arkadaşalr bulsat paketinin olduğu uydu hellas sat 39° E. yanlış bilmiyorum değilmi?
bu uyduyu kocaelinden kaçlık çanakla izleyebilirim acaba?
Printable View
arkadaşalr bulsat paketinin olduğu uydu hellas sat 39° E. yanlış bilmiyorum değilmi?
bu uyduyu kocaelinden kaçlık çanakla izleyebilirim acaba?
120 cm ile rahatlıkla izleyebllirsin
lnb yi biraz aşağı indir 39 derece lnb sini burdan gördüğüm iki lnb arasında biraz boşlık var onu iyice birleştir
dün denedik sinyal daha çok düşüyor
sevgili soner bir ince lnb al türksat lnb sine yapıştır bantla arada hiç boşluk kalmasın ben öyle yaptım %72 sinyal kalitesi ile alıyorum sadece 12102 den sinyal alamadım
hellas satb uydusu çok tuhaf bir uydu sabah 11 ile oğleden sonra 14 e kadar sinyal yüzde 40 aliyor ondan sonra hiç sinyal alamıyor çanak 150 cm özel lnb aldım 0.1 db ama sonuç olumsuz
çanak güneş enerjiisinin üstünde olduğu için zor bağladık eleman sağa taktı sola taktı %30 geçmiyor dedi ben izmir ödemişte oturuyorum burdaki uydu satan elemanlar 90 lık çanakla sinyal düşük alındığı söyledi onun için sorun çanakta mı lnb de mi yoksa yaşaığım yerden mi?
peki bağlantıda bir sorun var mı yani bitişik mi olması lazım
evet bitişik olması lazım..lnb geride kalmış gibi geldi bana öteki lnbiyle aynı hızada olması gerekiyo..adamlara bak ya izmir gibi yerden bu uydu çekmezmiya 90 lıkla anlamadım gitti..
denedik % 30 larda kaldı sinyal havalı kapalıydı
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
mevki izmir buca arkadaşım sen bizi dinlemiyosun boşamı söylüyoruz bak resme..
1. lnbler eşit degil
2.mesafe fazla sendeki boşluk
3.ORDA olsaydım gelir yapardım nasıl olmuyo anlamıyom bide uyducu diyosa hiç anlamıyom olmuyo diye bişey varmıdır ya..
anladım herşey için bütün arkdaşlara teşkkür ederim
beni yanlış anlama sakın dünden beri bu sorunu çözmek istiyosun farkındayım eger o kişi yapamıyosa başkasını çagır şu haytta olmuyo diye bişey yoktur herşey bizim elimizde..
saygılar..
başkasına çağırcam artık kalfa yapmıştı genç bir çocuk % 30 u geçmiyor demişti güneş enerjisi üzerinde durmak zor biliyormusun bantlama sonra sorun olmaz demi ilerde yağmurda gevşeme falan
arkadaslar ınce lnb nerde bulabılırımnex ufak lnb ıle olurmu yardım lutfen
arkadaşlar bu şekilde kullanmaya devam etsem ilerde sinyal düşmede sorun yaşarmıyım
arkadasım ayarladıktan sonra bantla bandın üzerne yumusak insaat teliyle sıkarsın o zaman saglam olur bozulmaz ben böyle yaptım saygılar soner kardes...
arkadaşlar izmir karabağlarda 85lik çanakla sürekli aparat sistemiyle kurulum yapıyorum %72 sinyal alıyorum bir problem olmuyor
benimde antende aparat sistemiyle yapmıştık elemanla % 30 sinyal geldiğini söyledi
aparatla % 30 sinyal aldık elemanla
bende çözemedim olayı izmirdeki herkes %70-%80 civarı sinyal alıyo bi tek sen %30 alıyosun ilginç ya bi lnb degiştir dıseqsiz bi denediniz mi?? fark var mı diye..
