11919 V 24444 TRT Batı Paketine Euronews eklenmiştir.Tarama sonucunda kanalın ismi TRT TEST olarak çıkmaktadır.
Printable View
11919 V 24444 TRT Batı Paketine Euronews eklenmiştir.Tarama sonucunda kanalın ismi TRT TEST olarak çıkmaktadır.
bilgi için teşekkürler...
EuroNews test yayında.11918 V SR:24440 FEC:3/4
sağolasın
arkadaşlar show t.v, star,kanal d ve trt kanalları bir türlü çıkmıyor nerdeyse 2 ay oldu sadece avrupa yayınları var bunların ne yapmam lazım siliyorum kanalları yeniden otomatik arama yapıyorum yok sadece atv çıkıyor bir türlü çözemedim trt kanalları çıksa bile şifreli kanal diyor görüntü yok
teşekkürler kardeş eline sağlık.
Öncelikle çanak ve lnb ayarını test etmen için en azından izlediğin atv kanalının sinyal ve kalite değerlerini söyleyebilirmisin? bu arada izlediğin atv nin frekansınıda yaz. trt yayınları biss şifrelidir.
m.demir öncelikle çanak ve lnb ayarın için şuan izlediğin atv nin sinyal,kalite ve frekans değerini yazarmısın?trt kanalları izlediğin frekanta biss şifrelidir.
atv'nin frekansı 11627/H/6666 sinyal ve kalite için nereye bakmam lazım açılırken yazan rakamı soruyorsanız 65 tüm tp'leri sildim fabrika ayarına döndüm yeniden arama yaptım sadece trt kanalları geldi onlarında ikisini şifreli kanal diyor
tşklerbilgi için
Cihazınızın Markası nedir bilmiyorum ama kısaca yazayım.Alıntı:
Kanal Eklem yada Manuel Arama satırına geliniz. Frekans: 11962 Symbol:3333
Polarite: V olarak PAREMETRE leri giriniz. NETWORK tarama ON yapınız ve TARAMAYI başlatınız..... Aklıma gelmişken Cihazlarda bulunan SİNYAL oranı
LNB ile cihaz arasındaki BAĞLANTIYI gösterir. KALİTE ise çanaktan gelen YAYIN KALİTESİNİ gösterir.Eğer Sinyalde bar oranı 65 yada RENKLİ ise bu BAĞLANTININ var olduğunu gösterir.Ama KALİTE oranı boş ise bu durumda Çanaktan yayın gelmediğini gösterir.
Not:Bazen LnB lerin OSİLATÖR frekansları kaymaktadır. Yani çıkması gerekn FREKANSIN 1 yada 2 ÜSTÜ yada 1 yada 2 ALTI çıkabilmektedir.
ÖrN: Atv 11627 deçıkmıyor diyorsunuz bu değeri 11628 yapın kalite yine yoksa
11629 yapın olmadı ise 11626 yapın öyle deneyin...
Cihazınızın Markası nedir bilmiyorum ama kısaca yazayım.
Kanal Eklem yada Manuel Arama satırına geliniz. Frekans: 11962 Symbol:3333
Polarite: V olarak PAREMETRE leri giriniz. NETWORK tarama ON yapınız ve TARAMAYI başlatınız....
cihazın markası focus zaten aramayı dediğin frekanstan yapıyorum ama dediğim gibi show,star ve kanal d sadece avrupa yayınları çıkıyor türkiye yayınları çıkmıyor sadece atv çıkıyor
m.demir kardeş, öncelikle izlediğin atv kanalını 65 sinyal kalitesi ile izliyorsan diğer kanalları alman biraz zor gibi. çünkü aynı yayını 85 cm çanakla 100 sinyal kalite değeri ile izliyorum. çanak ve lnb ince ayarınızı kontrol ediniz. eğer anormallik yok ise star,show gibi kanalların frekans değerlerini elle girip taratıp bulmayı deneyin...
zaten ben bu çanağı taktıralı 4 yılı geçti 70'in üzerinde hiç yayın izlemedimki hep 45 50 arası açılıyordu çoğu kanallar dediğim kanalları elle girdiğimde hiç kanal bulmadığı gibi avrupa yayınlarıda gidiyor. anlaşılan basit bir işlem değil uyducu çağırmadan olmayacak galiba... şimdilik böyle izlemeye devam edicez mecburen
çanağınızın çapını bilmiyorum ama 70 seviyesi güçlü yayınlar için düşük. eğer uyducu cağıracaksanız kaliteli bir çanakta almanız tavsiyemdir. en azından yayın alamama,donma sorunlarınız biter...
biz trt sporu beklerken bugeldi hayırlı olsun