Şubat ayında her emekliden en az 12 lira dernek aidat kesintisi alındı :mad2:
01 Mart 2010 Pazartesi, 14:29
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine adam başı 60 lira zam yaptığı hasebiyle Başbakan’a çiçek veren derneğin başkanına kıyak olsun diye, 500 bin SSK ve
Bağ-Kur emeklisi hiç haberleri olmadan derneğe üye yapıldı ve şubat ayında
her emekliden en az 12 lira dernek aidat kesintisi yapılıp gönderildi
Sayın Ali Tezel Bey, benim şubat ayı emekli maaşımdan 23 lira kesilmiş. Sağlıkla ilgili herhangi bir kesinti yok. Bilgi edinme servisine kesinti
sebebini sordum ancak henüz bir yanıt almadım. 20 gün oldu cevap bile göndermediler.
Ayşe Kayınoğlu
HER YERDE YANDAŞA İHTİYAÇ VAR
Hangi hükümet olursa olsun yandaşları sever. Örgütlü toplum istemez ama örgütü kendisi idare edebiliyorsa çok sever. İşte bu sebeple yandaş
emekli dernekleri yandaş memur sendikaları yandaş işçi sendikalarına sınırsız destek verilir. Mesela, toplumun büyük bir kesimini oluşturan 8 milyon
emekliyi de kontrol altında tutabilmek için yandaş emekli derneğine sınırsız-sonsuz destek verirler. Ülkemizde en çok üyeye sahip emekli derneği Sosyal Güvenlik Kurumu yönetim kuruluna üye gönderir. Üye gönderecek emekli
derneği, emeklilerin haklarını savunmak ve korumak isterse hükümeti ve idareleri zor durumda bırakabilir. Bu sebeple emekli dernekleri kendi
başlarına bırakılamaz. Bazıları korunur-kollanır; emekliler hiç haberleri olmadan derneğe üye olmuş gibi gösterilirler ki üye sayıları çok olsun.
ŞUBATTA BİR YILLIK KESİNTİ YAPILDI
İşte hükümet destekli, eski adı Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) olan ve ismini sadece başkanlarının bildiği, başkanlığı devam etsin diye yeni adı Türkiye Emekliler Derneği olan dernek için 500 bin emekliden bir yıllık dernek
aidat kesintisi yapıldı.
DERNEĞİN İSMİ BİLE DEĞİŞTİRİLDİ
Esasen İşçi Emeklileri Derneği’nin başkanı da işçi emeklisi olması lazım ama SGK yönetim kuruluna girip hükümete yalvarıp, işçi emekliliğine son verilip memur emeklisi yapılan ve aylığı da 700 liradan 4000 bin liraya çıkarılan Kazım Ergün’ün başkanlığı devam etsin diye derneğin ismi bile değiştirildi. Şimdi, Ankara’da 200 metrekarelik, banyolu, yatak odalı makam
odasında oturup, gariban emeklilerin haklarını savunuyor!!!
Bu savunmayı iyi yapabilsin diye de emeklilerin hiç haberi bile olmadan şubat ayı aylıklarından derneğe kesinti yaptılar ve bir milyon (eski parayla bir trilyon) liraya yakın parayı Kazım Ergün’ün derneğine aktardılar.
BUGÜNE KADAR Kİ KESİNTİYİ SGK’YA SORUN
Emeklilerin hemen hiçbiri derneğe üye olduklarını bile bilmiyorlar, yılda bir kere ve zam verildiği ay aylıklarından kesinti yapıldığı için farkına da varmıyorlar. Üstelik bu ayrıcalık sadece bu derneğe tanınıyor. Başka emekli erneklerinin üyelerinden kaynakta kesinti yapmayan SGK sadece TİED üyeleri için kaynakta kesinti yapıp, hesaplarına aktarıyor.
- Şimdi yapmanız gereken, ısrarla SGK Bilgi Edinme Birimi’ne gerek yazıyla gerekse Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
web sayfası üzerindeki Bilgi Edinme bölümünden, derneğe üye yapılıp yapılmadığınızı, emekli aylığınızdan kesinti yapılıp yapılmadığını, yapılmışsa kaç para olduğunu sorun. Yasal süresi olan 15 günde cevap vermezlerse de Başbakanlık Bilgi Edinme Kurulu’na şikâyet edin. Burası da size yardımcı olmazsa İş Mahkemesi’nde SGK’yı eksik aylık ödediği için dava edin.
ALİ TEZEL
Vay be memlekete bak ne hallere düştük:mad2:
01-03-2010, 16:06
temel50
Bu yazılanlar dogrusa devlet emeklinin parasını çalıyor bu bir nevi hırsızlıktır bu hırsızlıga ceza yokmu ben hakımı sonunakadar arıcagım devlet kendi kasasından ödesin
01-03-2010, 16:10
vaneruydu
Devlet Ne Yapsa Yeridir
01-03-2010, 16:38
muhsinkilic
öyle devletin canı cehenneme
01-03-2010, 16:40
vaneruydu
Alıntı:
muhsinkilic Nickli Üyeden Alıntı
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
öyle devletin canı cehenneme
İyide Birde Ankara'da TMBB Orada Söle Yüzlerine Karşı Belki Seni Duyupta Bir Şeyler Olur.
