Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Samsun'un Ladik ilçesinde polis ekibine düzenlenen silahlı saldırıda 2 polis memuru şehit oldu
17 Nisan 2010 Cumartesi, 22:49:11
Edinilen bilgilere göre, saat 22.00 sıralarında bir konserden dönen polis aracına silahlı saldırı düzenlendi. Ladik ilçe girişinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce taranan polis aracında bulunan polislerden 1'i şehit olurken, 1 polis de ağır yaralandı. Ladik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalesi burada yapılan polis memuru, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan polis memuru, yolda hayatını kaybetti.
Polis memuru Hüseyin Koç olay yerinde, Malik Soykal da ambulansta şehit oldu.
ERDOĞAN'DAN BAŞ SAĞLIĞI TELGRAFI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'un Ladik ilçesinde bir polis aracına düzenlenen saldırıda 2 polis memurunun şehit olması nedeniyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a baş sağlığı telgrafı gönderdi.
Başbakan Erdoğan, telgrafında şunları kaydetti:
''Samsun'un Ladik ilçesinde bir polis aracına düzenlenen saldırıda iki polis memurumuzun şehit olmasından büyük üzüntü duydum.
Ülkemizin huzurunu, birlik ve beraberliğini hedefleyen bu tür hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Terörden medet uman menfur zihniyet, aziz milletimizin sağduyusu, soğukkanlılığı ve devletimizin kararlılığı ile hüsrana uğramaya mahkumdur.
Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda güvenlik güçlerimizin kahraman mensuplarına baş sağlığı dilerim.''
"TERÖR SALDIRISI"
Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, saldırının ilk belirlemelere göre bir terör saldırısı olduğunu bildirdi.
Olayın ardından Ladik'e giden Vali Güzeloğlu, incelemelerde bulundu.
Güzeloğlu, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, ''İlk belirlemelere göre bir terör saldırısı sonucu devriye görevi yapan polis aracımıza ateş açılıyor. İki polis memurumuz şehit oluyor, biri olay yerinde, biri Samsun'da hastaneye sevk edilirken'' dedi.
''Milletimizin başı sağ olsun'' diyen Güzeloğlu, şunları söyledi:
''Şu anda bütün güvenlik kuvvetleri kırsalda çalışmalara eş zamanlı başladılar. Tüm ekiplerimiz, hem jandarma, hem istihbarat, hem özel harekat... Çevre illerden bölge komutanlığı dahil olmak üzere operasyonlara başladılar. Umuyorum bu menfur ve hain saldırıyı gerçekleştirenler en kısa süre içinde yakalanır. Araştırmalar devam ediyor.''
Bu arada, olay yerinde şehit olan polis memuru Hüseyin Koç'un cenazesi Ladik Devlet Hastanesine götürüldü. Olay yerinde toplanan vatandaşlar ise saldırıya tepki gösterdi.
İlçe girişindeki Samsun Caddesi'nde düzenlenen saldırıdan sonra olay yerinde yapılan araştırmada çok sayıda boş kovan bulundu. Panelvan tipi polis otosunda da çok sayıda mermi izi tespit edildi. İlk belirlemelerde saldırganların 5 katlı bir inşaatı kendilerine siper alarak, çapraz ateş açtığı anlaşıldı
18-04-2010, 02:43
Dijitalci
Zahmet etmiş Sn:Başbakanımız onun şimdi bu sıralarda çok işi var. Malum Açılım, Anayasa değişikliği falan... Köpekler iyice KUDURDULAR , saldırının Yumruk olayının olduğu SAMSUNDA bu kadar kısa zamanda gerçeklesmesi tamamen DEVLETE GÖZDAĞIDIR...Gene 2 ocağa ATEŞ düştü.
zaten bugun bir polis şehidimizi bafra da toprağa verdik ...cok acı allah rahmet eylesin
18-04-2010, 03:02
umut55
Saldırganlar pkklı
17.04.2010 23:07:49Samsun`un Ladik ilçesindeki düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 2 polisin ismi belli oldu.
