evet anayasa nın siyasi partilerle ilgili maddesnin oylanmasında 8 akp li vekil ret oyu verince bu madde düştü .Vijdan sahibi aklı başına gelen akp li vekiller TBMM yargı yeri değildir ,yargıyı yargıya bırakalım dediler.
Printable View
evet anayasa nın siyasi partilerle ilgili maddesnin oylanmasında 8 akp li vekil ret oyu verince bu madde düştü .Vijdan sahibi aklı başına gelen akp li vekiller TBMM yargı yeri değildir ,yargıyı yargıya bırakalım dediler.
Sağ duyulu insanlarda varmiş akp de,demeki
bu ülkede parti kapatılması konusunda ...kuyruk acısı olmayan tek parti bile yok...
her parti mutlaka kapatılma aşamasına gelmiştir...
ve herkez rahatsızdır bu konudan...
bence bu ak partililer...yanlış yaptılar ve kendi partileri için bile idam fermanı verilmesini ciddiye almadılar...
hadi zaten...bdp...mhp...chp....parti kapatılması konusunda (aslında her konuda) kardeş partiler...onlara çok görülmez sivil düşünmek...demokrasi karşıtı olmak...
onlara yakışırr...
ama ak partili o vekillere yakışmadı hakket....
sağ duyulu kardeşim sağ duyulu vatan severler diyelim :sunglasses2:, demeki nerelere geldiğimizi onlarda idrak etmişler saolsunlar,
S.A.YÜCE ALLAH (c.c.) Ayetinde şöyle diyor.Sizin şer dediğinizde bir hayır,hayır dediğinizde bir şer vardır.Siz onu bilemezsiniz,ancak BEN bilirim.Bundada vardır bir hayır inşaallah.AEO.
bunun sag duyu ile ilgisi yok kim bilir ne acıkları varkı red oyu verdiler bence bu bir santaj yolu ıle yapıldı
arkadaşlar akp ikdidarı yakın mesafeden sekiz gol yemiştir o golü atan oyunculara tesekürler yürekli insanlarmış dayatmacı akp ye ders olmuştur goller temizdi ofsaytta yoktu akşam tv den izleriz artık erman toroğlununda görüşlerini alırız
erdal kardeşim bu arada senin kuyruk acın biraz daha fazla gibi geliyor bana kardeş işe yaramayan partiler kapansın tabi yürekli sekiz meçhul kahramana tesekürler
bu ülkede demokrasi var diyorsak alınan kararlarada saygılı olmak durumundayız elmayı ağaçtan kopardığında bütündür bu elmanın zedelenmiş yada çürümüş yerleri bu elmaya ait değil diyemezsiniz adaletli bir şekilde oylama yapılmıştır ortada bir şantaj görünmemektedir bu olayda chp mhp yada diğer partilerle ilgili bir sorun yoktur sorun aranacaksa akp nin içinde aranmalıdır!
akpli bazı vekillerde anladılar tayip beyin ne yapmak istediğini dilerim diğer akp vekillede vicdanın sesini diner ve doğru karar verirler
tebrik edecek bi durum yok. ağızlarıyla kuş tutsalar bana yaranamazlar..
demokrasi bazen çokta iyi bişey değildir.
birinin mutluluğu için diğerinin acı çekmesine sebep olabilir demokrasi.
Hak yerini buldukça demokrasi olmalı, Hak yerini bulmadıkça yerim demokrasiyi...
desene meclisin yarısından çoğu vicdansız kişilerden oluşuyo mantığınızı anlamak mana vermek çok saçma bence bu bir oyundu özellikle bdp liler tuzağa düştüler halk herşeyi açık ve net görüyo kim hangi safta herşey belli oldu zaten belliydi de deliller arasına bir yenisi daha eklendi
yakup kardeşim benim kuyruk acım fazla tabi....Alıntı:
çünkü benim kuyruk acım...ülkemin kuyruk acısıdır....
senin için doğal olan parti kapatmaları...ülkemin milli servetini götürüyo...
bir partinin kağatılması...20 yıllık milli eğitimin bütçesini karşılıyo...
sen boşver darbelere cici de...partileri kapa....o yasak...bu yasak....ülkemi açık hapishaneye döndür...
allahtan ülkemde idare ...emin ellerde de....özgürlüklerin ve demokrasinini önü açılıyo...
