Referandum Anketi:
Anayasanın bazı maddelerinde öngörülen değişiklik için 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda ne yönde oy kullanacaksınız?
Anket 1 ay sürecektir
Printable View
Referandum Anketi:
Anayasanın bazı maddelerinde öngörülen değişiklik için 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda ne yönde oy kullanacaksınız?
Anket 1 ay sürecektir
hayIR..
daha kapsamLI olmasInI beklerdim..
hakimlerle olan maddeler de hosuma gitmedi acIkcasI
Pardon ama neyi onaylayacagIz???
millet vekili dokunulmazlığı kalkmadığı için , yargının bağımsızlığına inandığım için , yasamanın , yürütmenin , yargının ayrı ayrı olması gerektiğine inandığım için, hayır oyu kulanacam
darbelere karşı çıkmak için evet diyeceğim
Yani HAYIR diyenler darbe yanlısı mı oluyor?Alıntı:
Bu referandum da bir darbenin devamıdır.
Yapılanları iyi okumak gerekiyor; Ülkemiz adım adım kanlı bir uçuruma sürükleniyor. Acemi ve devlet bilmez idareciler de sadece seyrediyor. Vatandaş da sağ duyusunu kaybediyor ki vay halimize...
Elbette HAYIR....
Ben Evet Diyeceğim
yetersiz ama kesinlikle evet
allah allah hayret bişi yaaa ben zannettimki çoğunluk evet çıkacam meğerse çoğunluk hayır çıkmış yaaaa akp'li olmamama rağmen evet oyunu kullandım eski kanunlarda tabiiiki TÜRK milletinin yararına değişmesi gerektiyine inanıyorum ve bir çok kanunun yasanın ve en önemlisi bazı zihniyetlerin değişmesi gerektiyine inanıyorum bakalım referandumdan ne çıkacak ben evet diyorum selametle saygılarımla aliharbiye
Avrupa Parlamentosu sosyalist grup başkanvekili Hannes Swoboda, CHP'ye "anayasa değişikliği paketinin arkasında durması" çağrısını yaptı.
"Demokratsan destekle" diyor. Swoboda, Avusturyalı bir sosyaldemokrat. AKP taraftarı falan değil, adam solcu.Dolayısıyla, adamcağıza öyle hükümet yandaşı, yalaka, liboş falan diye ha...karet etmek de pek kolay değil...
"bürokrat ideolojisi" gözlerini hepten kararttığı için gerçeklerden iyice koptu, atılacak son barut olan "son saçmalıklara" umut diye sarılıyor: Seçim barajı yüzde 7'ye inerse belki meclise iki üç parti daha dalar, AKP'nin koltuk sayısı da azıcık düşer...
Amaç demokrasi falan değil, iktidara kamış...
Anayasa Değişikliğine sonuna kadar EVET !
Arkadaşlar Anayasa değişiklerinde Türk milletin leyhine ziyadesinden milletvekili bakan başkan yararlarına değişim söz konusudur bu bir gerçek azda olsa anayasada Türk milletinin adına bazı değişiklerin olması çok iii ama en çok sinirimi bozan hani kimliklerimizde islam yazması ve milletvekillerinin dokunulmazlığın kaldırılması gerektiyine inanıyorum kaldıki başka bir sorun daha var milletvekillerinin aldıkları maaşlar ve milletvekilliyi düştüyü zaman emeklilik gibi süper bir maaş bağlanması artı millet vekili olacak olan şahsilerin en az üniversite mezunu olması gerek dahası alacakları maaşlar en çok 2 milyar olmalı peş keş yok olmamalıda ama nerde bakalım ölmeden evvel bu saydıklarımı görecekmiyiz pek ümidim yok ama umarım değişir saygılarımla aliharbiye.
ben evet diyorum çünkü 367 faciasını tekrar yasamak istemiyorum ben evet diyorum çünkü yargı mensuplarının bir siyasi parti lideri gibi konuşmasını istemiyorum ben evet diyorum anayasa mahkemesi parti kapatmasın diyorum evet diyorum artık darbe yapılmasın dıyorum ben evet diyorum
referandumda oy kullanmak gerekir diye düşünüyorum ama evet ama hayır kullanırsınız
ben de koca bir HAYIR diyorum eğer evet denilirse bence onların rahatca atkoşturabilecekleri istediği kişilere istediklerini yaptırabileceklerini hatta ve hatta bu anayasanın açık bir yerinden başımıza bela olan kö...k pkk başımıza kadar getirmeyi düşünmekteler bunlara karşı hala evet diyebiliyorsak vay canımıza vay benim MİLLETİME VAYYYY
ak partiyi tasvip etmeme rağmen evet
bende hayır diyorum çünkü bunlara güvenim yok
ya bu ülke daha darbe anayasasıyla yani 12 eylül anayasasıyla yönetiliyor tabiki bu anayasa degişmesi lazım artık sonuna kadar EVET artık zamanı geldi.
