Ermeni iddialarının İsveç Parlamentosu'nda kabul edilmesinde Kürt milletvekili Gülan Avcı'nın oyu belirleyici oldu.
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
İsveç Parlamentosu'nda 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak tanımlayan tasarının kabülünde Halk Partisi'nin Türkiye göçmeni Kürt kökenli Milletvekili Gülan Avcı'nın verdiği 'Evet' oyu etkili oldu.
Avcı, 130'a karşı 131 oyla geçen tasarı için evet oyu kullanarak tüm dengeleri değiştirdi. Partisinin Türkiye ile ilişkilerin bozulmaması için 'hayır' oyu verin çağrısına rağmen, '95 yıldır acı çeken insanların haklarını elde etme zamanı gelmiştir' diyerek tasarıyı destekleyen Gülan Avcı, oylama sonrasında Türkiye'nin tarihiyle yüzleşmesi gerektiğini belirtti.
TEK RÜYASI BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN
Türkiye'de Kürtlerin de soykırım tehdidiyle yüz yüze olduğunu iddia eden Gülan, 'Oyumun belirleyici olduğunu biliyorum. Bu gerekliydi. Dünyanın birçok ülkesi Türkiye'yi soykırımcı olarak görüyor' dedi. Blogunda en büyük rüyasının 'Bağımsız Kürdistan' olduğunu yazan Avcı (33) kendisiyle aynı rüyayı paylaşan yine Halk Partisi Milletvekili Fredrik Malm ile evli. Malm da, Ocak 2006'da Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi tarafından 'Yılın Kürt Dostu' ilan edilmiş.
KAPLAN TÜRKLERİ KIZDIRDI
Çevre Partisi'nin Türk asıllı Milletvekili Mehmet Kaplan da partisinin tasarıya 'evet' oyu verileceği yönündeki grup kararına itiraz etmeyerek Türkiye'ye darbe vuran ikinci isim oldu. Kaplan, oturumda tasarıya destek verilmemesi çağrısı yaptı ancak oylamada genel kurul salonunu terk etti. Kaplan'a tepki gösteren İsveç'teki Türkler, 'Mehmet Kaplan oylamaya katılıp 'hayır' oyu verseydi, oylar eşit olacaktı' yorumunda bulundu. ABD'de de Ermeni tasarısının kabul edilmesi öncesinde Türkiye'den giden Meclis heyetine tasarı karşıtı oy vereceğini söyleyen Müslüman Milletvekili Keith Ellison oylamada 'evet' oyu kullanmıştı. Keith Ellison, TBMM heyetine, 'Biz kardeşiz. Size desteğe hazırım' demiş ancak daha sonra Türkiye'yi sırtından hançerlemişti.
BLOGUNDA EVET VERECEĞİNİ YAZMIŞTI
VanlI olan Gülan Avcı oylama öncesinde bloguna, 'Bugün önemli bir gün, Soykırımda hayatta kalanlar ve yakınları artık bekletilmemeli. 95 yıllık acı çok fazla. Ermeniler, Asuriler, Süryaniler, Keldaniler ve Pontus Rumlarının soykırıma uğradıklarına dair tasarıya 'Evet' oyu vereceğim' diye yazdı.
ELEŞTİRDİ AMA HAYIR DİYEMEDİ
Sol bloktaki Çevre Partisi Milletvekili Kaplan, 'grup kararına rağmen konuşma yapmasının bile büyük bir risk taşıdığını, ancak vicdani sorumluluğunu yerine getirmek için konuştuğunu' söyledi. Partinin gelecekteki sözcüsü gözüyle bakılan Kaplan, oylamaya katılmadı.
Bu arada Cafesiyaset'in ulaştığı bilgilere göre Avcı'nın broşürlerinde doğum yeri olarak Türkiye/Van değil, Kürdistan yazdığı ortaya çıktı.
ensonhaber.com
13-03-2010, 18:31
zekı62
tipitde meymanan yok :puah:
13-03-2010, 20:50
draculu45
herkes oy peşinde yarın onlarada kalmaz o koltuk
13-03-2010, 21:00
digital_52
aynen katılıyorum kardeş
13-03-2010, 21:13
MOKUR33
tipe baksanıza ,aynen ermeni gibi...:D
13-03-2010, 22:30
Catapult®
kanı bozuk bunların doğuya 3-5 tane yamyam koysan bi icraat yaparlardı onu bile beceremiyorlar :D
13-03-2010, 22:35
kucer06
Niye şaşırıyorsunuz arkadaşlar arkadaş başlıkta belirtmiş ne kızı olduğunu.
13-03-2010, 23:04
Hikmet™
tipe bak domuşuykla mayışık
13-03-2010, 23:35
ss2007
Alıntı:
kucer06 Nickli Üyeden Alıntı
Niye şaşırıyorsunuz arkadaşlar arkadaş başlıkta belirtmiş ne kızı olduğunu.
arkadaşım bence bu şahsın ne kızı olması önemli değil.
bunu yapan Türk-Kürt kızı olması değişmez.
bu resmen TÜRKİYE düşmanı.
ben şahsen milliyetçi kişi olarak böyle Türk-Kürt ayrılımına karşıyım.lütfen dikkat edelim.