bu arada...o sekiz milletvekilini öven arkadaşlarımdan şunu da beklerdim..bakın herkez farklı da olsa özgür iradelerini kullanıyolar...
dolayısı ile ak partinin bakış açısına teşekkür etmek lazım....milletvekillerini her şeye rağmen özgür bırakıyo...grup kararı felan almıyo...
siz kızacaksanız beyinlerini ipoteğe vermiş diğer partilere ( bdp...mhp...chp) ve hele hele korkularından oylamaya hiç girmeyen chp'ye kızın....:)
refarandum olacakmı sence ,sonra hayalkırıklığına uğramayasaın bence biraz araştır, olmasa ben 2 sat sonra olacakları sana anlatırım , ,sonunda akp nin kapanması olmasın buolayın sen daha referandumdamıısn :d:sunglasses2:
bazılarımız hala...."bi postal olsa da... yalasak"....ruh halindeler......:8[1]::8[1]:
dövüşürseniz ayırmam demedi demeyin
gerçekten bazen hayretlere düşüyorum aktif siyaset hayatında bulunanlar bile sizin gibi koro kor gitmiyor
bu madde parti kapatmalı zorlaştıran bir madde idi eger durum vicdan ise halk mazlum durumda olanlara hep destek vermiştir bir partiyı begenmiye bilirsin ama partiyi halk kapatır sandıga gömer aslında bu akp nin işnine yaramiştir bu madde geçseydi chp bunu anayasa mahkemesine göturecek ve orada çıkacak sonuç belli idi bunu anlamak için münencim olmaya gerek yok bu gün siyasete baktıgımız zaman genelde grup kararı alınır bunada herkez uyar acaba neden akp içinden 7 fire çıktı bu madde oylamasından
erdal kardeş parti kapatlısın derken ben özellikle bdp den bahsediyorum o malum partinin pkkdan baska kimselere faydası dokunuyormu sence bu arada aynı suçu kürt acılımı belası ile akp de işlemektedir bazı çevrelere şirin görünmek avrupa birliği hayali ile yanıp tutusan akp avrupa birliğine bizi ne zaman alırlar biliyormusun biz kenyanın ardından avrupa birliğine gireriz ama oz amana kadar açlıktan sefaletten ölmessek tabi biz bu ikdidarla hiç bir yere gidemeyiz tek yaptıkları yol ne diyelim yıllardan beri yolsuzluk yapanlar yol yaparak yolsuzluğunu örtmeye çalışmaktadır bir küçük hırsız el feneri büyük hırsız deniz feneri ile hırsızlığa gidermiş bizim bunlara güvenimiz her bakımdan sıfırın altındadadır
dostum sen aynada kendini görüyosun sanırım biz kavga yapmaya değil gönülleri fethetmeye adapte olduk senin ve düşünce arkadaşların gibi uymadı banla yasakla ondan sonrada korkarsınız ki şeriat gelecek bizi kesecekler halbuki bizdeki hoşgörünün milyonda biri senin gibi düşünenlerde yok
Türlü düşüncedeki Arkadaşlarıma saygı duyuyorum fakat bu tavırdaki başkanların türkiye için gelecekteki pılanları ne olduğunu tam bilen varmı kimse bunu bukadar israrla diktirmedi tabiki bu benim görüşüm kimse kırılıp gücenmesin Slm...
allah kimseyi ön yargılı yapmasın....Alıntı:
yoksa....yolların yapımına da bir kulp bulur....
demokratikleşmeyi de ...
doğuda olağan üstü halin kalmasını ve o bölge insanının ilk kez bu hükümet/devlet tarafından "adam" yerine konduğunu...
alevilerin ...roman vatandaşlarımızın ...insan yerine konduğunu...
hastahane kuyruklarının sona erdiğini...
gariban vatandaşlarımızın elinden tutulduğunu...
dünya da itibarımızın arttığını ve söz sahibi olduğumuzu...
komşularımızla..."yurtta sulh,cihanda sulh " düstürunca...dostça...çıkar ilişkisi kurduğumuzu...kangrenleşmiş düşmanlıklarımızın bitirilmek istenmesini...
işkenceleriyle ünlü (ki..yazar altan tan'ın babası o hapishanede..namaz kılarken işkenceyle öldürülmüştür) diyarbakır cezaevinin kapatılmasını...
ahmet kayadan tut...nazım hikmet...necip fazıl vs gibi yazarların bu hükümet tarafından...öldükten sonra bile haksızlığa uğradığını düşünüp...onore edilmesini...