Başbakanın sözünde durmadığı için Millet vekili dokunulmazlığı kalkmadığı için , yargının bağımsızlığına inandığım için , yasamanın , yürütmenin , yargının ayrı ayrı olması gerektiğine inandığım için, HAYIR oyu kulanacağım.
sadece anayasa referandumuna hayır degil akp ye de hayır
bu vatan atalarımızın kanıyla dolu satılık değildir.. HAYIR.
AMA GÖRÜYORUMKİ MİLLET DARBEDEN KOKRMUŞBENSE DARBEYİ SEVİYORUM AMA DARBEYEDE HAYIR. GÖNLÜ İSTERKİ DARBE OLSUN BU BAŞTAKİLER YOK OLSUN GİTSİN.... ASLINDA MESELE EET YADA HAYIR DEİL AKPNİN BİR SINAVIDIR.
[sıze="7"]:45:hayır[/sıze]
tabiki evet...
tabiki evet
evettttttttttttt
YARGI bağımsız olmalı getirilen pakette tatlı ama zehirli haplar olduğu için, ayrıca evrenin 82 anayasasından daha ilkel olduğu için hayır. yabancıların istediği için değil bizleri insanca hakça ne ezen nede ezilenlerin olmayacağı kanunların olmasını istiyorum bu pakette kabul edilemez maddeler var. iyi maddelerde var. maddeleri tek tek oylayalım bir kısmına evet bir kısmınada hayır oyu olur. niyet vatan millet için hayırlı olasını isterim ama bu paketten hayır gelmez.rabbim bizlere hayırlı bilgili, vatanını milletini düşünen yalan söylemeyen sorunları birlikte çözen yöneticiler nasip etsin demokrasiyi,laikliği ve dini araç olarak kullanmıyanları nasip etsin oyum hayır olacak
Kesinlikle EVET!!!!
sonuna kadar destek bizden kesinlikle evet
bu ülke darbelerden ne kadar çekti kimse bilmiyor galiba aramızda halen darbe isteyenler var açsınlar yakın tarihimizi okusunlar darbelerin ülkemizi nekadar geriye götürdüğünü hala göremiyorsanız bilmem artık bunun için sonuna kadar evet
bir arkadaşımız neden evet dememiz gerektiğini çok güzel anlatmış
REFERANDUMA NEDEN ‘EVET’?
Bu ülke, Tanzimattan bu yana, İttihat ve terakkicilerin, Jötürklerin, Ergenekoncuların, kimim Hindu kimim yamyam kimim bilmem ne belaların elinden çektiğini kimseden çekmedi.
Her köşeden mantar biter gibi Beyaz Türk bitti.
Adı bizim gibi ama aslı farklı.
Aslı bizim gibi ama faslı farklı türler türedi.
Erken kalkan veya kaldırılan bu birileri, devletin kurumlarını ele geçirerek, devletin asıl sahiplerine zulmettiler.
Allah’ın ezanı Türkçe okutuldu, Kur’an-ı Kerimler çiğnendi, nerdeyse Allah demek bile yasak oldu.
Bu vatanın Başbakanları bir hiç uğruna darağacında sallandırıldı. Hem de, dünya vahşet tarihinde görülmemiş, aşağılamalara, hakaretler, zulümlere maruz kalarak. Merhum Menderes, sabah idamına birkaç dakika kalmışken, makatından prostat muayenesi yapıldı.
Bir Türk’e, bir Müslüman ve hepsinden önemlisi de bir insana karşı bu kadar kin ve nefretle dolu olan insanlar acaba hangi mezhebin, meşrebin ve yaratığın ürünü acaba…!
Bu vatanın evlatları, Namaz kılarken dipçiklenip öldürüldü.
