Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
TTNet şubat ayında başlatacağı yeni servisi WebTV ile TV yayınlarının bilgisayardan izlenmesini sağlayacak. Ayda 1 liraya 78 kanal internet üzerinden izlenebilecek. Şirketin internet üzerinden vereceği yayınlar bir kutu ile TV’den de takip edilebilecek.
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, maç yayın ihalesini Digiturk’e kaptıran Türk Telekom yayıncılık işinin peşini bırakmıyor. Türk Telekom (TT), internet kolu TTNet’in uzun süreden bu yana yoğun mesai harcadığı WebTV adlı projeyi şubat başında tanıtma hazırlığında. Şirket böylece TV alanında Digiturk benzeri bir platformu kurmuş olacak.
2009’un Mart ayından bu yana içerik tarafında görüşmeler yürütülüyor. Türkiye’deki ve yabancı televizyon kanallarıyla, film stüdyolarıyla anlaşmalar imzalandı. Platformda şu anda başta TRT, Kanal D, Show TV, NTV, National Geographic Channel, TV5 Monde olmak üzere 78 kanal yer alıyor. Kanal sayısının kademeli olarak artırılması planlanıyor. Platformda ayrıca sinema, belgesel, spor, müzik, dizi paketleri olacak.
Projenin iki ayağı var
Türk Telekom’un yayıncılık platformunun iki ayağı var. Birincisi internet üzerinden TV yayınlarının ve filmlerin izlenmesini sağlayacak olan WebTV projesi. Web TV ile bilgisayarların TV olarak kullanılması amaçlanıyor.
İkincisi ise Digiturk’ün yayın kutusu benzeri bir kutunun TV’ye bağlanarak, platformdaki yayınların televizyondan izlenmesi sağlayan IPTV (internet televizyonu) hizmeti. Burada da yayınlar internet üzerinden alınacak. Bu kutular Vestel tarafından üretiliyor. 50 bin adetlik ilk paketin 10 bin adetlik bölümü teslim edildi. Abone yoğunluğuna göre buradaki üretim artırılacak.
Tek faturada 3 hizmet
IPTV sisteminde kullanılacak olan kutu aynı zamanda internet hattı ve telefon hattına da bağlanacak. Bu sayede tek kutudan 3 servis (internet, televizyon, telefon) alınabilecek. Faturalama konusunda ise Ulaştırma Bakanlığı, Maliye ile birlikte bir çalışma yürütüyor. Buradaki çalışmaların tamamlanmasıyla Türk Telekom’un sunduğu bu üç hizmetin tek faturada toplanması gündemde.
Platformda 700’e yakın popüler film de olacak
- WebTV servisinden şu anda 5.5 milyonu aşkın TTNet abonesi yararlanabilecek.
- Standart paket ücretinin 1 TL, Plus paketin ise 2-99-3.99 TL aralığında olması planlanıyor. ADSL paketlerine göre bu fiyatlar tarifelerin içine promosyon olarak gömülebilir.
- Standart olarak hazırlanan pakette televizyon yayınları canlı olarak izlenebilecek.
- WebTV Plus adlı pakette ise dizilerin sonradan izlenmesi mümkün olacak.
- Platformda filmler de var. 3.99 TL’lik fiyata 1950’lerden, günümüze 700’e yakın filmin istenildiği an izlenmesi sağlanacak.
Yayın kalitesi iyi mi?
- WebTV ve IPTV işinde, o anki internet bağlantı hızınıza göre görüntü kalitesi dinamik olarak değişebiliyor. Bu yüzden kesintisiz izleme için altyapının güçlü olması gerekiyor.
- Türk Telekom’un 8 Mbit’lik internet bağlantısı üzerinden vermeyi planladığı bu servisin yapılan testlerde kaliteli sonuç verdiği belirtiliyor.
- Kalitede düşüş olmaması için WebTV ve IPTV’nin kullanıcıya farklı bir hat üzerinden verilmesi gündemde.
- Bu uygulamanın servisin yarattığı trafiğin kotadan düşülmemesini de sağlayacağı belirtiliyor.
- 8 Mbit üzerinden standart yayınların kaliteli izlenmesi mümkün olacak.
-TTNet’in VDSL hizmetiyle de 16 Mbit ve 32 Mbit üzerinden HD kalitesinde yayın alınabilecek.
26-01-2010, 13:28
Admin
Valla çok iyi bir hizmet 1 lira extra tt net faturasına yansıtırlar
26-01-2010, 13:47
Hikmet™
ihaleyi alsalardı görki nekadar olurdu fiyatı
26-01-2010, 13:53
cihat43
Valla ben türk telekoma çok fazla güvenmıyorum bugun 1 tl yarın fiyatını artırırlar amaç musterıyı bağlamak olamz mı sence ?
Sevgiler.
26-01-2010, 14:15
MUTAF
dışardan bakıldığında çok iyi bir haber.
ama telekom-ttnet zihniyeti bana ters...
umarım sağlıklı bir hizmet sunarlar..
