tüm dv3 digital arzaları burda paylaşalım
Printable View
tüm dv3 digital arzaları burda paylaşalım
ustam onva x2 sadece stantbayda kalıyor yazılımı kabul etmiyor ne yapabiliriz saygılar
flaşh gitmiş proğramlanması gerek
hayır flahs gitmemiş beslemedeki 3 volt özeri condastür drğiştir
GOLDMASTER,ONWA,MİNTON,TRİDENT,BOTECH SERVİSİ
arkadaşım beslemeden kıkan bütün voltajları ölç mutlaka sistem voltajı çıkmıyordur.3.3v'u kontrol et.kondansatör'lerde şişmeler vardır.kolay gelsin.
Arıza:Goldmaster 11300CI uzaktan kumanda çalışmıyor
Çözüm:Yeni kumanda denendi fakat gene aynı cihazın alıcı gözü değişti sorun kalktı.
arkadaşlar goldmaster'in bu modellerinde gerçekten cihazın alıcı gözü çabuk bozuluyor.
garantili olmadıktan sonra bizce mahsuru yok bozulabilir :)
Arıza:sunny 1030 displayde 2.19 yazıyor açılır gibi oluyor sonra display tamamen kayboluyor.
Çözüm:flaşh söküldü yeniden programlandı olmadı-ram değişti olmadı-27000Mhz kristal değişti olmadı en son olarak tuner ve işlemci kaldı geriye tuneri sökerken farkettim bacağında leğim parçası varmış onu aldım cihaz düzeldi.
arkadaşlar besleme entegresi optökoplör transistör değişti direncler ve diyotlar kontrol edildi entegrenin yanında zener diyot değişti sonuç aynı yardımcı olurmusunuz tşk
arkadaş önce beslemeyi kontrol et hatta elinde varsa komple sağlam bir besleme dene sonra sırasıyla 27000 kristal-flaşh-ram-tuner en son olarakta işlemci kalır bunları denemekten başka çare yok.
arkadaşlar elimde premier 101000 cihaz var cihaz hiç çalışmıyor besleme voltajları hiç yok gibi görünüyor arızalı bir parçaya rastlamadım bir bilgisi olan varmı acaba?
smps kartı üzerinde yanyana duran 2 adet 2200uf/16v kondavsatör var.bu kondansatörleri değiştiriniz.
uydunun gözünü değiştirmek gerekiyo zaten 30300,20300.11300.11400 modelleri aynıdır ve gözler çabuk bozulur
arkadaşlar sony marka fta bir cihaz geldi.fişi takınca displayde on yazıyor 2-3 saniye sonra displayde on yazısı kayboluyor başka bir şey çıkmıyor.besleme voltajları tamam ama nedendir anlamadım.bilen var mı? lütfen yardım:49:
beslemenin çıkışındaki diotların artısındaki kondastörleri değiştir:( BÜYÜK DİOTLAR :) düzelir
finest uydu arzalı
Arkadaşlar elimde Pilot marka receiver var.Cihazda ne display yanıyor.Nede lnb volrajı çıkıyor.Yani hiç bi şekilde açılmıyor.Lütfen bi yardım edermisiniz?Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekürler...
SUNNY 9030 fta ekranda haıt yazıyor flaşı söküp dump dosyası attım yine aynı lütfen yardım
:clap2:: kardeş banada yardım et!....:clap2::Alıntı:
1.VoLtaj girişi var ve dispLepyde haraket yoksa beslemedeki PC817 ve TL431-C329 değişecek ....
2.Cihaza voLtaj giriyor dispLeye biran voLtaj geLip gidiyorsa cihaza orjinaL programı atıLmaLı...
Sunny AT 1030 DCI SKY 12 03 A5 cihazın
regülatör entegre ve diyotları çok ısınıyor ayrıca cihazı fişe takıp açtığımda hiç hareket yok 15-20 dakika bekleyip biraz ısındıktan sonra on of anahtarını birkaç kez kapatıp açınca cihaz kendine geliyor
beslemedeki PC817 ve TL431-C329 değişecek ... deniyor
PC817 optokulörü ve TL431 2 adet transistörü tespit ettim ancak -C329 kodansatörü besleme üzerinde bulamadım ana bordda var yeri boş lütfen yadım et! ilgine teşekkürler
yarın malzeme alıp deneyeceğim ilgine teşekkürler.