12 yaşındaki evladı solcu diye, katil diye zindana atılan annelerin saçlarına karlar yağdı, yüreklerinde volkanlar patladı, gözyaşları bile acılarını ifade edemedi.
“Bir soldan bir sağdan olsun” diye gencecik fidanlar, vatan evlatları toprağın kara bağrına düştüler.
Ölümden önce öldüler.
Canları bedenlerinden söküle söküle alındılar.
Bir yanda Deniz Gezmişlerin, Hüseyin İnanların, Yusuf Aslanların anaları ağlarken, diğer yanda ise Önkuzuların, Ahmet Kesrelerin, Selçuk Duracıkların, Mustafa Pehlivanlarının anaları ağlıyordu. Acı aynıydı, gözyaşı aynıydı, çaresizlik aynıydı, isyan aynıydı…
Hepside gencecik gitmiş, analarının yüreğinde dünyanın en büyük acısını bırakmıştı, bıraktırılmıştı…
Memleketin evlatları yağlı urganlarda can verirken, onların idam fermanını imzalayanlar ise, loş ışıklı balo salonlarda viskilerini yudumlayıp kendilerinden geçmişlerdi.
Bugün durum çok mu farklı? Her gün toprağa düşen 20'lik vatan evlatları... Onların anaları, bacıları... Bu acı 12 Eylül'den çok mu farklı...? HAYIRRR!!!
Birileri bir yerden düğmeye basıyor ve her gün yüreklerimize acı düşüyor. İç ve dış düşmanların kim olduğu bile belli değil...!
Dünya tarihinin en ağır acı ve zulmü yaşanıyordu ve yaşanmaya devam ediyor Anadolu Coğrafyasında.
Ebu Cehil devrinin Eylül uzantısı bir milletin genç beyinlerinin önce zindanlarda çürütmüş sonrada yağlı urganlara yollamıştı.
Zaman değişti, mekan değişti ama bu ülkenin gerçek sahiplerini yok etmek isteyen zihniyet asla değişmedi.
Anadolu insanındaki cevherin bir gün Osmanlı’dan da ihtişamlı bir devlet kuracağını çok iyi bilenler, Anadolu’yu açlığa, fakirliğe, kavgaya, bölünmüşlüğe, cahilliğe mahkûm etmek için hiç durmadan çalıştılar ve çalışıyorlar…
İşte, bu makûs talihin yenilmesi için bir fırsat: Referandum.
Her ne kadar, eksik olsa da, her ne kadar hazırlayan eller tam anlamı ile ehil olmasa da, her ne kadar siyasi bir boyuta taşınmak istense de, her şeye rağmen, sırf 12 Eylül’de ağlayan anaların yüreklerindeki acıyı dindirmek, hayatın baharında soldurulan gençlerin aziz ruhlarına saygı ve hürmet göstermek için Referanduma evet demek gerekiyor.
Eğer, darağacında can veren memleket evlatlarına ve onların acı yükünü yüreklerinde çeken analarının dökülen gözyaşlarına zerre kadar saygımız ve hürmetimiz varsa referanduma evet demek zorundayız…
Siyasetçilerin oyuncağı olmamak, ruhlarımızı ve beyinlerimizi onlara kiraya vermemek istiyorsak “evet” demek zorundayız…
Referanduma “evet” demek bir siyasi partiye “evet” demek değildir. Referanduma “evet” demek memleketin selametine evet demektir. +
Referanduma “evet” deyin ama seçimlerde istediğiniz partiye oy verin.
Çünkü bu mesele siyasi parti liderlerinin Başbakanlığından çok ama çok daha önemli bir mesele.
Eğer, “referanduma” evet deyip, ülkenin kanlı geçmişine sünger çekmezsek, gelecek nesillere bunun hesabını veremeyiz ve evlatlarımızın yağlı urganlarda can vermemesini garanti edemeyiz…
Gelecek çocuklarımızın, Karar sizin…
kesinlikle EVET
tek kelime ile evet evet
kesinlikle hayir diyorum anayasa ve yarginin siyasallasmasina kesinlikle karsiyim askeri darbelere karsiyim ama sivil darbelerecde karsiyim
demekrosinin bizim için bir basamaktir diyen basbakana ve 2002 de ki seçm Arifesinde basbakanin deniz baykalla yaptigi tv programinda milletvekili dokunulmazliginin kaldiracagini soz vermesine ragmen sozunun eri olmadigi için hayir diyorum basbakan timsah gozyaslari doksecde aglasalarda sizlalardasa hayir diyorum
bende darbecilerin yaptığı anayasa değişmesi için evet diyecem
bende evet diyeceğim....