26-01-2010, 14:57
umut55
fiyat o larak guzelde altından birşeyler çıkmasa bari
26-01-2010, 15:07
akgun_ismail
telekom yaş yere yatmaz?
26-01-2010, 15:09
dalyantr
Alıntı:
umut55 Nickli Üyeden Alıntı
fiyat o larak guzelde altından birşeyler çıkmasa bari
evet arkadaşlar ttelekkomun yeni bir para tuzağı gibi geliyor bana
26-01-2010, 15:13
fuzzyx
1 tl diyorlar buna ötv+kdv+ hizmet bedeli 10 lirayı bulur :d
26-01-2010, 15:14
ilhan.44
benca abonelik 1 tl, filmler veya maçlar için extra ücret isteyecekler
26-01-2010, 15:18
erdal1988
ttnete asla güvenmem önce ucuz sonra pahalı.
26-01-2010, 17:51
zafust
fazla güvenme türk telekoma
millete şu kadar ücretsiz konuşma hakkın var dediler sonrada faturayı kabarttılar artık benim türk telekoma güvenim hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç yok
26-01-2010, 17:59
Volkan
yaptığınız yorumlara gülüyorum
Vodafone her yöne aylık sabit ücret die kampanya yaptı müşteri kazandı 3 ay sonra diğer operatörleri sınırladı fiyatı artırdı.
Turkcell ın fiyatları zaten kaç senedir hep uçuk yaptığı kampanyalar her zama kısa. Ağları geniş olduğu için ve kurumsala önem verdikleri için tek kullancıyı pek önemsemıyorlar.
Aveada telekom ortağıda olsa sonuç olarak GSM.
Artı bu 3 firma 3G interneti diye yaygara yaptılar sonuç ne oldu ucuk fiyatlarda 3 G yetmezmıiş gibi türlü sorunlar.
Digiturk e gelelim verdiği fiytlar gub gibi ortada ucuk. ayrıca artık kanal paketleride zevksiz.
Diğer firmaların yaptıkları nedense gözden kaçıyor.
GSM şirketlerinin olmadığı köylerde halen ve bundan 20 sene öncede telekom vardı. Halende var.
Telekom bence bundan sonra daha ucuza güzel teknolojiler sunucak ama DEVLET zamanındaki beleşe beklemeyin. yaptığınız yorumları sadece devlet zamanında alıştığınız ucuzluğa bağşıyorum ama o ucuzluk sanmayınkı devletın cebinden çıkıyordu yıne vergiler sayesınde bizim cebimizden.
26-01-2010, 20:51
hoca58
ya zaten türksat hordbird 2000 kanal seyrediyoruz 78 kanalla ne işimiz var fatura kazığı neti bıraktırmamak gsm ler neti ucuzlatmasını beceremediler telekom kaçırmamaya çalışıyor okadar
26-01-2010, 20:59
xtrem06
valla işin içinde türk telekom varsa güvensizlik önce gelir :D 1 tl die başlar sonra bide bakmışın fatura kabarı vermiş...limitsiz 8mbps kullanıyorum normal fiyat 49 tl iken bu ay 58 tl geldi ne iştir anlamadım gerisini siz düşünün o yüzden ttkoma güvenmek yanlış olur..zaten yakındada süperonlineye geçecem bence herkes bunu düşünmeli :D fiyatalara buradan bakabilirsiniz Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
artı telefon hattınada gerek yok ..sırf net için telefonuda mecbur kılan ttkom'a inat ...
26-01-2010, 21:06
ŞAVKÇI09
Telekom milleti avlamak için ne yapacağını bilmiyor ayda 2 3 liraya millete bir sürü pakete üye yapmaya çalışıyor yok dershane yok evde çocuk var yok ip tv milletten sömürdüğü az geldi sanırım .....
26-01-2010, 21:30
Murat_33
şimdilik iyi gibi görünsede zaman en iyi ilaç bence. bakalım ne kadar olacak nasıl olacak
26-01-2010, 21:34
ekrem
Bakalım bekleyelim bununda sonucu evlere verilen gaz hikayesine dönerse şaşmam hekes kömürden kurtulup gaz bağlattı evlerine kombiler alındı fakat şimdi evlerde yer kaybından başka birşey yok çünkü kimse gaz faturalarını ödeyemiyor gene eski sobalara dönüldü bizde 1 liraya 78 pragram izleyeceğiz derken bigi sayar sistermini kullanamaz hale geirsek hic şaşmam çarşıdaki pirinci ararken evdeki bulgurdan olmıyalım derim herkese Slm...
26-01-2010, 21:39
cngzhn
En az 8 mbit üyesi olacaksın. Bu da sadece standart yayınları izlemek için. aylık 4 GB 29-31,-tl., 6 GB ise 39-49,-Tl. Hem ttnet, hem webtv, hemde iptv aboneliğini garanti edeceksin. Herhalde 24 ay.
