Bu haftaki anketimiz Ramazan Bayramınız Nasıl Geçti? hakkında sizlerinde duygu ve düşüncelerinizi bekliyoruz
Anket 7 gun sürecektir
Printable View
Bu haftaki anketimiz Ramazan Bayramınız Nasıl Geçti? hakkında sizlerinde duygu ve düşüncelerinizi bekliyoruz
Anket 7 gun sürecektir
Ben Nerede eski bayramlar dedigimiz zamanlarda oldu secenegini işaretledim nedeni ise herkes bayramı tatil olarak görmekte malesef insanlar sıcak degiller birbirlerine karşı cocuklar bile el öpmuyorlar artık
bende 3. seçeneği seçtim eski bayramların tadı yok gerçektende şimdiki yetişen gençler farklı
ben çalıştıgım için devamlı bana normal tatilmiş gibi geldi ama yinede güzel geçti bayram vede kahvelere dışarıya baktıgımda evinde oturup misafir bekliceklerine dışarda kahvede orda burda duran insanları gördüm çok eskiden böle degildi gün geçtikçe degişiyo artık bayramlarımız..
tabiki de 3.secenek :)
Serkan demeli nerde eski bayramlar .eskilerden bayram derken mutluluk sevinç hepsi bir arada olurdu şimdi şimdi insanlar bayramı artık öyle yaptılarki mutlulukdan bile mutsuzluk payı çıkarmasını biliyorlar öyle kaza haberleri geldiki hane bayramamı sevinelim giden canlaramı üzülelim
Herkesin bayramı kutlu olsun Nice bayramlara Kavuştursun Yaradan
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
bnde üçünçü seceneği seçtimmm :)
aslnda pek de kötü geçmedi bayramm ama hani herkesinde dediği gibi çoçukluğumuzun bayram tadıda yoktu
eskiden farklıydı herşey bi bayramm hatırlıyorum anelka hooijdoonk fenerbahcedeydi şimdi bak guiza :tsk: yok işte tadı tuzu şimdiki bayramın :D
şakaydı:)
neyse umarım herkesin iyi geçmiştir bayramı :wave:
aynen üçüncü secenek.
Bayram çocukların bayramı. öyle hisettim..
zatende öyleydi son senelerde..
3. seceneği seçtim amcamlar önceden hep gelirlerdiama işlerinde bu sene gelemediler nerde eski bayramlar...
Bende üçüncü seçeneği işaretledim. Çünkü çocuklar para toplamak için sevinçliydiler. Ama büyüklerse, kendi akranlarıyla buluşmak istedi. Fakat misafir beklemekten çıkamadılar. Beklenen misafir çoğu için gelmedi. Gelenlerde yasak savma babındaydı. Yani eski bayramların coşkusu ve sevinci yok artık. Mazide kalan bi hatıra gibi oldu sanırım. Nice mutlu bayramlar dileğimle.
Saygılar.
her yıl bir sonrakini aratır oldu...bende 3.seçeneği seçtim...
çocuklara imiş bayram...kapı kapı dolaşmalar... toplanan paralarla bakkaldan patlayan mantarlar almalar vs.
ben 2. günü memlekete gittim...köylerde bayram devam ediyor...herkes bir birine gidip geliyor ancak istanbulda öyle değil...bayramda pikniğe gidilirmi yahu? gitmişler...
herkesin geçmiş bayramını kutlarım...
selametle...
Gayet güzel geçti. büyüklerin ellerinden öptük küçüklerde ziyaretimize geldiler.
dünya değişiyor bayram kutlamalarıda. babamın bir lafı vardı dünyaya erken geldik diye, aynı şeyi bende söylüyorum, benim oğlumda aynı şeyi söyleyecek.
sağlığımızda allaha şükür iyi. hepinize sağlıklı daha nice bayramlar dilerim.
1. seçenek :D
bencede nerde o eski bayramlar böyle giderse bayram olduğu bile belli olmayacak insanlar birbiri ile iç içe olacağı yerde herkez bir köşeye gidiyor sanki insanlar birbirirnden kaçıyor ne sarılan var ne bayramlaşan kentler adeta boşalıyor
s.a herkesin geçmiş bayramını kutlarım bende 3. seçeneği işaretledim eskiden böyle değildi daha sıcak geçerdi şimdi kalmadı ama yinede şükür.
nerede kaldı eski bayramlar
nerede o eski bayramlar
ßende 3.cü Seçeneği seçtim gerçekten eski bayramların tadı yok şimdi,Allaha şükür yine çok güzel geçti fakat yinede ne olursa olsun eski ßayramları çok aradım..:(
Evet bencede ''Nerede o eski bayramlar'' komşulukta fazla kalmamış misafirleğe gelene geliniyor,gelemeyene gidilmiyor herşey karşıklıklı olmuş malesef
Olumsuzluklarla geçti.Babam apandis ameliyatı oldu o yüzden biraz buruktu.
saygılar
Olumsuzluklarla geçti malesef
bizim çocuklar şekere kızıyor para versen bi dert beş sokak alttakıler geliyor 250 kuruş versen olmaz birlira versen arkası kesilmiyor maddiyat zayıf ortamı buluyoruz şöle böle ama nerde okamyonet arkasına binme canlı atlar kiralık kayık salıncaklar beton oldu mazimiz herkezin geçmiş bayramını kutluyorum:49:
bende bir çok arkadaşım gibi 3. seçeneği işaretlemek zorunda kaldım üzülerek, bir çok geleneğimiz gibi bayramlarımızı da usulüne uygun olarak kutlayamıyoruz.
Bayramlar artık yavan,tatsız tuzsuz geçer oldu. sonunda bizde nerede o eski bayramlar der olduk....
Bayram çocuklara. Onları mutlu etmek için çabalamamız gerekir. Çünkü biz çocukken yaşadığımız bayramları hiç unutmadık. Onlarada bunu yaşatmalıyız.
nerde o eski bayramlar..tatsı vede tuzsuz bi şekilde işde yinede sağlık olsun diyelim..herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun.:praying:
Benim iyi gecti köyüme gittim yaşlıları ziyaret ettim gönüllerini aldım antalya kaş lıyım herkeze tavsiye ederim kaş ı gezmeye ..
Kaş limanı
kaş mahhalesi bir sokak.
kaş miis adası karşısı
Gecmiş bayranınızı kutlarım tüm arkadaşların..:present:
nerede o eski bayramlar artık bayramları herkes tatil olarak görüyor. oysa eskiden öylemiydi? birlik beraberlik kaynaşma ve akrabalar arasında dayanışma vardı bayramın ayrı bir tadı vardı. şu zamanda artık komşu komşuya bile bayramlaşmaya gitmiyor inşallah insanlar birşeylerin farkına varırda o eski bayramların tadını tekrar alırız.herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun
:(:(:(benım fıkrım 3. secenek heygıdı cocuklugumun bayramları nerde o eskı bayramlar
bayramlar çocuklara geliyor sanki onlar bizden çok seviniyor..biz büyükler artık onların sevinçleriyle mutlu oluyoruz..
ben kendim güvenlikçi olduğum için çalışarak geçti...:46:
ben birinciyi isaretledım cunku.dert yanmaktasa.olanla ıdare ederım ve sonucta bu bayramı guzel etmek bızlerın elınde.beklersek bırilerı gelecek dıye kusura bakmayın ama olmaz ıste o zaman hıc bır sey eskısı gıbı.sen git sen yasat guzellıkleri bekleme gelsinler sen git buyuklerin yanına sen mutlu et. en azından seni bekliyenleri..
bende 3 secenegi sectim cünkü eski bayramlardaki gibi bayramlasmalar yok herkes kendi derdine düsmüs.eskiden cocuklar el öpmeye gelirdi ama simdikiler öyle degil.keske cocuklugumuzdaki gibi olsaydi diye icimden gecirdim ama yinede sükür etmek lazim bence...:)
DÜNYA Bozulmuş :( kıyamet geç kaldı
çok güzeldi bol bol gezdim.....
nerede eski bayramlar..
Bu günümüzden hoşnut olmadığımız için geçmişe hasret giderek artmakta. Nerede o eski bayramlar diyenler, aslında çocukluklarını özlemektedirler. Yarın endişesi taşıyan insanların mutlu olması zordur.
Ne dersiniz: Bu olanlarda bizim payımız yokmudur? Çocukların bizim ölçülerimize uymaması, farklı davranmalarında ne kadar masumuz?
Eğer istersek bir çok şey daha iyi-güzel olacaktır. Fakat asla eskisi gibi değil...
Nice bayramlara, birlikte mesut ve bahtiyar.
doğruyu söylemek gerekirse güzel gecmedi bilemiyorum eski bayramlar birazdaha güzeldi belkide bizim çocuklugumuz oldugundanmı acaba
maalesef yaşlanınca olumsuzluklar başlıyor.cocuklar büyüyünce her türlü sorunlar başlıyor
eski bayramlar taha güzel di şimdiki gençlik büyük küçük saygısı yok çoğunlukla aile terbiyesi almayan gençlerde oluyor inançı zayıf olan gençler
eski bayramlar daha güzeldi
benim olumsuzluklarla gecti diyebilirim
ah o eski bayramlar nerede şimdiki büyükler büyük değil. küçüklerde büyükler neyi aşıladıysa öyle işte.düşmanlarımız ne demiş siz onları savaşlarla yok edemezsiniz siz onların dini duygularını yok edin.sonrası kolay çünkü onların aile bağları dini duyguları ile birbirine çok sıkı bağlarla bağlı onları kopardığınızda savaşı kazanırsınız.12 yaşımızda dinimizi öğrenmeye başlarsak ne olur.ilkokula neden ana sınıfından başlıyoruz çünkü ağaç yaşken eğilir.o saatten sonra dinini öğrenmeye hangi çocuğu gönderecen ne öğretecen.biz köy camilerinde öğrenmiştikte yaşımız 12 değildi.okullarda din dersinde sureleri okuyoduk öyle not veriliyodu.şimdi sadece adı var.yabancı dil zorunlu müslüman bir ülkede din bilgisi ahlak dersi yok
bayram iyiyidi de çok soğuktu üşüdüm ben
bizim gibi gariban bir esnafın bayramı nasıl geçmiş olabilirki
çok güzel geçti tüm kardeşler bir arada idik toplam 35 kişi Allah başkalarınada böyle bayram nasip etsin
Konu süresi doldugu için kapanmıştır