Anket konumuzun sorusu gayet net ve açık.Anket 30 Gun boyunca devam edecektir...
Size Göre Bedelli Askerlik Çıkmalımı?
Printable View
Anket konumuzun sorusu gayet net ve açık.Anket 30 Gun boyunca devam edecektir...
Size Göre Bedelli Askerlik Çıkmalımı?
Bence çıkmalı. Hem ül***e gelir sağlanmış olur. Hemde en teknolojik silahlar alınabilir o paralarla. Benim düşüncem bu.
çıkmalı tabiki,artık ordumuz profesyonel hale gelmeli bence alınan paralarla da profesyonel askerlerin maaşları ödenebilir.
son birkez daha cıksın daha kesinlikle cıkmasın diyorum
bence çıkmalı çünkü zenginler zaten her halikarda askerlik yapmıyor bari askeriyeye paraları nasip olsun
hükümet şöyle plan yapıyor bedelli çıkacak ama parası omayana ne yapacak 15 ay normal er olarak askerliğini yapan vatan evladının ailesine maaş bağlaycak kaç gündür bu konuşuluyor bizim burda
hayır kardesım ben nasıl yaptıysam 18 ay onlarda gıtsın yapsın ben turk gencı olarak kabul etmıyorum saygılarımla
parayla askerliği satın alan parayla vatanı satar. bedelliye karşıyım zenginde fakirde gitsin askerliğini yapsın
bence cıkmamalı parası olan gitmesin.parası olmayan.gitsin.bana göre TÜRKİYEDE.uaşıyan.her gecin.as kere gidip.görmesi
dünyanın en fazla askerine sahibiz....
millet teknolojisini gelişştirip...üstün silahlarla ordusunu kuşatırken...
biz hala çok asker alınca güçlü olacağımızı sanıyoruz...
bu soğuk savaştan kalma bi kafa yapısı...
bedelli askerlik tabi çıkmalı...
ondan öte...askerlik süresi düşürülmeli....
gençlerimizin en güzel yılları burda heba edilmemelidir...
vatanı hepimiz seviyoruz...ama vatanı sevmek...sazan gibi gidip komutanların postalını boyamak değil...!!!
bu askerlik yapmaktan korkan bedelli lobisinin yeni propagandası ''o parayla teknolojik silah alalım'' saçmalığı mı? şu yaratıcılıklarını keşke bir de vatan için yapsalar. askerlik yapan fakir vatan evlatlarının suçu ne! bence çıkmamalı. hem bu bedelliyi isteyenler yarın savaş çıksa kim bilir ne yaparlar. hani söz konusu vatan toprağı ise, gerisi teferruattı ne oldu? üç beş korkak askerlik yapmak istemiyor diye askere gideceklerin moralini neden bozmaya calışırlar anlamıyorum. o korkaklar için daha çok şeyler yazardım ama neyse... burası yeri değil! :mad2:
bence futbolcular için çıkmalı çıktığı taktirde futbolcu hem devlete madi olarak katkıda bulunur ve kendi açısından da futboluna devam eder
Arkadaşlar bu bedelliyi zengin fakir ayırımı yapmayın. Şubatta benimde biletimi kesecekler ve nereye çıkacağım belli olacak. Bizim aile ne çok zengin nede çok fakir. Bedelli askerliğin çıkmasını ben isterim. Ama çıksa bile bedelli parası veremeyiz o başka. Ama bazı zenginler askere gitmiyor. Çürük raporu çıkarıyorlar ve askerden yırtıyorlar. Bu bedelli askerlik olayı çıksa bu çürük raporu alan zenginlerde parasını ödeyip bedelli askerliğini yaparlar. Burada kazanan devlet olur. Sahtekarlara 5 kuruş düşmez buradan. Bilmem anlatabildimmi.
Ne yazık ki bu konudaki adaletsizliği giderecek bir yapımız yok. Parası olan arabasını dağdan aşırırken, gariban düz ovada yolunu şaşırıyor.
Bakın çevrenize eskiden beri zengin olanların dışında birçok yeni zengin türedi ve bunların çoğunluğu bedelli peşinde.. Ya da çürük belgesi almak peşinde. Hem de erkekliğine leke sürecek rapor alanlar bile vardır.
