şaşırmadım...istanbulda 2002-2004 yılları arası taksicilik yaptım... haftada 2-3 kez karşılaşırdım bu tip olaylarla...(benim başıma gelmedi)
genelde dolmuşçularla, halk otobüsçüler birbirlerine girerdi. (halk otobüsçüler eskiden sur içine çalışan minübüs sahipleridir.)
tuhaftır halk otobüsleri ile iett ler aynı işi yapmalarına rağmen hiç iett otobüs şöförlerine ilişen olmaz idi. ama halk otobüs şöförleri sürekli kavga gürültü içinde idi. koca otobüsü minübüs kullanır gibi hızlı hızlı kullanırlar ama bazende kağnı gibi yavaş yavaş ilerlerler...artık illallah dersin. şöförü uyarırsan kavga etmek için gardını almış olmalısın... çünkü kavga etme olasılığın %50... fakat sen uyardığında sana 2-3 yolcu daha arka çıkarsa kavga olasılığın yok. rahat ol.sadece ağız dalaşı olur.
otobüsün her tarafında "no smoking" yazar ama önde kaptan tüttürür. uyarma sakın. ve araç dolu olduğu halde hala yolcu almaya çalışıyorsa "yer yok kaptan" diye bağırma...şayet sana okkalı bir karşılık vermemiş ise bilki yer olup olmadığını kontrol için yanına geliyordur.
selametle...
Yer imleri