REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/7 1234567 SonSon
65 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Cumhuriyet deyince aklınıza ilk ne geliyor?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Warn Cumhuriyet deyince aklınıza ilk ne geliyor?

Bugun kafama takıldı cumhuriyet osmanlı imparatorlugunun yıkılıp cumhuriyetin kurulması yani halkın kendi kendini yonetmesi anlamı tasır ama kim kendi kendini yonetebiliyorki acaba zamanmı degisti yoksa cumhuriyet anlamca farklı birseylermi anlatıyor ben suanda kendi kendimi yonetemiyorum bu cumhuriyet kuruldugundada oyleymiş acaba sırf osmanlıyı yıkmak icinmi cumhuriyet kuruldu?
    not:siyasi anlmalara cıkarmayın sadece ideolojik ve anlamsal olarak acıklama yapınız!!
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Cumhuriyet, Osmanlı'nın son dönemlerinde başlayan yenileşme ve çağdaşlaşma hareketinin bir sonucu olarak kurulmuştur. 20. yüzyılda dünyada artık imparatorluklar ve krallıklar yerini modern ulus devletlere bırakıyordu. Ve Osmanlı da artık bir imparatorluk olarak varlığını sürdüremezdi.

Cumhuriyet'in kurulması bir sonuçtur. Çağı yakalamayan, dünyanın her alanda gerisinde kalan Osmanlı malesef I. Dünya Savaşı'nda iyiden iyiye işgal edilmiş ve savaşın sonunda İç Anadolu'ya kadar sıkışmıştır.

Gelelim bugünkü duruma. Cumhuriyet'in öngördüğü düzen elbette bugünkü gibi çarpık bir yapı değildi. Türkiye siyasi tarihindeki birçok iktidar (bugünkü de dahil), Cumhuriyet kazanımı parlamenter sistemin gelişmesi için değil kendi iktidarlarını sürdürmek için siyaset yaptılar. Ve malesef bugünkü çarpık yapı oluştu. Elbette darbeler, dinin siyasete alet edilmesi, yolsuzluklar vs. malesef Cumhuriyet'in kazanımlarını ortadan kaldırmaya başladı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

cabbari ustam osmanlı döneminden, cumhuriyet kurulduğundan bu yana ülkemizde cumhuriyet adına yapılan doğru dürüst bir şey görmüyorum. kişisel olarak kendi doğru yanlış kararlarımı alabilirim. ama alamıyorum. şahsen kendi üstümde veya üzerimde bir cumhuriyet insanı olarak kendimi görmüyorum, neden? çünkü özgür değilim. neden çünkü haklarımı kimse korumuyor. neden çünkü cumhuriyetin adı var kendi yok. beni kimsenin yönetmesini veya temsil etmesini istemiyorum. herkes kendini temsil etsin.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Zaten cumhuriyetin kurulmasını sadece tarih kitaplarında ve tarihte bugunlerde anlayacaz.Cumhuriyetin temel esas kavramı suydu aslında egemenlik milletindir.Bu ideoloji yıkılalı cok yıllar oldu belki 1923 yılları biz görmedigimiz için bilemiyoruz ama sunu biliyorumki demokratik bir ortamda kendi kendimize yoneltmeye bırakın yabancı devletler biziyöneltiyor.Cumhuriyet bayramınıda zaten kutlamayacaz buda kaldırıldı eskiden hiç değilse bu tür gunlerde herkes bir hazırlık içinde olurdu artık 29 ekim sıradan bir gun oldu cumhuriyetin anlamını yitirildigi bu dönemde gerekte yok deniliyor sanırım

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart cumhuriyet de neymiş asrın tüneli var !

Alıntı Editör Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Zaten cumhuriyetin kurulmasını sadece tarih kitaplarında ve tarihte bugunlerde anlayacaz.Cumhuriyetin temel esas kavramı suydu aslında egemenlik milletindir.Bu ideoloji yıkılalı cok yıllar oldu belki 1923 yılları biz görmedigimiz için bilemiyoruz ama sunu biliyorumki demokratik bir ortamda kendi kendimize yoneltmeye bırakın yabancı devletler biziyöneltiyor.Cumhuriyet bayramınıda zaten kutlamayacaz buda kaldırıldı eskiden hiç değilse bu tür gunlerde herkes bir hazırlık içinde olurdu artık 29 ekim sıradan bir gun oldu cumhuriyetin anlamını yitirildigi bu dönemde gerekte yok deniliyor sanırım
    evet haklısın usta ; şimdi cumhuriyetin kurulmasını

böyle kutluyoruz
    Açılışlarla

29 Ekim'deki törenle hizmete girecek.
    BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDEN DUYURULDU

İstanbul'un iki yakasını denizin altından birleştirecek 153 yıllık hayal, Marmaray, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yılının kutlanacağı 29 Ekim Salı günü açılıyor.

Sultan Abdülmecid'in 1860'ta ortaya attığı ve ancak 2004 yılında inşasına başlanabilen "Asrın Projesi" Marmaray'ın Üsküdar girişinde düzenlenecek açılış törenine, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile bazı yabancı devlet adamlarının katılımı bekleni

Cumhuriyet deyince aklınıza ilk ne geliyor? Açılışlar,tüneller-köprüler aklımıza getiriliyorrrrr!!
    Konu zekı62 tarafından (25-10-2013 Saat 17:02 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ben cumhuriyete karsı degılım hatta aksine savunanlardanım ama cumhuriyetle birlikte bizim dini degerlerimiz zarar gormeye basladı tabi bunlar bilincli yapılan kasten zarar vermek için cabaladılar ve o anda cumhuriyeti kurdurup farkli bir seneryoya basvurdular maalesef cumhuriyet anlam itibariyle cok hos ama suanda uygulanan sistemde maalesef zaaf gösteriyor
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

artı uzun yıllardır darbelerle faili meçhullerle terorle cumhuriyet kavramı kalmadı sahsen ben kendi kendimi yonetemiyorum ve hür degilim arkadaslar
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

cumhuriyet deyince aklıma ilk gelen.....
    Konu CABBARİ tarafından (25-10-2013 Saat 20:01 ) değiştirilmiştir. Sebep: siyaset istemedigimi belirtmiştim

Kullanıcı Bilgi Menüsü

işte dedim ya hiç bir güvenlik söz konusu yok. karanlıklar ülkesi adeta, giden pisi pisine gidiyor. inşallah gelecek nesil bu sorunu çözer.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı CABBARİ Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    artı uzun yıllardır darbelerle faili meçhullerle terorle cumhuriyet kavramı kalmadı sahsen ben kendi kendimi yonetemiyorum ve hür degilim arkadaslar
    Sadece sen değilsin benide kat kimse hür değildir hür gibi görunsekte birilerine bagımlıyız malesef
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taşında İki Satır Yazı Olursun...

Sayfa 1/7 1234567 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri