Neden Windows XP değil de Windows 7? İşte Windows 7'nin gözden kaçan devrimci özelliği... Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Yeni bir işletim sistemine geçişte kullanıcıları gerçekten heyecanlandıracak "özel" bir özelliğe ihtiyaç vardır.
Windows 3.1'in devrimci özelliği PC'lerin 640K engelini aşmasıydı. Windows NT sunucu-istemci konseptlerini, güvenliği ve donanım tabanlı hafıza korumasını getirdi ve profesyoneller için devrim yarattı. Windows XP ev ve işte kullanılabilen, her işe yaran bir işletim sistemi olarak 95-98 serisi ile NT arasındaki uçurumu kapattı.
Windows Vista bile Windows XP'den, geleceğe dönük teknolojilere yolu açtı. Ve Windows 7 bütün bu özellikleri kendinde birleştirdi.
Windows 7 ile ilgili olarak bugüne kadar sayısız özellik okudunuz ama bu özelliğin üzerinde yeterince durulmadı. Artık herkes Windows 7'nin Windows XP kadar hafif ama Vista gibi geleceğe dönük bir işletim sistemi olduğunu biliyor. Şık bir arayüz, pek çok ergonomik özellik, sürücü ve donanım uyumluluğu anahtar özellikler arasında. Windows 7'nin esas vurucu özelliği ise ölçeklendirilebilirlik oldu.
Ölçeklendirilebilirlik, orijinal tabiriyle scalability, Windows 7'nin mevcut donanım kaynaklarını kendisinden önceki işletim sistemlerinin kullanamadığı kadar iyi kullanabilmesi demek.
Windows XP tek çekirdekli işlemciler devrinin işletim sistemiydi, oysa Windows 7 çok çekirdekli ve yeni nesil gelişmiş işlemcilere uygun tasarlanmış yeni bir işletim sistemi. Çok çekirdekli testlerde çekirdek sayısı arttıkça Windows 7'nin Vista'yı geçtiği XP'ye tur bindirdiği görülüyor. Aynı donanım ile yapılan yabancı bir testte 8 çekirdek üzerindeki Windows 7, aynı sistemdeki Windows XP'ye yüzde 250 fark atıyor.
Windows 7'nin devrimci özelliği yeni donanımdan sonuna kadar yararlanabilecek teknolojiye sahip olması. İşte bu sayede kullanıcılar bu yeni işletim sistemiyle yeni nesil donanımlarının gerçek gücünü ortaya çıkartabiliyor. İşlemci, hafıza, çipset, Windows 7 ile çalışması gerektiği gibi çalışıyor; bu da artık Windows XP'nin sistem kaynaklarını daha az kullanarak elde tuttuğu avantajı anlamsız hale getiriyor. Çünkü Windows XP az kaynak kullansa da, olan kaynakları düzgün bir şekilde değerlendiremeyecek kadar eski.
11-11-2009, 10:45
gacvokem
evet xp allah rahmet eylesin ,bu win 7 süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr hemde 64 bit yav feerrari ferrari:=)
11-11-2009, 12:42
tr26
ekran goruntulerı resımlerı koyarmısın
11-11-2009, 12:53
MUTAF
windows 7 mükemmell gercekten..
iyi bir bilgisayarınız varsa çok memnun olursunuz ;)
11-11-2009, 14:34
HCakir
yüklesek mi acaba? :)
11-11-2009, 15:07
aliharbiye
Peki arkadaşlar bu win7 dediyiniz sürüm bütün modül kart programlayıcı ve her seri cihaza yazılım atma imkanınız varmı sorunsuzmu yani bilgilendirirseniz sonuca göre yükleme imkanımın var saygılarımla aliharbiye
11-11-2009, 20:12
OLDSMAN
Alıntı:
gacvokem Nickli Üyeden Alıntı
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
evet xp allah rahmet eylesin ,bu win 7 süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr hemde 64 bit yav feerrari ferrari:=)
64 Bit tek kötü tarafı,yazılım firmalarının gerektiği kadar destek
vermiyorlar,bazı programlar maalesef 64 bit üzerinde çalışmıyor 32 Bit devam ediyoruz
En basitinden :
Office 2007, WinRAR, Firefox, Opera, Live Messenger Adobe Reader 9, Photoshop CS3 ve Fireworks CS3 64 Bit desteği yok
:46:
Hala 64 Bit diyorsanız alternatif programlar için aşağıdaki siteden faydalanabilirsiniz
11-11-2009, 20:18
MUTAF
Alıntı:
aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı
Peki arkadaşlar bu win7 dediyiniz sürüm bütün modül kart programlayıcı ve her seri cihaza yazılım atma imkanınız varmı sorunsuzmu yani bilgilendirirseniz sonuca göre yükleme imkanımın var saygılarımla aliharbiye
denemedim bu işleri ama şöyle söyleyim, xpde yapılan hemen hemen herşeyi w7'de yapabiliyorsun. Vistadaki gibi uyumsuzluklar minimum seviyede...
12-11-2009, 01:27
kolega20
Alıntı:
aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı
aslında bunu kendin deneyebilsen daha iyi olur..
ben teknik servisteki testlerde ve müşteri cihazlarında bazı usb sürücülerde sorun olabildiğini gördüm.mesela bi cihazda rf klavye mouse sürücü problemi yaşanırken diğer bi cihzda kameranın sürücü probleminden dolayı çalışmadığını gördüm.bunun gibi örnekler var çalışmayan sistem bileşenleri olabiliyor ve bu muhtemelen sürücü probleminden kaynaklanıyor.sürücüsü tanımış olarak göstersede çalışmıyor..
Mesela 5 ay önce win7 kurduğum sistemimde hala premier pc199 kameramı çalıştıramadım.sürücü olarak problem yok.sistem kurulumda kendisi buluyor ama çalışmıyor yada cd sinden kendi sürücüsünü kurup tanıttığımda sistemde premier cameraolarak görüyor fakat camera görüntü vermiyor..
yani sanırım henüz sürücü desteği tam oturmadığından belki sende bu gibi problem yaşayabilirsin ama BELKİ diyorum.kesin yaşarsın demiyorum..
15-11-2009, 13:18
gacvokem
[QUOTE=OLDSMAN;437682]64 Bit tek kötü tarafı,yazılım firmalarının gerektiği kadar destek
vermiyorlar,bazı programlar maalesef 64 bit üzerinde çalışmıyor 32 Bit devam ediyoruz
En basitinden :
Office 2007, WinRAR, Firefox, Opera, Live Messenger Adobe Reader 9, Photoshop CS3 ve Fireworks CS3 64 Bit desteği yok
:46:
usta ben windows 7 64 bite ne yüledimse çalıştı çalışmayab bişeye denk gelemedim ,senin dediğin xp 64 bit içindi win 7 64 bitte sorun yok çok memnunum şiddetle tavsiye ederim
15-11-2009, 13:21
gacvokem
ha unutmadan Office 2007, WinRAR, Firefox, Opera, Live Messenger Adobe Reader 9, Photoshop CS3 ve Fireworks CS3 64 Bit desteği yok demisin ama bunlar win 7 64 bitte full hız olarak daha iyi çalışıyor.
kısaca wistada vede xp de kulanılan her program rahatlıkla çalışmakda win7 altında
15-11-2009, 14:37
MUTAF
w7 bağımlılık yapr söyleyim şimdiden :)
15-11-2009, 14:50
gacvokem
Alıntı:
BasriMutaf Nickli Üyeden Alıntı
w7 bağımlılık yapr söyleyim şimdiden :)
dediklerin 64 bit içinmi ,32 bit kulanmadım ??aynen katılıyorum
15-11-2009, 14:55
aliharbiye
Alıntı:
BasriMutaf Nickli Üyeden Alıntı
denemedim bu işleri ama şöyle söyleyim, xpde yapılan hemen hemen herşeyi w7'de yapabiliyorsun. Vistadaki gibi uyumsuzluklar minimum seviyede...
Alıntı:
kolega20 Nickli Üyeden Alıntı
aslında bunu kendin deneyebilsen daha iyi olur..
ben teknik servisteki testlerde ve müşteri cihazlarında bazı usb sürücülerde sorun olabildiğini gördüm.mesela bi cihazda rf klavye mouse sürücü problemi yaşanırken diğer bi cihzda kameranın sürücü probleminden dolayı çalışmadığını gördüm.bunun gibi örnekler var çalışmayan sistem bileşenleri olabiliyor ve bu muhtemelen sürücü probleminden kaynaklanıyor.sürücüsü tanımış olarak göstersede çalışmıyor..
Mesela 5 ay önce win7 kurduğum sistemimde hala premier pc199 kameramı çalıştıramadım.sürücü olarak problem yok.sistem kurulumda kendisi buluyor ama çalışmıyor yada cd sinden kendi sürücüsünü kurup tanıttığımda sistemde premier cameraolarak görüyor fakat camera görüntü vermiyor..
yani sanırım henüz sürücü desteği tam oturmadığından belki sende bu gibi problem yaşayabilirsin ama BELKİ diyorum.kesin yaşarsın demiyorum..
Arkadaşlar açıklamalarınız için çok teşekkür ederim şimdilik xp. kalıyım diye kara verdim belki ileriki tarihlerde win7 ile vista geliştirildikten sonra kurumunu yaparım tekrar teşekkür ederim saygılarımla aliharbiye
15-11-2009, 15:16
MUTAF
Alıntı:
gacvokem Nickli Üyeden Alıntı
dediklerin 64 bit içinmi ,32 bit kulanmadım ??aynen katılıyorum
64 bit olan ile çok guzel performans alıyoruz. ama 32 bit olanda benim için aynı..
15-11-2009, 15:22
gacvokem
kamera problemi demisiniz driveri kurarken kamerayı baglamayın yukleyın kursun bıtırsın restart atın çalıştırıp takın o şekilde görmesi muhtemeldir ,yuklem anında kamera takılı oldumu bazıları çalışmıyor
15-11-2009, 21:06
eura
Arkadaşlar ne derseniz diyin, yeni yazılımlar eski yazılımları tanır ancak eskiler yeniyi tanıyamaz....