arkadaşlar flash xp ile dreamboxa bağlanamıyorum şifre dogru kullanıcı adı dogru ıp dogru bağlantı var sorun ne olabilir?
Printable View
arkadaşlar flash xp ile dreamboxa bağlanamıyorum şifre dogru kullanıcı adı dogru ıp dogru bağlantı var sorun ne olabilir?
Hocam ip adresini manuel verin DHCP kutucugunu işaretini kaldır örnek verecek olursak sistem otomatik ip aldıgında şöyle olur 192.168.2.3 sen bu adresi şmyle yapabilirsen sorununuz kalmaz 192.168.2.50 ( 50 yi ben öylesine yazdım) sonunu degiştirirsen cihazın ftp sine baglanabilirsin
zaten o işaretli değil 2 gün önce sorunsuz giriyordum şimdi girmiyor?
Birde kutucuga işaret vererek otomatik ip al bakalım neler olacak
yok usta olmuyor hayret yaaaa
Bilgisayarı yeniden başlat ozaman
dm ip almıyor.cihazın fişini çekin. 30 sn kadar sonra tekrar takın.
başlat calıştıra CMD yaz çıkan siyah ekranda ping yazıp bır boşluk bırak sonra dream ın IP sini yazıp enterle bakalım ne olacak.
Büyük ihitmal dream ile Modem iletişim kuramıyor. Bir de şöle dene modmeı kapat sonrasında cihazıda kapat ilk önce modemı ac sonrada cihazı bide böle dene.
evet cihaz şu an modemı görmuyor. büyük ihtiaml cihaz ile modem tanıyor dediğim gibi cihaz ile modemı kapat ilk önce modemi aç sonrasında cihazı olmazsa tersını yap.
olmuyor volkan denedim olmuyor
peki cihazın yedeği varmıydı.
iletişim kurulumuna gir sarı tuşla test et başarılı olmuyorsa makinaya yeniden yazılım at
common interface ne demek?
cccam reset yappıp tekrar açmak isteyince durdur çalıştır olayında cccam çıkmıyor common interface başlatılıyor diyor??
mavi tuşa basıyorum menü geliyor yeşile basıyorum eskiden ccam stop başlatılıyor falan derdi sonra o gitti common interface başlatılıp kapanıyor
cute ftp deneyin
Sorun tamamaen kullandıgın image ın backupla uyumsuzlugunda bazen server çalışmayabilir size en basit şekilde çözümü sunuyorum.Diger yukarıdaki yazılanlarla buna çözüm bulmanız mümkün degil eger server yedeginiz varsa yani pc ye kopyaladıysanız veya serveri aldıgınız yerden tekrar size gönderme imkanı varsa çözüm basit.
DREAMUP ile Image Yükleme==
1-) Cihaz hicbir sekilde acilmadigi zaman.
2-) Cihaza baska bir sekilde yazilim atamadiginiz zaman
3-) orjinal image yüklemeniz gerektiyi zaman
Gerekenler :
1-) RS-232 Seri kablo.
2-) Seri portu olan bir PC (USB to RS232 donusturuculer de calisiyor)
3-) Dreamup programi
Yukleme :
1-) Dreambox'in fisini prizden cekin.
2-) Seri kabloyu PC'nize ve Dream'e baglayin.
3-) Dreamup programini acin.
4-) Port kismindan PC'nize bagladiginiz ****** portu secin.
5-) Use Network kutucugunu secili ise kaldirin (secili olmayacak)
6-) Connect tusuna basin...
benim tavsiyem orjinal image yüklemeden birkaç kez flash erase yaparak cihazın içini rahatlatın ve yükleme yapın backup ı da flash wizardla yükleyin o zaman flashxp ile cihaza baglanacaksınız var/etc içine server bilgilerini ataıp işlemi bitireceksiniz sonra cihazın fişini çıkarıp yeniden takın işlem tamamdır.
gemini 4.7.0 image ve ona uygun bir backup yüklemeni tavsiye ederim en iyi çalışan cccam .2.1.2
Başka sorun varsa yardımcı olmaya çalışayım.....
