tek suçlu hükümetmi? (defalarca söyledim yine söylüyorum...akp li değilim...bugüne kadar hiç akp ye oy vermedim...particilik sanılmasın yazdıklarım) dönüp dolaşıp mesele hükümete bağlanıyor. bu kadar basit değil...kesinlikle değil... içimizdeki türkler (generali bakanı brokratı vs.) dahi rant elde etmek için bir çok şeye göz yummuş...ne çabuk unutuldu? bir ara istanbulda gasp almış başını gidiyordu? kim organize ediyordu bunu?
kadın toz ticareti parası nereye akıyordu? benim askerliğim zamanında çekiç güc cudiye helikopterle erzak atıyordu sevabına... her asker öldüğünde pkk yı lanetleyen amerika samimi miydi lanetinde? osman pamukoğlunun kitabını okumadınızmı? adam yazmış neler yaşadığını? o zamanki hükümetlerin payı yokmu? öcalan iti yakalandığında görevde olan hükümet sütten çıkmış akkaşıkmı? bahçeli "asacak ipin yoksa al sana ip" diyerek kürsüden fırlattığı ipi neden zamanında kendi kullanmadı?
bu meselenin bu kadar büyümesinden tüm hükümetler sorumlu...sadece biri değil...
sırf cebine girecek haram parayı (rantı) alabilmek için bir çok katliama göz yuman devlet büyüklerimizde sorumlu...hepsi değil...
ve tabiki bizlerde sorumluyuz...vatandaşlar...hepimiz...olmadık şeylere verdiğimiz tepkiyi bu haberlerde göstermiyoruz...medya eğlence programı yapıyormuş 13 şehidimiz duyulduğunda...seyretmeyelim hadi. niye seyrediyoruz...reytingini düşürelim...(dün ajda pekkanı dinledim...teröristleri sevindirmemek için konsere devam edeceğim dedi...acaba şehit ailelerini sevindirmişmidir bu hareket?) camilerde mevlüt okutalım. toplanalım...10,000-20,000 kişilik saf tutalım...bu bile büyük tepki...ama yok evde oturup tv karşısında çalıp oynayanları seyredelim sonrada medyaya kızalım... pöh...tepkisiz bir millet olduk...bunu kabul edelim...
selametle...
Yer imleri