Yani zengin hiç askerlik yapmıyor zaten.
Mecburi askerlik varsa herkese mecbur olmalı. Krldırılırsa, paralı orduya dönülürse, ona birşey denenemez.
Tabi paraya çalışan için parayı veren patron olur. Bunu da unutmayalım...
Bende bedelli çıkmasına karşıyım. herkes o güzel mevkide gerktiği kadar askerliğini yapsın. hiç olmazsa konuşulacak bişeyleri olur. saygılar.
Fakirin vur sırtına al parasını sonrada çatır çatır ye ***fine bak.İşin özü bu.
O nedenle tartışacak bir şey yok, eskiden memleketin çivisi çıkmıştı , şimdi çiviyi çakacak memleket yok. :bangin:
Saygılar,
hayır çıkmamalı parası olanlar canda parası olmayanlar can değilmi garibin anası ağlasın zengin yan gelip yatsın Allahdan revamı
vatanı korumanın bedeli olmaz bu vatan fakirlerin olduğu kadar zenginlerinde vatanı hepsi gidip yapsın illaki maliyeti düşürüp savunmada teknoloji ve diğer anlamlarda ordumuzu yapılandırmak istiyorlarsa askerlik yapma süresini aşağıya çeksinler ama parası olan bu memlekette kral muamelesi görmesin artık!
savaş zamanı olunca zenginleri benmi koruyacam çünkü kurşun parayı tanımıyor
Bedeli bence çıkmamalı benim görüşüm
ordumuzun yapılanıp çağdaş ve teknolojik donanım ve ekipmanlara sahip olmasını ve bununla ilgili görüş ve düşünceleri sonuna kadar destekliyorum ama bu bedelli askerlikle olmamalı !!!!
bence bedelli çıkmamalı...
bedelli paraları ile silah teknoloji vs. deniyor... 99 depreminde toplanan paralar ve ötv de deprem zedeler içindi...farklı kaynaklara aktarıldığını rahmetli ecevit söylemişti... askerde aynısı olurmu bilmem...olmazmı onuda bilmem...
ayrıca bedelli askerlik ile eşitlik mi sağlanıyor...?
eşitlik belki şöyle olabilir; bedelli askerlik olacaksa 3 ay olsun, 20 gün sıkı bir acemi eğitimi ve geri kalan 70 gün doğu ve güneydoğuda operasyon... bakalım parası olan kaç kişi bedelli yapacak... az askerlik yapmak isteyenler vatan savunmasını bu süre içinde hakkı ile yerine getirmiş olur...hemde anlatacak aslanlar gibi anıları ile...
selametle...
Çıkmasa iyi olur daha zamanı var
Ben 15 Ay Askerliğimi Ağustos 20 Tarihinde Aldım Geldim Ben Yaptıysam Gelecek Nesilde Yapsın Kesinlikle.. 15 Ay İçinde İnsanlar Çok Şey Anlıyor Hasret , Özlem , Düşünme , Sabır Herşey Öğretiyor...
Bu soruyu Şehit analarımıza soralım arkadaşlar? Oğullarını paraları olmadığı içinmi askere, vatanı savunmaya gönderdiler? Hem bizede soran yok zaten eğer sorulacaksa buyursunlar referanduma. Aziz milletimiz kararını elbette verecektir.
bence çıkmamalı çıkması ne işe yarar para sahibi olan dışında aklın yolu bir olduğu gibi askerlik yoluda herkes için bir olmalı onun parası var eeee bedelli askerlik yapacak olurmu, yapanlar e...mi yanii? yaa bir kere TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE yaşayan her sağlıklı vatandaş savaş için hazır olması parası olan zaten TÜRKİYEDE kalmıyor yaşam için başka yer seçiyor mesele uzun ve kötü bence olmamalı saygılarımla aliharbiye
Hayır çıkmamalı
normalde çıkmamalı çünki doğru bişi olmaz ama zaten zengin çocukların asker gittiklerinde bile askerlik yapmadıkları için bence çıkmalı adı üstünde zendin kocaman zengin adamın oğlu askerlikte 15 ay askerlik yapması hemde 20 yaşiında tam disco barlarda o kızla bu kızla eğleneceği yerde askere gidiyor onlar için çok büyük bir zaman kaybı..