Samsun`un Ladik ilçesindeki düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 2 polisin ismi belli oldu.
Edinilen bilgilere göre, saat 22.00 sıralarında Akpınar Mahallesi Samsun Caddesi üzerinde devriye görevi yapan Hüseyin Koç`un kullandığı 55 A 8651 plakalı resmi polis aracı, otomatik silahlarla tarandı. Silahlı saldırıda polis memuru Hüseyin Koç araç içinde şehit olurken, yanında bulunan Malik Soykan ise ağır yaralandı.
Yaralı polis memuru, Ladik Devlet Hastanesi`ne kaldırılarak ilk müdahalesi burada yapıldı. Durumu ağır olan polis memuru, ambulansla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne götürülürken yolda şehit oldu.
Olayın görgü tanığı Ali Kemal Ergül, "Olay yerine yakın bir yerde halı sahada maç yapıyorduk. Aşırı derecede otomatik silah sesleri duyduk. Önce korktuk ve halı sahada yere yattık. Sonra silah sesinin geldiği yöne doğru gittik ve polis aracının tarandığını gördük. Olay yerinden kaçan 3 kişi gördük" dedi.
Saldırının ardından Ladik ilçesine gelen Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, olay yeri çevresinde toplanan kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Vatandaşlar, silahlı saldırının Ahmet Türk`e yapılan saldırının misillemesi olarak yapıldığını iddia ederek, buna tepki gösterdi.
Bu arada, Emniyet Müdürlüğü tüm il genelinde alarma geçti. Polis memurlarının çelik yelek giyerek önlem almaları talimatı verildi.
EYLEM SÖYLENTİSİ VARDI
Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan, gazete 55`e yaptığı açıklamada, yaya olarak kaçan 2-3 teröristin polis timlerince çevresinin salıdıldığını ve teröristlerin PKK`lı olduğunu söyledi. Başkan Karahan, " Bir haftadan beri bu şehirde Ahmet Türk`e atılan yumruğa karşı bir eylem yapılacağı söylentileri çok yaygındı. Jandarmamız kırsalda çok önleyici tedbirler almışlardı. Ama darbe şehir merkezinde geldi. Şehir merkezinde beklemiyorduk bunu." dedi.
Bu arada teröristlerin Ladik`e 04 plakalı Doğan marka araçla geldikleri öğrenildi
18-04-2010, 11:20
MUTAF
Kürt açılımının devre arası. !
Ahmet Turke atılan yumruğun bedeli: 2 şehit..
18-04-2010, 11:22
erdal05
samsun -ladik'liyim...
iki polisinmize yapılan hain saldırı...ülkemizi karıştırmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyoo...
allah kahretsin bunları....nedir yani işinde gücünde olan iki masum polisin suçuu...
allah yakınlarına ve türk halkına sabır versin....
üzüntümüz derindendirr....:(
18-04-2010, 12:45
MUTAF
bu ne pkknın ne başka bir terör örgütünün propagandasıdır.
Tamamen Hükümetin Kürt açılımı adı altında göstermiş olduğu çabanın eseridir.
BasriMutaf Nickli Üyeden Alıntı
bu ne pkknın ne başka bir terör örgütünün propagandasıdır.
Tamamen Hükümetin Kürt açılımı adı altında göstermiş olduğu çabanın eseridir.
o zaman demokratik açılım karşıtlarına bakalım ve....katilleri orda arayalım....
katiller şunların arasında olabilir....pkk....mhp....bdp....chp....ergenekon....vs...vs....
senin mantığına göre katiller bunların arasında basri mutaf....
