BİR FIKRA Kağıt çıktısı alamıyorum
Müşteri : Alo, bilgisayara kağıda dök diyorum fakat kağıt çıkmıyor.
- Tekniker : Kabloları kontrol ettiniz mi?
- Müşteri : Şimdi yapabilirim
- Tekniker : Peki bekliyoruz
- Müşteri : Yine vermedi
- Tekniker : Denetim masasından seçili mi?
- Müşteri : Bilmem
- Tekniker : Bakalım, sürücü yok ve sürücü yükleniyor. Çıkış alabilirsiniz
- Müşteri : Hala vermiyor, acil çıktı almam gerekiyor hemen gelebilir misiniz?
- Tekniker : Evet ( gidiliyor )
- Müşteri : Hoşgeldiniz
- Tekniker :Teşekkürler, bir bakalım
- Tekniker : Yazıcınız nerde
- Müşteri : İşte burda
- Tekniker : Bu bilgisayar, yazıcıyı sordum
- Müşteri : Ben de yanlızca bu var
-Tekniker : Beyfendi, sizin yazıcınız yok ki, peki kağıdın nerden gelmesini bekliyorsunuz
- Müşteri :Şu boşluktan ( Müşteri disket sürücüsünün boşluğundan kağıt bekliyor.)
Bilgisayarda kesik el var ve parmaklarıyla işaret ediyor
Müşteri : Alo, bilgisayarımda soru işareti var açılmıyor ( Apple Macintosh bilgisayarlar için )
- Tekniker : Sisteminiz bozulmuş yeniden yüklenmesi gerekli
- Müşteri : Çok acil işlerim var, ne yapabilirsiniz
- Tekniker : Telefonda sistem yükletebilirim.İşletim sisteminin CD sini takıp bilgisayarı açınız
- Müşteri : Tamam hemen yapıyorum.
- Tekniker : Ayarlar yapılır ve sistem yükleme işlemi başlatılır, ( telefonda bir panik )
- Müşteri : Kardeşim bilgisayarda kesik el var ve parmaklarıyla işaret ediyor tehlike var galiba, ne oluyor, bilgisayarıma ne yaptırdın
- Tekniker : Yok birşey telaşlanmayın. Sistem yüklenirken bekleme anında o işareti verir. ( Macintoshlar da böyledir, Nasıl ki Windows yüklenirken kum saati çıktığı gibi )
Güzel okusun diye cd'ye 3 adet cd takdık
Müşteri : Alo, CD rom'um okumuyor
- Tekniker : Bilgisayarınızı dün kurduk bir problemi yoktu
- Müşteri : Akşam hanımla cd dinleyelim dedik, cd takılacak yere birtane takdık, cd içinde oynuyordu bol gelmişti, sıkıştıralım ve güzel okusun diye 2 tane daha cd takdık, şimdi ne çalıyor ne de cdler çıkıyor
- Tekniker : Cd sürücüsüne 1 tane takmalıydınız.
Masamın ucuna geldim, mouse hala ekranın ortasında
Müşteri : Alo mouse'umun işareti gitmiyor ekranımın ortasında kaldı
- Tekniker : Ne yapmak istiyorsunuz ki
- Müşteri : Dosyanın devamını okumak için sağ köşeye gitmem gerekiyor, fakat masamın en son köşeşine kadar mause'u getirdim
- Tekniker :Evet
- Müşteri : Mause masamın köşesinde, fakat ekranda hala orta tarafda duruyor. Ekranda mouse!u nasıl ileri götürebilirim
- Tekniker : Mouse'u kaldırın tekrar sürükleyin ( Aslında ilave masa getirip devam edebilirsiniz demek geliyor, ama ne yapalım müşteri işte )
Başçavuş Albayı tutuklayacakmış
Albay, binbaşıya: -Yarın güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir şey değildir. Erleri talim elbiseleri ile talim meydanına getirin de olayı görsünler. Ben de orada bulunup kendilerine gerekli bilgiyi vereceğim. Şayet yağmur yağarsa, tabii bir şey göremeyiz. O zaman erleri, üstü kapalı talimgaha götürürsün. Binbaşı, yüzbaşıya: -Albayın emri ile yarın sabah saat dokuzda güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir olay değildir. Şayet hava kapalı olursa bir şey görülemeyecektir. Bu durumda tutulma, kapalı talimgahta gerekli talim elbisesiyle yapılacaktır. Yüzbaşı, teğmene: -Albayın emri ile yarın sabah dokuzda talim elbisesi ile güneş tutulmasının açılış merasimi yapılacaktır. Şayet yağmur yağarsa ki bu durum pek görülen bir olay değildir, Albay kapalı talimgahta gerekli bilgiyi verecektir. Teğmen, başçavuşa: -Yarın sabah dokuzda hava güzel olursa, talim kıyafeti ile albay tutulacak. Kapalı talimgahta yağmur yağarsa, alayın meydanında manevra yapılacak. Çünkü bu her zaman görülen bir olay değildir. Basçavuş, askere: -Yarın sabah saat dokuzda kapalı talimgahta Albayı tutacağız. Sabah hepiniz talim teçhizat ile hazır olun. Askerler kendi aralarında: -Yarın sabah bizim başçavus Albayı tutuklayacakmış.