paralarımızın üzerine artık...gülen atatürk resmi koyulmasını...
enflasyonların tek haneli rakamlara düşmesini...
darbelerden çok çeken ülkemin artık darbe korkusu yaşamıyacağını...
sivil anayasa gibi..ülkem için olmazsa olmaz bir anayasa yapılmasını..
bu hükümetin...israile..amerika'ya vs.gerektiğinde sert çıkışlar yapılabildiğini ve dik duran bir türkiye olduğumuzu göstermesini...
ve demokratikleştiğimizi ki..bakın herkez her konuda çetin eleştirilerde bulunuyo ve devlet artık bunu hazmediyoo...
ve hukuk karşısında herkesin eşit olduğunun gösterilmesini...
bu hükümetin...dokunulamaz denilen ...paşalara..siyasetçilere....yazarlara..ve suçlu olan her beyaz türke dokunulduğunu...onları...gökyüzüne hasret hücre evine tıktığını....
vs...vs...
görmez.......
göremezler........:)
bir parti durduk yerden kapanmaz ; türkiye cumhuriyetle yönetilen bir ülke hepimizde demokrasiden yanayız şüphesiz ama bu cumhuriyet düzenine karşı çıkmak isteyen ve vatanı bölmek isteyenlere karşı bu ülke savunmasızmı kalacak.kimse pati kapanmasından yana değil , partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlardır ama kuralsızda demokrasi olmaz .herkesin dilediğini yapması teokratik düzenlerde olur.bu yeni çıkacak olan yasa ile partilerin işledikleri suça bakılmaksızın ,örneğin ben bu düzeni değiştireceğim şeriiatı getireceğim diye siyaset yapan veya biz bu ülkeden ayrılacağız diye siyaset yapan sadece 2 parti mecliste olsa ne olacak bu gidişe kim dur diyecek .size bir örnek : yargı meclise bırakılırsa zamanında mesut yılmaz yüce divanda yargılanırken mesut yılmaz tansu çiller erbakan ve ecevit anlaşarak karşılıklı birbirlerini akladılar yücedivan yolunu kapadılar .işte siyasetin adeleti bu.
bu ülke parti çöplügüne döndü bu ülkede derin güçler refah partisini fazilet neden kapandı bahane hazırdı irtica rejim tehlikesi peki bu adamlar rejimi yıkmak gibi bir düşünceleri vardıda neden yargılarmadırlar bu büyük bir suç aslında ama onlarda bılıyorlardıkı bir şet yapamıyacaklarını en basıt yontem parti kapama akp irticanın odagı olmuş buna kim inanır ancak sabit kafalar
evet bu liderler neden yargılanmadı sözünüze bende katılıyorum doğru.ama erbakan bütün tarikat şeyhlerini toplayıp başbakanlıkta onlara yemek vermesi cumhuriyete yakışır bir durummuydu fırsat bulurlarsa yapmayacaklarını kim garanti ediyor .bu yasaklar kalkınca meydanı sayın erdoğanada bırakmayacaklar . bizim korkumuz daha sonraki eylemler.
arkadaşım bir parti kurulurken..anayasaya göre kurulur...Alıntı:
nerde o bolluk öle ül***i böleceğim diyen partiler kurulurmuymuş...ülkemin kolluk kuvvetleri ne güne duruyo...
herkesin çerçevesi...türk anayasasıdır...korkmayın...
bunun dışına çıkanlar zaten parti falan kuramazlar...
ama tabi bizimde biraz demokrasi kültürümüz olması lazım...her farklı düşüneni...her eleştiri yapanı bölücülükle...şeriatçılıkla...vs.vs..itham edersek...burda sorun bizdedir...karşımızdakilerde değil...
partileri halk açar...halk kapatır...yok ötesi...
ve sivil anayasanın olduğu bir ülkede...iktidarı ve muhalefetiyle siyaset de güçlüdür...
yargısı da bağımsız ve adildir...:45:
evet anayasaya göre kurulur ve icraatlarıda anayasaya göre denetlenir. bu aşağıdaki yazı bu formda 16.12.2009 tarihinde ben yazdım bende senin kadar demokrasiden yanayım herhalde.Alıntı:
hayır diyorum; suç işleyenler parti ismi değil, şahıslardır yönetici veya üye bunların söyledkleri veya eylemleri suç teşkil ediyorsa TCK ya göre ne cezaları varsa sonuna kadar çekmelerinden yanayım.böyle partiyi kapatmakla 5 yıl siyasetten men etmekle olmuyor ,partiyi kapatyorsun ancak elerinde bulunan malları hazineye aktarıyorsun iş tamam oluyor yarın sabah bir parti daha ,bundan ne anladık arkadaşlar.yukarda söylediğim gibi kanunu çiğnemenin bir caydırıcı bedeli olmalı.