01-03-2010, 16:44
muhsinkilic
benim maaş'ım 700 lira idi normal 4.8'lik enflasyon zammıyla 735 lira oldu seyyanen gelen en az 60 tl zamla 799 tl oldu ödenmeyen ocak zammı ortada yok emekli vatandaşının hakkını ödemeyen bir devlet iflah olurmu ondan sonra ergenekon çıkıyor diye feryat ederler
01-03-2010, 16:44
muhsinkilic
Alıntı:
vaneruydu Nickli Üyeden Alıntı
İyide Birde Ankara'da TMBB Orada Söle Yüzlerine Karşı Belki Seni Duyupta Bir Şeyler Olur.
kardeş sanki bilmiyorlarmı yüz yokki onlarda
01-03-2010, 16:47
vaneruydu
Bir De Geriye Bakın İsterseniz Diğer Partileri De Gördük NelerRRRR Oldu Neler Yaptılar Türkiyeyi Bu Hale Getiren Sizce Kim Bunları Anlamak O Kadar Basitki Biraz Farklı AÇıdan Bakarssanız Konuyu İyi Anlarsınız. Lakin Şu Andaki İktidar En Yapabileceğinin En İyisini Yapıyor
01-03-2010, 16:49
vaneruydu
Alıntı:
muhsinkilic Nickli Üyeden Alıntı
kardeş sanki bilmiyorlarmı yüz yokki onlarda
HErkesin Yüzü Var Ama Millet'de İş Yokki Sen 700 tl Alırken Başka Bİr Vatandaş 5 bin Tl Alması CEbine Koyup Gezmesi derken Seni Düşünüyormu Bu Vatandaş Ben 5 bin tl alıyorum diğer vatanşlar ne içer ne yer Milletimiz'de Hata Payı Olduğu kadar da İktidar'da Pay VAr
01-03-2010, 18:33
neonser24
Dagda üç beş Domuz sürüsü Tutturmus bir kürdistan Türküsü, Eline almis Bayrak diye bir PAÇAVRA, Satsan Beş para etmez ne ÖLÜSÜ ne DIRISI, Soyu soysuz olan sensin Toprak Senin neyine, Itle Itlik yapip Kafa tutma Beyine, Anlasa dedigimi sokaktaki KÖPEK ler bile aglamaz HALINE, Duy u
01-03-2010, 19:39
ayhanerguder
Yazıklar olsun bu ülkeyeki azınlıklar çoğunluğu idare eder oldu.Kanı bozuk şerefsizler kendilerinin pisliklerini başkalarına atmaya çalışır oldular.
01-03-2010, 21:54
vini
Alıntı:
zekı62 Nickli Üyeden Alıntı
Şubat ayında her emekliden en az 12 lira dernek aidat kesintisi alındı :mad2:
01 Mart 2010 Pazartesi, 14:29
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine adam başı 60 lira zam yaptığı hasebiyle Başbakan’a çiçek veren derneğin başkanına kıyak olsun diye, 500 bin SSK ve
Bağ-Kur emeklisi hiç haberleri olmadan derneğe üye yapıldı ve şubat ayında
her emekliden en az 12 lira dernek aidat kesintisi yapılıp gönderildi
Sayın Ali Tezel Bey, benim şubat ayı emekli maaşımdan 23 lira kesilmiş. Sağlıkla ilgili herhangi bir kesinti yok. Bilgi edinme servisine kesinti
sebebini sordum ancak henüz bir yanıt almadım. 20 gün oldu cevap bile göndermediler.
Ayşe Kayınoğlu
HER YERDE YANDAŞA İHTİYAÇ VAR
Hangi hükümet olursa olsun yandaşları sever. Örgütlü toplum istemez ama örgütü kendisi idare edebiliyorsa çok sever. İşte bu sebeple yandaş
emekli dernekleri yandaş memur sendikaları yandaş işçi sendikalarına sınırsız destek verilir. Mesela, toplumun büyük bir kesimini oluşturan 8 milyon
emekliyi de kontrol altında tutabilmek için yandaş emekli derneğine sınırsız-sonsuz destek verirler. Ülkemizde en çok üyeye sahip emekli derneği Sosyal Güvenlik Kurumu yönetim kuruluna üye gönderir. Üye gönderecek emekli
derneği, emeklilerin haklarını savunmak ve korumak isterse hükümeti ve idareleri zor durumda bırakabilir. Bu sebeple emekli dernekleri kendi
başlarına bırakılamaz. Bazıları korunur-kollanır; emekliler hiç haberleri olmadan derneğe üye olmuş gibi gösterilirler ki üye sayıları çok olsun.