tamamdır arkadaşlar yaptım sabaha kadar kapalı kaldı sabah açtım otomatik bağlanıyor sorun yok dün sıkıntı oldu ama şimdi rahat giriyor
ama şu cccam olayı canımı sıkıyor çıkmıyor cccam common interface yazıyor
Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlar buraya sorununu yazarsa yardımcı olmaya çalışırım ben de sizin gibi bu cihazı kullanan birisiyim ve uzun zamandır bu konuda araştırma ve geliştirme yapıyorum elimden geldigi kadar yardımcı olmaya çalışırım....
cccam dedigim gibi bazı imagelerde düzgün çalışmayabilir eger image ve backup yüklyebiliyorsanız degişik bir versiyon deneyin mesala iyi stabil çalışan cccam 4.2.0 gemini cccam 2.1.1 image i deneyin yüklemeden sonra cihaza restart yaptırın böylece yüklediginiz sürüm kaytı altında olur veya cihazı yeniden başlatın yapın düzelir
bende sürekli kullandığım bir server yok yedek almama gerek varmı?
direk image atsam ne olur?
Direk image atarsan cihaz üzerinde kendine göre yapmış olduğun düzenlemeler kaybolur ama düzenlediğin cihazının yedeğini alırsan yani backıp'u daha sonra sıkıntı olduğunda yeniden kullanırsın.Yani cihazını bir kere istediğin gibi düzenle yedeğini al istediğn zaman sıkıntı oılduğunda kullanırsın bir daha bir daha uğraşmazsın
Alıntı:
cabbari cihazını hiç karıştırma. Senın sorunun Dreambox ın eternet entegresi ile ilgili. Cihazı sabaha kadar kapalı kalınca düzelmiş bunlar klon cihazlarda olağan şeyler.
CCCam ın her zaman ototmatik açılmasını istiyorsan comman ınterfrejden cccam start et sonrasında kumandadan kapama tuşuna uzunca bas çıkan menude şimdi yenıden başlat Ok yap işlem tatmamdır. yalnız bu işlemı yaparken cihazın hangi kanalda açılmasını istoyorsan onun üzerinde yap.
Ayrıca illaki image yüklemek istiyorsan son cıkan EGD nemesis 5 beyayı tavsiye ederim gayet stabil onu yukleyebilirsin bunu yapmadan kanal listeinin bir yedeğini al bildiğim kadarı ile serverin yoktu şu an.
Sen yapamadığını yaz icabına bakarız. Zaten forumdada A dana Z ye nerdeyse herşeyı resımlı nasıl yapılacağını anlattım.
tamam yarın kurbanın kellesini düşürünce boşa çıkınca deneyeyim:)
hadi şimdilik iyi bayramlar baretta sanada teşekkürler bilgi ve paylaşım için fazla uzaklaşma buralarda ol
Dreamlerde ip almama heleki klonlarda en olagan sorunlardan bi tanesi ben de cok ugrastım ve kesin cözüme ulastım cabbari ustam..
Cihazın fişini cekip 5 dk bekleyin modemle hic oynamayın , fişi geri taktıgınız zaman cihazın icinden ethernet entegresinin ışığını (sarı ışık) görünce emin olabilirsiniz..
sorun tekrarlandı ve şimdi hiç baglanamıyor
1: pc açıp kapattım sonuç yok
2: cihazı 5 dk açıp kapadım sonuç yok
3: yeni image atayım dedim modem baglantı kuramıyor sonuç yok
4: sırayla hem cihaza hem modeme restart attım yine olmuyor
önerileriniz nelerdir neredeyse yazdıklarınızın hepsini yaptım kullandıgım eski image sorunsuzdu bu hiç stabil çalışmıyor
ilk olarak ımageyi rs 232 kablo ile atacaksın. eternet ile değil. rs 232 kablo bulman lazım
hangi imageyi atacagım?
Arkadaşım eger dreamboxa baglanamıyorsan yani ip görmüyorsa ilk önce orjinal imageyi dreamupla rs 232 kablo ile atacaksın bu işlemi yaparken birkaç kez flash erase yapmalısın cihaz daki kalan hatalı eksik bilgiler temizlensin,sonra backupı flashwizardla yüklemelisin sonra da flashxp ile serveri var/etc içine atmalısın. tabiki server yedegin olmalı çünkü cihaz açılmagı için yedekleme şansın yok.