14-03-2010, 00:42
sensızlık zor
bunlara ne yapacan bılıyonmu burda yazmayım şimdi
14-03-2010, 01:13
kucer06
Alıntı:
ss2007 Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşım bence bu şahsın ne kızı olması önemli değil.
bunu yapan Türk-Kürt kızı olması değişmez.
bu resmen TÜRKİYE düşmanı.
ben şahsen milliyetçi kişi olarak böyle Türk-Kürt ayrılımına karşıyım.lütfen dikkat edelim.
Niye zorunamı gitti nasıl önemli değil.Bence çok önemli.Madem Türkiye düşmanı diyorsun o zaman seceresini soyunu sopunu bileceksin.Türk kızının tırnağına kurban olsun.
14-03-2010, 01:21
ievsan
doğduğu toprağı inkar edenden ne beklenirdiki bunlar ancak kendilerini kandırırlar
14-03-2010, 01:29
ss2007
Alıntı:
kucer06 Nickli Üyeden Alıntı
Niye zorunamı gitti nasıl önemli değil.Bence çok önemli.Madem Türkiye düşmanı diyorsun o zaman seceresini soyunu sopunu bileceksin.Türk kızının tırnağına kurban olsun.
kardeş niye zoruma gidecek.
milleti TÜRK- Kürt diye ayırma.bu oyuna düşme diye yazdım.ama anlamıyorsan sen devam et.
14-03-2010, 01:48
kucer06
Bu vatana ihanet eden benden değildir ayırırım arkadaş.Asıl sen entel dantel düşünmeye devam et.Sen hala düşmanını tanımamışsan sen devam et.
14-03-2010, 02:07
ss2007
kardeş sende kürtle vatan hainlerini ayırmasını bil.
ve en önemlisi bu oyunlarla Türk-kürt kavgasını başlatmak isteyenlere uyma.
ve en önemlisi entel dantel ne oluyo onu açıklada öğrenelim.herkez senin gibi böyle şeyler bilmez dantel İŞLERİNİ...
kardeş ben TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM. beni fazla yazdırma.
14-03-2010, 02:17
kucer06
Bana bak kardeşim sende beni fazla yazdırma asıl sen vatan hainlerini tanı ülkeyi bölmek isteyenler Türkler değil herhalde aynı zamanda konuları kişselleştirme sadece konuya yorum yap fikrini söyle bence dantel işlerini çok iyi biliyorsun.
14-03-2010, 02:22
kanberoğlu
Değerli Arkadaşlar konuyu fazla uzatmaya gerek yok. malum olay belli. ne aslımızı inkar edeceğiz nede bunların oyununa geleceğiz. Gerekli açıklamalar yapıldı. saygılar herkese.
14-03-2010, 03:25
beydemir
dedesi sağ olsaydı bu kızın yüzüne tükürürdü herhalde kendi vatanına ihanet böyle olsa gerek
14-03-2010, 03:35
MUTAF
şaşıralacak bi durum yok.. Gayet normal bir haber.
Herkes kendinden bekleneni sergiler bu tür olaylarda.
Bide bence gayet sek.sy bi bayan... :tongue:
14-03-2010, 10:02
airman06
ülkede düne kadar türk-kürt ayrımı yoktu.kanı bozuk olanların dışında hiç bir vatandaş ben şu kökenliyim bu etnik kökene aitim demiyordu.
ama şu anda neredeyse askere silah sıkan
,ülkeyi bölmek isteyen vatansever ilan edilecek.bu ülkede dtp ve sempatizanları neredeyse imralıdaki sürüngeni bizim atatürkümüz diyecek af edin m.vekili belkide daha da ileri noktaya taşıyacaklar bunuda adı açılım olacak değilmi?
başlıkta ki şahsiyete bakın ne demek istediğimi anlarsınız zaten
14-03-2010, 13:40
draculu45
Türk Olmanın Azametiyle Ruhumuzu Titreten Büyük Dizeler.
İSTİKLAL MARŞI
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.
Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal...
Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?
Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın.
Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler hakk'ın...
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.
Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı:
Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.
Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli,
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.
O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım,
Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım,
Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na'şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım.
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal:
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!
Mehmet Akif Ersoy
14-03-2010, 21:48
osmann
ben anlamıyorum bu oy işlemini...her sene aynı mesele oluyordu...önümüzdeki sene bir daha oy kullanacakmı bunlar? o zamanda hayır çıkarsa ne olacak?
bu mesele tarih meselesi,dir...yaşanmış birşey değiştirilemez...YAŞANMAMIŞ BİR ŞEYDE YAŞANMIŞ GÖSTERİLEMEZ...milletin oyu ilemi tarih belirlenecek...haa siyasi anlamda bir hamle yapmak istiyorlar o kadar...şimdilik ayarttıkları adamlarla oy aldırdılar...yarın bize kimbilir belki başka kapılar açılır, başka fırsatlar zuhur eder ermenistan gibi bir sorun kalmaz...katıveririz ana vatana...ermeniler biraz daha şanslarını zorlasınlar...
selametle...