18-04-2010, 12:54
Dijitalci
Evet ne yazikki artık İnsanlar bu konuda tamamen ikiye bölünmüş durumda.Eskiden Kürt Vatandaşlarımız otobüslerde + minibüslerle cep telefonlerı ile kürtçe konuşurken kimse bir şey demezdi çarşamba günü bilakis şahit oldum Metroda kürt vatandaşımız cep telefonu ile kürtçe konuşunca konuşması bitiminde yanında bulunan diğer bir vatandaşımız tarafından neden Türkçe konuşmuyorsun diye uyarıldı bayağı bir tantana yaşandı.onu bunu bilmem ama iyi bildiğim bir şey var bu AÇILIM Ülkemizi fena halde GERDİ....
18-04-2010, 13:23
ruzgarm
Allah Rahmet Eylesin Şehitlerimizi Ailelerine Ve Türk Halkının Başı Sağolsun Vuran Vurduran Elleride Kırılsın Yeter artık hükümet yumruk için polisleri polis müdürünü hedef göstermiştir.
18-04-2010, 13:24
MUTAF
Alıntı:
erdal05 Nickli Üyeden Alıntı
o zaman demokratik açılım karşıtlarına bakalım ve....katilleri orda arayalım....
katiller şunların arasında olabilir....pkk....mhp....bdp....chp....ergenekon....vs...vs....
senin mantığına göre katiller bunların arasında basri mutaf....
Bende demokratik açılım saçmalığına karşıyım. Tamammı ???
18-04-2010, 13:25
yakupyurt
arkadaşlar sizce bunlar kimliği belirsiz kişilermi bunların kimliği belli bunları azdıran bu gücü veren akp dir ahmet türk bahane terör olayları böyle bitmez katı kurallar gerekir suç işleyeni dağdan inerken devlet töreni ile karsılarsan bu mahlukatlar aynı suçu işlemeye devam edecektir şehitlerimize allahtan rahmet diliyor onları kıyan mahlukatlarda lanet olsun allah belanızı versin diyorum selametle
18-04-2010, 13:30
yakupyurt
erdal kardeş yukarıda sanık listesinde akp yi göremedim neden acaba bu ülkenin gerçek düşmanı akpdir sanık listesinde olması gerekir senin kuyruk biraz akpye bağlı galiba kuyruğum sıkışmasın diye yazmamışsın senin yorumlarına bayılıyorum ya akpye yada pkklılara toz kondurmuyosun yağmur yağınca çamurlaşmaktanmı korkuyorsun yorumlarını ülkemizin çıkarlarına göre yap yada hiç yapma
18-04-2010, 15:20
wtwt99
kaos planı işe başladı yine kardeşi kardeşe kırdıracaklar bunlar hep bir oyun yumruk ta bir oyundu buda bir oyun burada ara bozuculara dikkat
18-04-2010, 16:06
erdal05
Alıntı:
yakupyurt Nickli Üyeden Alıntı
erdal kardeş yukarıda sanık listesinde akp yi göremedim neden acaba bu ülkenin gerçek düşmanı akpdir sanık listesinde olması gerekir senin kuyruk biraz akpye bağlı galiba kuyruğum sıkışmasın diye yazmamışsın senin yorumlarına bayılıyorum ya akpye yada pkklılara toz kondurmuyosun yağmur yağınca çamurlaşmaktanmı korkuyorsun yorumlarını ülkemizin çıkarlarına göre yap yada hiç yapma
göremezsin dostum....çünkü bu olay açılım karşıtlarının olöayıdır....akp niçin sanık sandalyesinde olsun ki...
artı....ahmet türke atılan yumruk karşısında böbürlenip erkeklik gösteren zihniyetler...
iki polisimizin şehit olması konusunda ....mutlu oldunuz mu...
ne alakası var diyceksiniz....demezseniz şaşarım zaten...
gerginlik politikasını sürdüğrürseniz...işte böyle acı sonuçları çekeriz...
demokratik açılım bu yüzden çok önemlidir....gerginliği bitirelim...gereksiz erkekliklerinizi çöpe atın artık...
dert....acı çekmeyelim derdi...........
ağlamayalım derdi....
bu yüzden yumruk olayında....sakin olalım demiştim.....yazık iki polisimize...:(
18-04-2010, 16:13
ufuk
ALLAH(CC) Rahmet Eylesin.Mekanları Cennet Olsun.