Tabiki hangi image yi kullanmak zevk meselesi ben gemini diyorum 4.7.0 ve cccam 2.1.4 backupı kullanmanı tavsiye edebilirim.Dreamup ın farklı versiyonları var ama en iyisi eski versiyonlarıdır.Mesala ben dreamup 1.2.2.0 kullanıyorum
Hnagi backupı kullanacaksan onun orjinal imagesini öncelikle yüklemelisin eger cihazın stabil çalışmasını istiyorsan
Cihazda sarı ışıgın yanması internet baglantısını gösterir fakat serverin çalışıp çalışmadıgını göstermez.
Yayınlarda sorun yaşıyorsanız modem fişini çekip 15sn sonra tekrar takın bu resetleme cihazda internet baglantısını yeniden kuracaktır
Volkan ın yazdıgı gibi;
Cihazı sabaha kadar kapalı kalınca düzelmiş bunlar klon cihazlarda olağan şeyler.
böyle sabaha kadar diye birşey yok her zaman reset yapıldıgı zaman bu sorun ortadan kalkacaktır........
Alıntı:
ya arkadaş burda beni baz alıpta böle bir şey yok diye mesaj yazma. Senın reset dediğin işlem serverle alakalı dreamde eternet görmuyorsa işe yaramaz. Daha sorunun tam olarak ne oldupunu bile bilmeden yazıyorsun. Cabbarinin şikayeti cihazla modemın iletişim kuramamasıdır. Benim kadar bu işin içinde değilsin elimden sayısız dream geçmiştir bu forumda dream 500 s konusunda tekım bunu bil.
Ayrıca cabbari sana bir konuyu hatırlatayım bu sorun Dreamın adaptörunden de kaynaklanabilir pencereden adaptörü deneme amaçlı iste.
Bu dreamlerın en zayıf noktaları adaptör ve eternet kısımlarıdır.
Özellikler tunerın 30 volt ıhtiyacı ve diğer ram ve işlemci voltajlarının ihtiyyacı için 12 voltun osilatör edilmesi cihazda cok büyük bir dezavantaj hem akım kaybı hemde cihazda aşırı ısınmaya neden oluyor. Buna paralel olarak ta eternet kısmının yeterli akımda enerji alamaması bu şekilde arızalara sebep oluyor. Bir ihtimallede eternet entegreside arızalanmış olabilir. Cinde kullanılan bazı entegrelerin çalışma akım değerleri sıcaklık ve soğukluk değerleri yeteri derecede olmuyor buda sorun oluyor. Mesela belki çok az kişi biliyordur genelde elektronıkciler bilir zamanında trabzondan taraflarından rus yapımı fazla ımalat entegre transistör gibi malzemeler ül***e girer cok ucuza elektronıkçilere satılırdı. Ama ne yazıkkı ruslar genelde yaptıkları ürünlerde kendi iklim şartlarını baz aldıkları için - değerlerde calışmasına özen gösterilerdi sıcaklık olayında düşük bir seviyeyı baz alırlardı ve türkyedeki sıcaklık ortamında bu malzemeler cabuk bozulurdu. Yanı anlayacağın cinde üsretilen ucuz ürünlerde tam olarak stabil değerleri olan malzemeler kullanılmıyor.
İmage yükleme senın için geçici bir çözüm yoludur.
volkan verdiğin linkteki imagede cccam entegre edilmişmi?
peki arkadaş tüm bu sorunlar klon cihazlarda meydana geliyor orjinal cihaz alsakta bu sorunlar ortaya çıkarmı?
Alıntı:
verdiğim image ustat backup değil yanı. İmageyi attıktan sonra herşeyı kendın kuracaksın ama zaten kuracağın ve yapacağın şeyler ana kısım olarak 4 tane dıım.
