickli Üyeden Alıntı
neden gerçekleri konuştukları içinmi yoksa aydınlık bir türkiye istiyoruz dedikleri içinmi? dostum bu arada doktor olabilirsin hatta başbakan ya da cumhurbaşkanı ama sanatçı olamassın umarım bu söz sana biraz tanıdık gelmiştir :mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::mad2::49:
Bu insanlara sanatçı demek sanata hakaret olur.(Tabi ki bu benim görüşüm...)
Hepsi gençliğinde devrimciyim mevrimciyim diyerek Türkiyenin en buhranlı zamanlarında ortalığı gerip eylem yaparak, okurken derslere girmeyip dışarıda taşlı sopalı kavga ederek, Amerika'nın ve İsrail'in zamanında, Türkiye'yi karıştırmak için sağ-sol kozunu kullandığında, bilinçli olarak veya olmayarak onların ekmeğine yağ sürercesine gerilimin ve kaosun merkezinde bulunuarak ve hala bu işlere şimdi bile devam ederek sonrada biz sanatçıyız,aydınız demekle ahkam kesilmez(sözüm ona).BU İNSANLARIN BU ÜL***E ZERRRE KADAR YARARI OLMAMIŞTIR, OLMAYACAKTIR DA...
19-05-2009, 22:08
hüseyin
bunların işi gücüolmayan modası geçmiş gündem yaratıp biraz adısanı tekrar duyulması için yapılan ucuz bir numara olarak görüyorum..neyiniz eksik ne derdiniz var kardeşim..zorla camiie veya kuran kursunamı sizleri yolluyorlar yoksa peçe türbanmı taktırıyorlar,eğitimde ne olmuş laiklikle ilgili laiklik eğitim diyorsunuz...hayret birşeysiniz
20-05-2009, 02:48
beydemir
Alıntı:
veysel.bakan Nickli Üyeden Alıntı
veysel kardeş türkiyenin sanatcıları bunlardanmı ibaret bunların aksini düşünen sanatcılarımızla bunları orantılarsak sanırım bunlar devede kulak kalır.SELAMLAR
20-05-2009, 09:10
wtwt99
bunlarda sanatın s yok bide sorarım size sanatcılık nedır
20-05-2009, 09:55
toycan
güzel soru sanatcılık nedir gülen gibi amerikadan hacivatcılık oynamaktır veya erbakan hoca gibi önce hırsızlığı tespit edilip mahkum olmak sonrada sayın gül tarafından ihtiyaclarını göremiyor diye ev hapsine mahkum olmak sonrada iranda devlet adamı sıfatıyla karşılanmak dahada kötüsü erbakanın affının sebebinin ortağı gül olamasından dolayı ben cumhurum yargılanamam denmesi adam kaç trilyon çaldı bilinmez aynı deniz feneri adamlar trilyonlara alışmışlar ya birde ergenekon olmasa ne olaçak bu hükümetin hali defalarca tartıştık bir icraatını gösterin hükümetin ergenekon şimdi birde kürdistan yaratma çabaları tiyatro ihtilal yapmaya çalışmaktır tiyatroyu oynayamıyanlar ortada son ne olaçak bakalım iç savaşmı ozaman tiyatro daha büyük bir sahnede oynanaçak
20-05-2009, 10:05
veyselbakan
pardon arkadaşlar yazdığım yazılarıda boş verin ben yanılmışım demekki gerçekten türkiyede her şey güllük gülistanlık eğitim seviyeleri en üst düzeye çıkmış işsizlik yok türkiye de her şey dört dörtlük gidiyor halk rahat ve herkesin yüzü gülüyor varsın rahmetli
türkan saylan gibi binlerce kız çocuğumuzu okutan o kadar hasta ve çaresize derman olmuş bir insanın evine baskın yapılsın suç unsuru aransın önemli değil türkiye yabancılara peş keş çekilsin ne olacak ki toprakmı bitecek değilmi? varsın çekilsin önemli değil eğitim de sağlıkta her konuda ama her konuda herşey dört dörtlük o yüzden yazdığım yazılardan ötürü sizlerden özür dilerim arkadaşlar lütfen bağışlayın beni
20-05-2009, 10:09
veyselbakan
Alıntı:
toycan Nickli Üyeden Alıntı
güzel soru sanatcılık nedir gülen gibi amerikadan hacivatcılık oynamaktır veya erbakan hoca gibi önce hırsızlığı tespit edilip mahkum olmak sonrada sayın gül tarafından ihtiyaclarını göremiyor diye ev hapsine mahkum olmak sonrada iranda devlet adamı sıfatıyla karşılanmak dahada kötüsü erbakanın affının sebebinin ortağı gül olamasından dolayı ben cumhurum yargılanamam denmesi adam kaç trilyon çaldı bilinmez aynı deniz feneri adamlar trilyonlara alışmışlar ya birde ergenekon olmasa ne olaçak bu hükümetin hali defalarca tartıştık bir icraatını gösterin hükümetin ergenekon şimdi birde kürdistan yaratma çabaları tiyatro ihtilal yapmaya çalışmaktır tiyatroyu oynayamıyanlar ortada son ne olaçak bakalım iç savaşmı ozaman tiyatro daha büyük bir sahnede oynanaçak
İSTANBUL - - Aralarında Tarık Akan, Genco Erkal, Levent Kırca, Ferhan Şensoy, Haldun Dormen, Selçuk Yöntem gibi oyuncuların bulunduğu tiyatro sanatçıları önceki gün "daha demokratik bir Türkiye için" Galatasaray'dan Taksim'e kadar yürümüştü. Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, bu yürüyüşü ilginç bir yazıyla ti'ye aldı. İşte Tayyar'ın bugünkü yazısı...