kesinlikle hayır
bir arkadaşımız alıntı yaparak ittihat ve terakkiciler yüzünden memleketin çok çektiğini yazmış. peki memleketi kurtaran,bu topraklarda özgürce yaşamımızı sağlayan ATATÜRK'ün de ittihat ve terakkici olduğunu unutmuş.
bu anayasaya evet demek 12 eylül darbecilerini yargılamayacak olduğunu hukukcular söylüyor, bunu akp de kabul ediyor
İnşallah ülkenin geneli de böyle düşünür de HAYIR çıkar,Ben HAYIR kullanacağım tabiki de ama içimden bi ses diyor ki nasıl bunlar % 47 ile başa geldilerse bunları başımıza geçiren salt çoğunluk bu anayasayı da referandumdan geçirecektir diye düşünüyorum,İnşalah yanılırım da böyle bi felaket başımıza gelmez...
arkadaşlar ben oy kullanamayacağım!çok istesem ve üğraşsamda! (antalya merkez nüfus müdürlüğünün aşırı bürokratik ve yasa üstü kuralları ! sebepleriyle! (ne adres beyanı ne de nüfus cüzdanı yenilemesini dahi yapamadım hala ve pes ettim. zorunlu kaçak olduk sayelerinde!!!)
ben sadece refernd.dan sonra yapılacak seçimle gelecek olan iktidarın çok daha kapsamlı ve herkesin beklediği,belki de % 100 kabul görecek bir anayasa değişikliği yapabileceğinin gözardı edilmemesi gerçeğidir...
kısaca refer. gerçeği gözden kaçırmamız için bir göz boyama olsa da TÜRK MİLLETİ sonunda bu seçimde daldığı Gafletden Uyanacak ve bazılarına(ki bizi koyun gibi gören!) gereken cevabı bir Tokat gibi verecektir...
Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene...
Arkadaşlar ister EVET deyin ister HAYIR deyin ama iyi düşünün parti kaygusu veya parti nefreti düşünerek oy kullanmayın. ANAYASA maddelerinin tekrar tekrar okuyun elinizi vijdanınıza koyun ondan sonra oyunuzu kullanın. partinizin her dediğine emme basma tulumba gibi kafanızı sallamayın,partinizi değil kendi kişliğinizi ön plana çıkarın. ALLAH BU MEMLEKET İÇİN HAYIRLISI NEYSE ONU İHSAN EYLESİN
ben sonu kadar hayır diyorum çünkü bu takunyacılar anayası olcak tarikatlar anayasası olcak anlıyacağiniz evet denebilecek bir anayasa yok akp kafasına göre anayasa yapıyor halkı düşündüğü içinmi anayasa yapıyor sanılıyor ama hep kendilerini ve yandaşlarını düşünüyorlar yoksa halkı düşündükleri yok düşünün şimdi deniz gezmişleri solcuları kullanarak ordan evet demelerini istiyor işte size akp zihniyeti oy için ve istediklerini alabilmek için herkezi ama herkezi kullanmayı bile mübah sayarlar işte size akp zihniyeti
ya bunu tartışmaya gerek yokki ;D
evet çıkar bundan bende evet diyeceğim...
ben evet veya hayır diye bişey belirtmeyecem amma her vatandaşın sandık başına gitmesini istiyorum ki vatandaşlık hakkını kullansın nasıl oy kullanacağımı belirtmeme sebebim ise eski yeni sini araştırıyorum tabiki sonunda bi karar verecem saygılarımla
anket biraz farkla evete doğru gidiyor ama herşey sandıkta belli olacak zira sandık başına gidildiyi zaman o anda herşey değişebiliyor o andaki karar çok önemli ama sandıktan olumlu olumsuz ne çıkarsa sürpriz olmıyacak bana vatana millete hayırlı ne olacaksa olsun saygılarımla aliharbiye
başta akp li milletvekilleri emme basma tulumba işini çok iyi yapıyorlar sıkıyorsa recep bey karşı durun bakalım ne oluyor herşeyin doğrusunu o bilir recep beyin düşünce si muhakkak doğrudur gacvokem ustam anayasayı değişiklikleriy le vermiş en azından bir okuyun ondan sonra karar sizin herşeyin iyi gittiği şu günlerde karar sizin ama birde 8 yıldır neredeydiniz sorusunu sormanız dileğiyle
hmmmm... atatürk ittihatcı olduğu için ittihat ve terakki iyidir öylemi?Alıntı:
tarih okumanı tavsiye ederim... hemde şiddetle... neyin iyi neyin kötü olduğunu ayırt edebilirsin... Öyle ezbere iyi demekle olmuyor... ittihatın yediği haltlardan halen çekiyoruz...