bu %30 sinyali hangi sinyali hangi frekansta deniyorlarda alıyorlar
yazın çanakları çatıya almıştık eleman turksatı güneş enerjisinin üstüne taktı taktığı yerde zor hareket ediliyor önce apartsız denedik lnbnin yanına koyduğumuz sinyal bulamadı bu arada havada kapalıydı yağmur falan yağmıştı sonra aparat taktık sinnyal % 30 civarı dedi sinyali yükseltmek için baya uğraştı ama yapamadı bende kalsın idare edelim 2 gün idare ettim böyle fakat dün gece sinyal olduğu gibi gitti yarın öğleden sonra tekrar bakacağız şunu söyleyim ödemişteki elektronikçiler ya bu işi bilmiyor yada ben çözemedim bu işi siz 90 lık çanakta rahatlıkla izlersin diyorsunuz ödemişteki elemanlar 120 lik çanak gerekiyor diyor yani bu konuda kafam çok karışık birde baktım elemanın biri apartla bağlantı yapıyorum diyor sorun olmuyor diyor bende sorun oluyor yani çözemedim bu işi
arkadaşım aparat takarsan arası çok açık kalır izleyemezsin sen bunu izlemek istiyorsan kafası dar bir lnb ile aparat kullanmadan cırt cırt ile yada telle yada bant ile sıkıştırarak yaparsan izlersin ancak
yarın öğleden sonra elemanla tekrar bakcaz bu işi lnb kalın eski tip 2004-2005 yılındaki lnblerden masrafta yapmakta istemiyorum hani elde varken birdaha almaya peki türksat uydusunda hellsattaki bazı kanalı ve kanlları alabilirmyiz.... hani yakın ya birbirine
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Aydın da 110 Cm. antenle sorunsuz.Bağlantı.montaj verilen resimlerdeki gibi.Yalnız bir frekansta sorunum var:11.512 H 30000 Gündüzleri sinyal gücü ve kalitesi 70/50 sorun yok .Ama akşamları:50/0 Diğer frekanslarda ise sinyal, 90/90,99/80 gibi.
11.012 V 30000 Frekansında sadece HD yayın olduğu için benim cihazda gözükmüyor.
Yine de daha iyi yayın almak için uğraşmaya değer,güzel kanallar var!...
emu ile izlenebilen güzel bi uydu ama resimde hellanın lnbsi tam dik duruyo hafif çevir bide öğle dene kolay gelsin
sinyal durumu nasıl yüzde kaç bende sorun varda
10956 v 4123 bu frekansla aramayı dene
sinyal hiç yok şimdi
VallaSoner kardeş ustalar gereken her şeyi söylemiş. Benim tavsiyem aparatsız tek lnb ile gelecek ustaya Hellasatı ayar yaptır. eğer ince ayarla yine %30 sinyal alıyorsan Lnb ve kablo tesisatını kontrol et. Yada montajı yapan ustayı gönder ve işini ciddi yapan sağlam bir usta bul. Bu uyduyu bulunduğun yerden izleyememen imkansız... Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.Alıntı:
tek çözüm şu sanırım siyah lnbyi türksata takacaz beyaz ince lnbyide helllsat yapıp bantlıcaz başka çözüm yok sinyal oranı havanın kapalı olması sinyal oranı % 30 düşürecek kadar etkilemez sanırım, bu arada eleman ya çanağı aşağıya indirelim yada yeni bir çanak takayım dedi bende kabul etmedim artık nasıl bir esnaflık anlayışı sizlerin takdirini bırakıyorum
herşey ortada arkadaşım hadi başkalrıda aynı sinyali alsa tamam sorun yok ama o bölgedeki herkes şuan izliyo seninde izlemen gerekir..
Kolay gelsin..
kendim çıkabilsem yukarıya sorun yok çıkmada sorun yaşıyorum bildiğim kadarıyla türksattın yanına bantlayıp ince ayar cekcez ama şuu söyliyim basit işlemi uzatıp çanağı aşağıya indirmek yeni çanak takmak esnaflığa hiç yakışmıyor benim gözlemlediğim bu dükkanı sinek avlıyor bulduma ..... yer arıyorlar ayıp çok ayıp
mrb dün türksat kurılu çanakta hellasat taktırdım sadece 11052.00 V 30000 frekansından sinyal geliyor oda % 35-40 arası sizce bu sorunu nasıl halledebilirim bantlamayala yapmaya çalıştık sinyal bulamadık mecburen apartı taktık eleman çanağı yarısı sinyal aldığını söyledi şimdi ben ne yapacağım
[IMG][IMG] Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. [/IMG][/IMG]