:46: PC817 optokulörü ve TL431 2 adet transistörü değiştirdim ayrıca 2.5v3.2v ve 5v çıkışındaki 10v 1000mf kondansatörleri değiştirdim şimdi tüm voltajlar değişti 2.5v ayağından 1.2v 3.2v ayağından 2.5v 5v ayağından 3v çıkıyor lütfen yardım et.
:45: PC817 optokulörü ve TL431 2 adet transistörü değiştirdim ayrıca 2.5v3.2v ve 5v çıkışındaki 10v 1000mf 5 adet ayrıca 12v ayağındaki 100mf 25v kondansatörü değiştirdim sorunkalmadı yardımların için teşekkürler.:common001:
:45:Alıntı:
PC817 optokulörü ve TL431 2 adet transistörü değiştirdim ayrıca 2.5v3.2v ve 5v çıkışındaki 10v 1000mf 5 adet ayrıca 12v ayağındaki 100mf 25v kondansatörü değiştirdim sorunkalmadı yardımların için teşekkürler.:common001:
arkadaşlar bend PHILIPS DSR 310 recver var çanağı ayar yaparken arzalandı hiç çalışmıyor sigorta atmamış ama hiç çalışmıyor yaradım ederseniz teşekür ederim
arkadaşımayar yaparken anten kablsunu kısa devre ettırdıysen besleme devrsı arızalamış olabilir. teknık servıse başvurun.
arkadaşlar elimde gm 4450 fta cihaz var. bu cihaz bazı yayınlarda sinyal almıyor tunerdenmi dedim ama bir sorun bulamadım sorun genellikle atv show gibi yayınlarda. cihaz yatay di*** ayrımı yapsa bu seferde kanal d star fox gibi kanallarıda göstermemesi lazım bu olay sizce neden kaynaklanıyor olabilir böyle bişey başına gelen varmı acaba
slm ustalarim benim sorunum dreambox 7000-s tv ye baglatisi olmuyor yani bir cikis arizasimi var baska bir cihazi takiyorum baglanti var dream boxu takiyorum ayar yapiyim diyorum ekran yok munu yok yani ne den kaynaklana bilir saygilar
merhaba goldmaster usb li 76500 cihazım tv ekranının altında siyahlıklar yapıyor yani ekran alttan küçülüyor başka cihaz denedim öyle sorun olmuyor lütfen yardım bekliyorum teşekkürler
redline 14500 displayda 0 var program almıyor ne yapmam gerekir
arkadaşlar beko 550dcı cihaz var elimde görüntü ve ses 1-2 saniye kaybolup tekrar geliyor bunu defalarca yapıyor bu arıza hakkında bir bilen varsa lütfen yardım edebilir mi?
slm arkadaşlar goldmaster 9100 fta cihaz var görüntü var ses yok.lütfen yardımcı olur musunuz?acil...
Bende sunny 1030 sky uydu cihazında da aynı durum var. Önce açınca 2.19, int, ve off yazıp kapanıyor ve ekranı gidiyordu.Şimdi hiç açılmıyor.Yalnız optokulörde PC817 değil PC17 yazıyor.Onu mu değiştireyim?
Saygılar ...
Bende sunny 1030 sky uydu cihazında da aynı durum var. Önce açınca 2.19, int, ve off yazıp kapanıyor ve ekranı gidiyordu.Şimdi ekran hiç gelmiyor.Yalnız optokuplörde PC817 değil PC-17K1 yazıyor.Onu mu değiştireyim?
Saygılar ...
Yardım edecek kimse yok mu?PC817 ile PC-17K1 aynı mı?
ben daha önce denedim ikisde çalıştırıyor..
slm arkadaşlar nexk 2005 fth uydu cihazi tüm kanalları buluyor sinyel var görüntü yok arızası lütfen yardımcı olur musunuz.
Arkadaşlar beslemedeki anlatılan tüm parçaları değiştirdim herhalde, ama yine de hareket yok displayde. Çıkış voltajlarını kontrol ettim ve hepsi normal. Yalnız farkettim ki LNBP20 yazan entegre ısınıyor.
Yalnız bir ara PC-17K1 yerine PC817 yi takarken ters takmışım, sonra değiştirdim. Bununla ilgili de bir yeri yakmış olabilir miyim?
sunuy 7010 dcı cihaz sataboy yanmıyordu saç kurutma makinasından besleme kondöstörleri ısıtım cihaz çalıştı normal hale geldi suvuduğunda cihaz cihaz çalışmadı lehim makinseinden ısıtrak arzalı kondostörü tesbit etim 10 v 1000 uf deniştim sorun düzeldi sayğılar