27-01-2010, 00:00
ayran
Haber güzel daha iyi ileri teknoloji sağlandık'tan sonra neden olmazsın...
Türk Telekom çalışıyor.:warn:
27-01-2010, 00:47
antalyalı07
teşekkürler.zaman neyi gösterecek bakalım.
27-01-2010, 01:12
osmanke
Alıntı:
Volkan Nickli Üyeden Alıntı
yaptığınız yorumlara gülüyorum
Vodafone her yöne aylık sabit ücret die kampanya yaptı müşteri kazandı 3 ay sonra diğer operatörleri sınırladı fiyatı artırdı.
Turkcell ın fiyatları zaten kaç senedir hep uçuk yaptığı kampanyalar her zama kısa. Ağları geniş olduğu için ve kurumsala önem verdikleri için tek kullancıyı pek önemsemıyorlar.
Aveada telekom ortağıda olsa sonuç olarak GSM.
Artı bu 3 firma 3G interneti diye yaygara yaptılar sonuç ne oldu ucuk fiyatlarda 3 G yetmezmıiş gibi türlü sorunlar.
Digiturk e gelelim verdiği fiytlar gub gibi ortada ucuk. ayrıca artık kanal paketleride zevksiz.
Diğer firmaların yaptıkları nedense gözden kaçıyor.
GSM şirketlerinin olmadığı köylerde halen ve bundan 20 sene öncede telekom vardı. Halende var.
Telekom bence bundan sonra daha ucuza güzel teknolojiler sunucak ama DEVLET zamanındaki beleşe beklemeyin. yaptığınız yorumları sadece devlet zamanında alıştığınız ucuzluğa bağşıyorum ama o ucuzluk sanmayınkı devletın cebinden çıkıyordu yıne vergiler sayesınde bizim cebimizden.
volkan kardeşime katılıyorum doğru söze ne denir.
:45:
27-01-2010, 02:46
m.demir
ah be biz t.v yi uydudan izleriz bunlar önce internet hızımızı normal'e getirsinler bu sitede bile zorlanıyorum bağlantı olarak artık gerisini siz düşünün.. nerdeeee t.v izlemek
27-01-2010, 04:48
MUTAF
ev telefonunu evden arayacaksın slogunu vardı telekomun.
buna karşılık olarakta televizyon, yelevizyondan izlenir....
yerim teknolojisini.. guvenmiyorum telekomada ttnetede. bittiiiii. bundan ötesi bana hikaye gelir. her zman 1 tl olursa tamam süper. ama sanmıyorum..
27-01-2010, 05:51
kaan68
vallaha türk telekomyaş yere yatmaz bence digitürk gibi müşteri toplayıp sonra ver yansın kazık maçlarıda alsaydı görünbakalım1tl seyrede biliyormusunuz fiat 20 30 kat katlardılar zaten telefonu ister konuş istersen konuşma aylık 20tl geliyor 47tl internet etdi 67 tl toplam ben bunu her ay ödeyorum digitürkde aynı para dsmartda aynı dsmart internet verivor deyecegim şu hepsi aynı
27-01-2010, 09:50
hasnur
Sevgili arkadaşlar sizlerdeki Telekom'a güvensizlik aynen bendede var internetin durumu ise malum içler acısı küçük bir videoyu izlerken mahfoluyoruz değil Tv izleyeceksin üstelik sözü edilen 8mbit internet adı 8 mbit ben tarife değiştirirken ayda sadece 3 tl farkla 8mbit
kullanın diye bana tavsiyede bulundu telekom ve bende bir ay denedim bence hiçbirşey değişmediğigibi sözlerimin başındada dediğim gibi telekoma duyduğum güvensizlikten dolayı bu 3 tl karşılığı 8mbit olayını araştırayım dedim ve adamların 15gb kotasının olduğunu gördüm yani 15 gb tan sonra hızınız eski dail-up (512 mb) düşüyormuş.Telekom'u aradım ve neden bunu bana söylemediniz dedim kesinlikle söylemişizdir dediler ozaman dedim görüşmrnin bant kaydını tekrar dinleyin göreceksiniz dedim ve ses seda çıkmadı bunun üzerine bende normal sınırsız tarifeye tekrar geçtim.Yani güven çok öneml bence bunların hepsi masal başlasınlarda görelim bakalım üstelik adamların ücretli vereceği birçok kanalı(IP Tvleri) zaten bazı proğramlar şimdiden veriyor bence beklemek lazım PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
27-01-2010, 11:34
u-turgay40
bu aydınlatıcı haberden sonra cok tesekür ederim.ve ayrıca telekomun bu girişide cok iyi oldu .iyi ve kötü güzel birşeye el attı.güzel günlere cok tesekkürler......
31-01-2010, 19:50
işçi
telekom hangi hizmetinde vatandaşı kolladıki yok sabit ücret yok şu yok bu ben güvenmiyorum imkanım olsa sabit telefonumu bile kapattıracam ama int.için mecburen kullanıyoruz!