ŞUBATTA BİR YILLIK KESİNTİ YAPILDI
İşte hükümet destekli, eski adı Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) olan ve ismini sadece başkanlarının bildiği, başkanlığı devam etsin diye yeni adı Türkiye Emekliler Derneği olan dernek için 500 bin emekliden bir yıllık dernek
aidat kesintisi yapıldı.
DERNEĞİN İSMİ BİLE DEĞİŞTİRİLDİ
Esasen İşçi Emeklileri Derneği’nin başkanı da işçi emeklisi olması lazım ama SGK yönetim kuruluna girip hükümete yalvarıp, işçi emekliliğine son verilip memur emeklisi yapılan ve aylığı da 700 liradan 4000 bin liraya çıkarılan Kazım Ergün’ün başkanlığı devam etsin diye derneğin ismi bile değiştirildi. Şimdi, Ankara’da 200 metrekarelik, banyolu, yatak odalı makam
odasında oturup, gariban emeklilerin haklarını savunuyor!!!
Bu savunmayı iyi yapabilsin diye de emeklilerin hiç haberi bile olmadan şubat ayı aylıklarından derneğe kesinti yaptılar ve bir milyon (eski parayla bir trilyon) liraya yakın parayı Kazım Ergün’ün derneğine aktardılar.
BUGÜNE KADAR Kİ KESİNTİYİ SGK’YA SORUN
Emeklilerin hemen hiçbiri derneğe üye olduklarını bile bilmiyorlar, yılda bir kere ve zam verildiği ay aylıklarından kesinti yapıldığı için farkına da varmıyorlar. Üstelik bu ayrıcalık sadece bu derneğe tanınıyor. Başka emekli erneklerinin üyelerinden kaynakta kesinti yapmayan SGK sadece TİED üyeleri için kaynakta kesinti yapıp, hesaplarına aktarıyor.
- Şimdi yapmanız gereken, ısrarla SGK Bilgi Edinme Birimi’ne gerek yazıyla gerekse Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
web sayfası üzerindeki Bilgi Edinme bölümünden, derneğe üye yapılıp yapılmadığınızı, emekli aylığınızdan kesinti yapılıp yapılmadığını, yapılmışsa kaç para olduğunu sorun. Yasal süresi olan 15 günde cevap vermezlerse de Başbakanlık Bilgi Edinme Kurulu’na şikâyet edin. Burası da size yardımcı olmazsa İş Mahkemesi’nde SGK’yı eksik aylık ödediği için dava edin.
ALİ TEZEL
Vay be memlekete bak ne hallere düştük:mad2:
YOK Öle birşey ali tezel reklam olsun diye kuyuya taş atıyor hangi kanunda var üye olan derneğe devlet para toplasın .hepsi yalan bende sevmem sendika başkanlarını ama bu haber yalan haber
01-03-2010, 22:23
dilay11
bende bir emekli olarak gercekten bu yazılanlardan utanc duyuyorum yazılanlar doğru gecen ay bendende 21tl para kesilmiş nereye kesildiği beli değil bir emekli olarak hakkımızı nasıl arayacağımızı bilmiyoruz malesef bizleri temsil eden dernekler var ama herkes kendi cebini doldurmaya devam ediyor ben 1997 yılında emekli oldum ayını şartlarla bu gün emekli olan bir arkadaşımız benden 600tl fazla alıyor bende devlete 25yıl bir fiil tavandan piri ödedim benim sucum erken yani 1997 de emekli olmak mı son verilen zamlara bakın arkadaşlar aradaki uçurum açılıyor bir yılık zam 90tl ile 174 tl 90 tl yi kim aldı en düşük maş alan 174 tl yi kim aldı en yüksek maş alan böyle adalet mi olur hani aradaki fark kısmede olsa kapanacaktı kapatmazlar arkadaşlar bizi temsil eden emekli cemiyetinin başkanı ne yapıyor allah aşkına bu verilen zamlardan dolayı başbakana utanmadan bir de çiçek veriyor ben emekliye bu kadar zam aldım diye bu emekli topluma bir lider lazım başkan gelin ankaraya toplanalım yürüyüş yapalım bize emekli olarak gücümüzü gösterelim tedi de emekliler toplanmadı mı ben şahsen iki dönemdir akp ye oy veriyorum ama dur demenin zamanı geldi ve geciyor biz 8 milyon emekliyiz toplam ailelerimizle beraber 25 milyon emekli oluruz biz istediğimizi iktidar yapar istediğimizi secim sandığına gömeriz biz bende dahil ne zaman uyanacağız burdan bütün emeklilere sesleniyorum artık bir araya gelme zamanı bütün emeklilere saygı ve sevgilerimle