1. Addonstan CCcam 2.1.4-CCcam config ve Türkçe dili indirip kurmak zaten bunları Ok lediğin zaman otomatik kuruyor.
2. Kullandığın Uyduların disegc ayarlarını yapıpı kanal listeini cihaza yüklemek.
3. Skıns ve kullnacağın plugınsleri de addonstan yuklersın bunlar cok basit.
4. Son olarakta eğer varsa severın flaşh FXP ile bağnıp cfg dosyasına yazarsın olur biter.
Backup yerıne bu şekilde temiz bir yükleme yapmak hem cihazın stabil çalışmasını hemde senın öğrenmen konusunda iyi olur.
Ayrıca Orjinal dreamlerde de dahi Adaptör ve dısegc secme sorunu kronıktır ama eternet entegresinin bozulşması sorunu çok nadirdir. Orjinmallerde adaptörler bozuluyor ama klonlardaki kadar sık değil bunuda hatırlatayım.
Sen ilk önce şu adaptör işini bir dene.
volkan bu sıraladıklarını zaten daha önce yaptıgım şeyler tekrar yaparım sorun olmaz
şimdi rs 232 yanımda değil yarın dükkanda denerim inşalah düzelir
volkan bende sorun yine tekrarladı cihaz açılmıyor ama yeşil ışık yanıyor kumandada işlemiyor sadece yeşil ışık yanıyor rs 232 ile yeni image atmaya çalıştım ama ama nedense flash kısmı aktif olmuyor yani cihazı görmüyor ne yapmak gerek?
ama yeşil ışık yanıyor adaptorde sorun olsa ışık yanmaz değilmi?
yeşil ışık yanıyorsa sorun yok korkma sadece cihaza uygun image yüklemek ve restart etmek gerekiyor adaptörde sorun yok çünkü yeşil ışık yanıyor flash sorunu yok yani dreamup la yaptıgın işlemleri tekrarla fakat aynı versiyon image kullanma yani gemini kullanıyorsan başka bir image dene mesala pli türko v06 veya 07 yükle şu an en güncel image bunlar eger sorunun çözülmezse özelden ms at yardımcı olayım....
yeşil ışık yanıyor dıe adaptör sağlam diyen kişi çok gördum. Adaptörun içinde iki adet kondansatör vardır bunlar şişer yanı bozulur ama yıne 12 V üretir ama akım olarak düşüktür. Bu düşük akım cihazın Ledını yakar ki zaten LED dediğiz diyotun akımı gelimi neki o yanmasın. Cihazının işlemci ve flaşına yeterlı akım gitmediği için cihaz boot etmıyor.
Bu sorunu gecende yasadın. Adaptöru dinlendır cek tak yapark cihazı boot yapabilirsin ama belli süre sonra aynı sorunu aradığınız servis bulunamadı yada modem görmeme sorunu yaşabilirsiniz.
LED yanıyor dıyede adaptör sağlam kimse diyemez 1.5 V tamamen iletime gecen bir diyottur.
Acaba burada sorun halloldumu konu burada durmus. Benimde benzeri bir sorunum varda ondan yaziyorum.Dreamup la baglana biliyorum. Ama Flash FX veya DCC ile baglanti kuramiyorum. Bazi seyleri burada okudugum sekilde denedim.
Devaminda acaba olay nasil sonuclandi yazarsaniz bende benim sorunumun cevabini almis olabilirim birazdan bazi seyleri(burada yazilanlanlarda) deneyecegim.:)
Benim DB 500s Orjinal
Sorunu cözdüm. Hata ya Adaptor bozuk yada Adaptorun giris yerinde cikarip taktigimda biraz oynattigimda FlashFX ve DCC ile ip alip boxa girebiliyorum. Boxa girincede yukarda aciklananlari yapip calistirabildim.
Tekrar tesekkurler
500 s lerdeki büyük sorun dediğimiz şeylerin çogu adaptör kaynaklı olabiliyor
baretta29 usta bende iki gündür flashfxp programigla dreamboxa baglanamiyorum nerde hata yapiyorum yardim lütfen cihazim db800 hd clon.
arkadaşım cihazın fişini çıkar yeniden tak, olmadı modeminin fişini çıkar yeniden tak, bir ihtimal cihaz ip almıyor onun için bağlanamıyorsun dreambox cihazların genelde hepsinde bu problem yaşanıyor.
benim 7020hd ftp baglantı sorunum var imaj atıyorum fakat ftp baglantı hatası veriyor