bedelli askerlik onuda çıkartırlar sözüm meclisden dışarıma başımızda böyle ükümet olursa kim bilir başımıza neler gelir hırkcı ve yobaz ülkede yaşıyoruz birde faytullah güven dershanelerinde atatürke karşı hakaretler sovuryolar şahit oldum vatan işte bunların elinde
hayır....
bedelli çıksın hemen çıksın vakit yok seçim yaklaşıyor partilere para lazım
bencede bedelli çıkmamalı herkes eşit şekilde askerlik yapmalı
Cikmamali.Hemde kesinlikle cikmamali.Bu memlekette zaten olan fakir fukaraya oluyor.Bu nasil bir anlayis parasi olan askerlikten yirtacak.Parasi olmayanin anasi aglayacak.Niye? Fakir bu vatanin evladi degilmi Onlarin anasi bu vatanin anasi degilmi .Fakir gitsin askere sehit olsun.Zengin evladi parasi var diye askerlik yapmasin.Bu milleti bölmek demektir.
Devlet devlet olsun otursunlar iktidariyla muhalefetiyle kafa kafaya versinler ,birbirlerini yiyecegine ,devleti kalkindirsinlar.Bu vatanin Allaha sükürler olsun her seyi var.Altida dolu üstüde.Sükredip hakca calssinlar.Bu yedi ceddimize yeter.
Bu konuda daha bir cok aciklama yapilabilir.Hic gerek yok kim akli selimle düsünürse neticeye varir.
bence çıkmalı ülkemizin altını oydular deniz fenerini soydular şimdide kandilden gelen piç kurularına para vermek için akla gelmeyecek kaynak aramaktadırlar bedelli askerlik sadece zengin ve vekil çocuklarına yara sağlar biz nasıl 19 ay askerlik yaptıysak hekes gidip kuzu kuzu askerliğini yapsın bedelli askerlikten ülkemize fayda gelmez selametle ne mutlu türküm diyene diyebilene
olayı hemen başka yerlere çekmeyelim çıksın yada çıkmasın diye fikir beyan etmek yeterli olacaktır bedelli askerlikten gelecek para nasıl pkk ya gönderilir böyle bir saçmalık olmaz o yüzden konuyu orasından burasından çekiştirmeden cevaplayalım!
Artık bu iş bizlikde çıktı konu para olursa daha neler çıkar neler
''her türk asker olamaz''
yani bayanlar,ceza-i ehliyeti bulunmayan,vatani göreve engel uvzunu(sağır ,kör,yürüme engelli,) yitirmiş olan,ve gönülsüz olan bilmem anlatabildimmi aslında bu özelliği taşıyan vatandaşlarımız bile 1 günlüğüne gitmek için can atıyor
EY BENİM ÜLKE TOPRAĞIM UĞRUNA KAN DÖKMEMİŞ OLSAM BİLE ATALARIMIN KANI SENİN ÜZERİNDE NEREDE DÖKÜLDÜĞÜNÜ TAM BİLMESEMDE ÜLKEMİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ SINIRLARI İÇİNDE YAŞADIĞIM HER AN İÇİN AND OLSUN Kİ NÖBETİNDEYİM BU NÖBET ASKERDE ÖĞRENDİĞİMLE .....SELAM VE SELAMETLE KALIN
Paranın tek hükmetmediği yer askerlik olmasın bari
vatanını sevmeyen şerefsizlerin parasını ne yapayım.
Bu kadar Askerliğini yapan,evinde karısını vede çocuğunu bırakıp askere giden o güzelim babayiğit Türk evlatlarına ne diyeceğiz.Şöyle diyebiliriz herhalde???(Kusura bakmayın sizin paranız yok diye bizim yerimize askerlik yapacaksınız )Yok kardeşim böyle saçmalık olmaz..Eğer Bu Vatanda ,Bu Bayrağın altında yaşıyor isek herkes seve seve bu Vatani Görevi yerine getirmelidir.Son olarak şunu söyleyeyim.Vatan görevini yapmak Şereflerin en şereflisidir.Bu ŞEREF kerkese nasip olmaz..NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Anket Süresi Doldugu için Konu Kapatılmıştır
Evet 51 31,48%
Hayır 111 68,52%