selametle...
evet diyorum
Hayır
ankette lütfen kendi yorumunuz kendınıze yapın o neden hayır o neden evet dediği herkezın kendısıne herkez birbirini görüşüne saygılı olsun.
Bu mesajdan sonra yazdıklarımızn dışında mesaj yazanların mesajları sılınıecek ısrar edenlerden forumdan uzaklaştırma cezası alacaktır.
arkadaşlar evet veya hayır demek değil inan verilecek tek kelime türkiyenin ve bizim hepimizin dahada önemlisi gelecek nesiller için çokmu çok önemlidir inanın hangisi uygunsa o kelime çıksın türkiye için inanın herkes çok iyi düşünmeli ben mhpliyim ama şugün bu partiden falza bir beklentim yok ...yani demek istedğim kimse ben bu partiliyim şu partiliyim deyipte parti arkasında koşmaya ugraşmayalım takım tutar gibi tutmayalım arkadaşlar bu kafaların artık değişime ugraması gerek inanın türkkiye gençliği için çok önemli ilerisi için ..ama burada bişieyi ayırmak gerek yanlışta anlaşılmak istemem herkese evet yada hayırı seçin demiyorum hangisi kafanıza yatıyorsa kanunların kıyaslayın ona göre verin ben bu partiliyimde işte o ne derse o olur olayı olmasın arkadaşlar .....ama artık türkiyenin ileriye dönük yüksek makamlarda yumrugunu vurduğu zaman herkes durması dikkatli olması gerekmetedir herşeyin hayırlı arkadaşlar hayırlı neyse türkiye için o olsun ben daha karar vermedim düşünüyorum tek tek inceleyip kıyaslama kelimelerin ne anlama geldiğini inceleyip karar verecem.saygılarla
bende hayır diyorum.bunların darbecileri yargılayacagınada inanmıyorum.çünkü üzerinden 30 sene geçmiş.zamanaşımı olmuş.ayrıca yargı bağımsız olmasa akp ye açılan kapatma davasında akpyi kapatırdı.Ayrıca kamuda çalışan işçi ve memurların bazı hakları ellerinden alınıyor.o dönemden kalan yök için hiçbir hazırlık yok kalkacak diyorlardı tık yok.bu ve buna benzer birçok şey için ve hükümetten başka kimsenin anlamadığı bi paket için HAYIR DİYORUM.
Hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.......................
hayır.
Türkiye'de bir sivil darbe anayasası yapılmaya çalışılıyor.Laik cumhuriyet rejimi yok edilmeye çalışılıyor.Bağımsız olan yargı tarafsız olması gerektiği halde,bugün kısmen taraf ve bağımlı hale gelmiş durumda.Böylece güven bunalımı yaşanmakta.Halk olarak aklımızı başımıza almadığımız sürece anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek olan maddeleri ,gözyaşı dökülerek ,duygu sömürüsü yapılarak değiştirilmeye açılacaktır.Bu nedenlerle vatanını seven herkes iyi düşünsün ve bir kör döğüşünün kahramanı olmasın.Asker ve ordu cumhuriyetin teminatı olduğu için rejim içindeki tehlikeleri gördüğü zaman darbe yapmalıdır.1982 yılında askerliğini yapmış bir genç olarak,izlenimim halkın darbeyi istediği yolundaydı.O günleri yaşamayan ahkam kesmesin.Sadece yargılamada yapılan yanlışlıklarla kurunun içinde yaş ta yandı.Bu durumu onaylamıyorum.Oyuım, hayırlı hiçbir icraatı olmayan akp ye hayır olacaktır.