nası bi konu başlığı buya..ret verenler vicadn sahibiymişş. diğerleri noluyor vicdansızmı veya oy kullanma tenzullunde bulunmayıp halkın onları niye secildiklerini dahi anlayamayan chpliler ne oluyo ozman.bide sunu gördum yorum yaznalar daha ne ret olmuş önceden nasıldı yeni duzenleme ne getiriyo onu dahi bilmeden yorum yazmışlar..muhaliflik olsunda zararı yok niye yaptığımızı bilmeyelim..
erdal 05 haberleri iyi dinlemiş eski baknandan aldıklarıyla konuşmuş 20 yıllık milli eğitimim bütcesini karşılıyormuş demiş bakanın ağzıyla yav erdal kardeşim sen olaylara dışardan bakıyorsun gibime geliyor burda milli eğitim bütcesi edebiyatı yapmısın ben sana söylim milli eğitim bütcesinin nerelere gitiğini , eğitime yüzde yüz destek dediniz gelen parayla ajanda ,arma ,vs alıp ceba atınız, milli eğitime ait sapa sağlam binaları yıkıp yerine 5 yıldızlı sütler diktiniz , yandaş mütahitleri zengin ettiniz detaylar inmiyom yoksa ucu bir yerlere dokunacak ,
sana gelince taner 41 beni anlamamaısın meclisin yarısından çoğu vicdansız vekilerden oluşmuyor sen kelime oyunuyla o manaya getirmisin kardeşim ben akp vekillerinin içinde sağ duyulu vatan severler var dedim zaten gerisi vatanseverdir bunu anlamamana bir mana veremedim
işin özetine gelelim şimdi nemi olacak aşğıdakileri dikatlice okuyalım
Anayasa değişikliği için hayati öneme sahip olan 8.maddeyi tüm çabalarına rağmen AKP meclisten geçiremedi ve anayasa değişikliği düşüncesinin temelini teşkil eden ''Parti kapatmayı zorlaştırma'' planı suya düşmüş oldu. Artık kaç madde geçirirlerse geçirsin bir anlam ifade etmeyecek çünkü paket refaranduma gitse bile anayasa mahkemesi tarafından kabul edilmeyecek. Üstelik AKP'nin kapatılması için de çok güçlü bir koz geçmiş olacak Yargıtay'ın eline.
Yani AKP hem kapanacak hemde hiçbirşey değiştiremeyecek. Başbakan ''Bir madde bile geçmezse, paketi oylatmam bile'' tarzında çok iddialı bir cümle sarfetmişti. Haydi sözünün arkasında dursun da görelim:=)
dostum hayırdır refaranduma gitse bile anayasa mahkemesinde kabul edilmeyecek demişin nerden biliyon..kaldıki öle olsun refarandumdan evet cıktı anayasa mahkemnesi iptal etse buna nası kabul etceksiniz hala aklım mantığım ermiyo.halk karar veriyo evet olsun diyo 11 kişilk mahkeme kadrosu hayır halk anlamaz en iyisini biz biliriz halkın kararıda ne olurmuş dicek o karara iptl etcek. o zaman yaşmayalım nasılsa bizim karaımızı bi yerine takan yok duzen kurulmuş halk salaktır anlamaz biz en iyisini biliriz ne ala duzen ben olsam bende istemem nasılsa bizim zihniyetimize uymuyo bu kabul edmeyelim. iyimi kötumu ne olcak demeden iptal. ha bide eğitime destekten bahsetmişin orda para faln geldiği yok devlete yardım yapan hiç devleti aracı koymadan ne isterse yaptırır okulsa okul kitapsa kitap...ayrıcada başbakanında bi madde gecmezsede oylatmam tarzında bi acıklamsıda yok..
baslık yanlıs olmus soyle olmalıydı demek ak partıde de satılmıs adamlar varmıs onlara yazıklar olsun.........
Bunlar nasıl yorumdur hiç anlamıyorum konu kapanmıştır