18-04-2010, 16:16
muslum-baba
kahrolsun bu köpekler
allah ramet eylesin
18-04-2010, 16:19
kellebekir
Allah rahmet eylesin yapanların elleri kafaları kopsun
18-04-2010, 16:29
yakupyurt
kardeş böyle acılım olmaz kürtlere acılım türkle kapatılım yapıcaksın biz böyle çok şehit verdik ama böyle bunlara yetki cesareti veren akp bunu tek suclusudur akpyide pkyyıda bu acılımıda lanetliyorum bizi iki üç tane piç kurusu pkklı yıldıramaz kahrolsun pkk ve onun yandaşı kimler varsa
18-04-2010, 16:41
erdal05
pkk'ya kahrolsun diyosun....ama açılım konusunda kol kola geziyosunuz....
vitrin önünde birbirinizi lanetleyip....vitrin arkasında.....açılıma hayır diye el oğuşturuyosunuz...
siz düşman görünen...kardeşlersiniz.........
bu samimiyetsizliğinizi türk halkı görüyo....bu yüzden daha fazla şehit vermemek için sivil anayasa ve açılım konuları türk halkından onay alacak....
ben kahrolsun pkk derim...demekte de haklıyım...çünkü ben dağda pkk ile savaşırken...şehirlerde açılım ilee...onlara giden yolları tıkıyorum...masum kürt halkını kucaklıyorum...
bu yüzden pkk bizi sevmez....düşman görür....
vitrin önünde de ....vitrin arkasında da....
sizle...bizim farkımız bu.......
18-04-2010, 16:45
muslum-baba
ne diller dökuyoruz ne laflar şöyluyoruz ama yıllardan beri böyle
ne olacak bu turkiyenin hali bu insanlar başka yerde barınsalar ya
ne istiyorlar bizden bunlarin hepsi kurşuna dizilmesi lazim
18-04-2010, 17:53
yakupyurt
kardeş kusura bakma ama hala sen beni ben seni anlamıyom benim hangi tarafta olduğumu bir türlü kestiremedin ben doğuştan mhp liyim acılımıda lanetliyorum sende uzak değil hemen benim altımdaki mesaj yerine kahrolsun pkk deki bende senin tarafını seceyim bu arada mhp liyim dedim ama yumuşak tutumu ile bahçeliyide sevmem kahrolsun pkk ve onun yandaşları ne mutlu türküm diyene diyebilene
18-04-2010, 18:04
erdal05
senin mhp li olman beni enterese etmiyo....çünkü mhp ....pkk dan...bdp'den....chp'den....ergenekondan çok da farklı değil.......
siz bir bütünsünüz...
bna diğerlerinden frkını göster ki bende farklısın diyeyim......
ben "kahrolsun pkk'"yı tüm lanetimle söylerim....
ama sen ..sanal bir mutlulukla söylersin bunu...ve asla pkk'nın yok olmasını istemezsin....
bu yüzden açılıma karşısın...
pkk biterse....mhp de biter.....
çünkü pkk ....mhp'nin ekmek kapısıdır....birbirlerini o kadar çok severlerki...bakma ikisinin de erkekliklerine...muhtaçlar birbirlerinee....
kendi taraftarlarını korumak ve onları kaybetmemek adına...pkk mhp'yi çok sever....
mhp de pkk'yı....
birbirlerini öcü göstererek varlıklarını sürdürürler....
birbirlerini göstererek ayakta duruyolar......
ikiside şöven ve ırkçı partidir........
bu ülkede bunca kanın akmasının sebebi...pkk ve mhp zihniyetidir.....
demokratik açılımlarla....türkiyenin düşmanı bu zihniyetlerin ocağına ot tıkayacağız....
daha fazla şehit haberleri gelmesin diyee....