DARBE OLURSA *****CU OLURSUNUZ
Bir grup tiyatrocu, sokaklara döküldü, sloganlar atıp yürüdüler. Onları meydanlara sürükleyen gerekçe; yargının siyasallaştırılması, bilim ışığının karartılması, aydın onurunun çiğnenmesi, laik cumhuriyetin tehli***e girmesi ve çağdaş eğitime darbe vurulmasıydı.
Gerçekten böyle bir kaygıyı yüreklerinde hissediyorlarsa tepkilerini sokağa dökmelerinde hiçbir demokratik arıza yoktur. Demokratik haklarıdır, yürürler.
Protestocuların açıklamalarını okudum, bir kısmını Reha Muhtar’ın programında izledim. Tepki gerekçelerini açıklarken iktidara vuruyorlar, ne gariptir, tezlerini 40-50 yıl önceki hadiselere dayandırıyorlar.
Ergenekon davasına ise çok üzülmüşler.
Emre Kınay gibi ne istediğini bilmeyen sanatçılar var aralarında. Hele Tarık Akan, tam evlere şenlik. Dünün işkence mağduru bugünün darbe çığırtkanı Akan ön safta, aydın onurundan, bilimin ışığından söz ediyor.
İzlerken onları içimden geçmedi değil; Darbe olursa bırakın siyasallaşmayı yargının kendi kalır mı? Işığından vazgeçtik bilimin nüvesinden söz edilir mi? İstense bile onuru çiğnenecek aydın bulunur mu? Laiklik hak getire, Cumhuriyet, kan emicilerin korunağı haline gelmez mi? Her şeyden önce eğitim kötürümleşmez mi?
Hadi vazgeçtik bu değerlerden, 17 yaşındaki gencin ölüme götürüldüğü darağaçları ve işkence evlerini ne çabuk unuttunuz?
Gençler hatırlamayabilir belki, hiç olmazsa Ali Poyrazoğlu yardımcı olsa onlara. Dese ki; ‘İhtilal kötü şeydir arkadaşlar, idam sehpaları kurdular, işkence odaları oluşturdular, ben sanatımı icra edemedim, ***** filmi çevirmek zorunda kaldım, depolitizasyona yardımcı olduğu için darbeciler de çok memnundu.’
Heyhat, Poyrazoğlu da aralarında.
ne kadar dogru yazmış:45:
20-05-2009, 19:19
kirmastılı
Alıntı:
konveks Nickli Üyeden Alıntı
Bu insanlara sanatçı demek sanata hakaret olur.(Tabi ki bu benim görüşüm...)