18-04-2010, 20:09
aslangucu_2002
Şehitlerimize Allah'tan Rahmet Diliyoruz.Mekanları Cennet Olsun.
18-04-2010, 22:23
hüseyin
Alıntı:
erdal05 Nickli Üyeden Alıntı
senin mhp li olman beni enterese etmiyo....çünkü mhp ....pkk dan...bdp'den....chp'den....ergenekondan çok da farklı değil.......
siz bir bütünsünüz...
bna diğerlerinden frkını göster ki bende farklısın diyeyim......
ben "kahrolsun pkk'"yı tüm lanetimle söylerim....
ama sen ..sanal bir mutlulukla söylersin bunu...ve asla pkk'nın yok olmasını istemezsin....
bu yüzden açılıma karşısın...
pkk biterse....mhp de biter.....
çünkü pkk ....mhp'nin ekmek kapısıdır....birbirlerini o kadar çok severlerki...bakma ikisinin de erkekliklerine...muhtaçlar birbirlerinee....
kendi taraftarlarını korumak ve onları kaybetmemek adına...pkk mhp'yi çok sever....
mhp de pkk'yı....
birbirlerini öcü göstererek varlıklarını sürdürürler....
birbirlerini göstererek ayakta duruyolar......
ikiside şöven ve ırkçı partidir........
bu ülkede bunca kanın akmasının sebebi...pkk ve mhp zihniyetidir.....
demokratik açılımlarla....türkiyenin düşmanı bu zihniyetlerin ocağına ot tıkayacağız....
daha fazla şehit haberleri gelmesin diyee....
erdal05 tespitlerine aynen katılıyorum....yani türkiyedeki galatasaray fenerbahçe derbileri gibi...taraftar kafasını gözünü kırsın birbirini boğazlasın,hakaretler küfürler havada uçuçsun bunlar hiç önemli deyil önemli olan takımının kazanması gerisi teferruhat...
18-04-2010, 23:40
umut55
Samsun'da pusuya düşürülerek şehit olan 2 polis için düzenlenen cenaze törenine 5 bin kişi katıldı. Güvenlik birimleri kanlı eylemi PKK ve TİKKO'nun birlikte gerçekleştirdiğini düşünüyor.
İsmail AKDUMAN- Murat SANDIKÇI- Hakan ÇELİKBAŞ- Yaprak KOÇER/SAMSUN,Ferit DEMİR/TUNCELİ(dha)
SAMSUN’un Ladik İlçesi’nde dün gece 2 polisin şehit edildiği saldırıyı, Murat Karayılan'a bağlı 12 kişilik PKK'lı grubun, TİKKO ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği ileri sürüldü. Saldırıyı düzenleyen teröristlerin başında ‘Mahir’ kod adlı PKK'lı Mahir Başkale ile ‘Şeyhmus’ kod adlı TİKKO'cunun bulunduğu saptandı.
Terör örgütü PKK’nın Kandil Dağı’ndaki elebaşlarından Murat Karayılan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır ile geçen yıl Tunceli’den Karadeniz Bölgesi'ne geçen ve doğrudan kendisine bağlı örgüt mensuplarına ‘Sığınaklardan çıkın eylem yapın’ talimatını verdi. Silahlı baskın ve saldırının yanı sıra bombalı saldırı ve sabotaj eğitimi de alan teröristlere kısa süre önce telsiz ve telefonla verilen şifreli mesajları güvenlik güçleri çözmeye çalışırken dün gece Samsun'un Ladik İlçesi'nde poislere saldırı düzenlendi.
Güvenlik ve istihbarat birimlerinin yaptığı değerlendirmede, ilk aşamada TKP/ML-TİKKO örgütünün eylemi izlenimi verilen saldırıyı, PKK ile TİKKO'nun birlikte yaptığı ortaya çıktı.