Hepsi gençliğinde devrimciyim mevrimciyim diyerek Türkiyenin en buhranlı zamanlarında ortalığı gerip eylem yaparak, okurken derslere girmeyip dışarıda taşlı sopalı kavga ederek, Amerika'nın ve İsrail'in zamanında, Türkiye'yi karıştırmak için sağ-sol kozunu kullandığında, bilinçli olarak veya olmayarak onların ekmeğine yağ sürercesine gerilimin ve kaosun merkezinde bulunuarak ve hala bu işlere şimdi bile devam ederek sonrada biz sanatçıyız,aydınız demekle ahkam kesilmez(sözüm ona).BU İNSANLARIN BU ÜL***E ZERRRE KADAR YARARI OLMAMIŞTIR, OLMAYACAKTIR DA...
bu lafın üstüne daha ne söylenebilirki üstat seni TEBRİK ediyorum :present::present::present:
20-05-2009, 20:33
wtwt99
konumuz darbe beyler niçin ne kimin tarafından yapılması önemli degil bu iyi bir sey degil bu ulke darbelerde çok şeyini kaybetti en son 80 darbesını yapanlar bınlerce insanı astılar siyasileri begenmedı dıye kımse darbe isteyemez eger bunları isteyen varsa bunlarda sanatcı olamaz bu ülkenin meclisinde egemenlik kayıtsız sartsız milletindir yazıyor son sozu halk söyler
21-05-2009, 08:49
osmann
darbe istemek, halkın iradesine karşı çıkmaktır..
hangi usul ile olursa olsun halkın isteği dışında hükümeti düşürmek doğru değildir...bu halka, millete karşı yapılmış bir eylemdir...
beğensekte beğenmesekte halkın iradesi a partisini seçmişse demokrasi gereği susacağız...
sanatçılar yürümüş...isterlerse koşsunlar....onlarda halkın bir ferdi...halk gibi sadece 1 oy hakkına sahipler...fazlasına değil...
selametle...
21-05-2009, 13:37
toycan
susmak güzel susturulmak kötü kötü olan cumhur,başbakan mevkiğine sahip olmuş insanların milleti bölmeleri laik muhafazakar diye bunu artırmakta mümkün defalarca gördük benim adamımı secerseniz hizmet gelir devlet imkanlarını kullanıp oy avcılığı yapıp sonrada demokrasi komik geliyor bahanede hazır daha öncekiler öncekilerin yerinde olaçaklarsa sorun yokama ergenokon darbe asker darbe tiyatrocular darbe yapıyor soruyorum darbenin esasını bugünkü hükümet yapıyor mu yapmıyor mu demokrasi aşığı güzel insanlar
21-05-2009, 13:56
osmann
Alıntı:
toycan Nickli Üyeden Alıntı
susmak güzel susturulmak kötü kötü olan cumhur,başbakan mevkiğine sahip olmuş insanların milleti bölmeleri laik muhafazakar diye bunu artırmakta mümkün defalarca gördük benim adamımı secerseniz hizmet gelir devlet imkanlarını kullanıp oy avcılığı yapıp sonrada demokrasi komik geliyor bahanede hazır daha öncekiler öncekilerin yerinde olaçaklarsa sorun yokama ergenokon darbe asker darbe tiyatrocular darbe yapıyor soruyorum darbenin esasını bugünkü hükümet yapıyor mu yapmıyor mu demokrasi aşığı güzel insanlar
Benim akp yi tutar bir halimmi var? varsa akp li değilim...daha evvelde söyledim... desteklediğim parti halen yerlerde...
ama benim desteklediğim parti seçilmedi diye darbe yapılmasını istemem...bu memlekette sadece ben yaşamıyorum ki. diğerleri akp demiş...o hükümet edecek-ediyor...chp dense idi...o hükümet ederdi...yada başka bir parti...beğenilmediği takdirde sadece bunu seçimlerde halk değiştirebilir ve değiştirmelidir...diğer yolların tamamı illegaldir.
bunu söylüyorum...demokrasi anlayışı budur...haa hukukun üstünlüğünden bahsedip "hükümet devlet imkanlarını kullanarak oy aldı" deniyorsa ve bu illegal ise üstün hukukumuz burada devreye girmelidir...niye girmiyor?
selametle...
21-05-2009, 19:26
toycan
ben -*hiçbir tartışmamız da seni akp li olmak la suçlamadım benim dediğim doğru birşey yapıyorlarmış hissi kanaatı çünkü sözlerini önemsediğim nadir arkadaşlardan birisin bana ters gelsede sayende öğrendiklerim var saygı duyuyorum demokrasiyi algılıyamıyoruz adamlar(iktidar) darbe yapıyor iktidar ve devletin bütün nimetlerini kullanıyor ondan sonra yok o darbe yapaçak yok bu darbe yapaçak diye ortalığı velveleye verip kendini kurtarmaya çalışıyor tiyatro bu
21-05-2009, 19:29
Volkan
devlettın başındakı cumhur başkanı ve başbakanı kimse yargılayamaz sözlerınıde buna göre seçin.