Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: Çeyrek Altýn Ýkiye Bölünüyor

  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Çeyrek Altýn Ýkiye Bölünüyor

    Altýn fiyatýnýn rekor düzeyde yükselmesinin ardýndan ortaya sürülen, çeyrek altýný ikiye bölme fikrine kuyumcular sýcak bakýyor.

    Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odasý Baþkaný Musa Baþak, altýn fiyatýndaki yükseliþin kuyumculuk sektörünü de tedirgin ettiðini söyledi.

    Altýn fiyatýnýn arz ve taleple alakalý bir durum olduðunu belirten Baþak,

    "Altýn tasarrufla alakalý bir ürün. Halkýmýzýn alým gücünün azalmasý, kuyumcunun daha az iþ yapmasý yani çarkýnýn dönmemesi demek. Bu nedenle tedirginliði sadece vatandaþ deðil, kuyumculuk camiasý da yakýndan yaþýyor" dedi.

    Baþak, altýn fiyatýnýn yükseliþinin Türkiye ile baðlantýlý bir olay olmadýðýný ifade ederek, þunlarý söyledi:

    "Altýn fiyatýnýn bu kadar yükselmesi dünyadaki geliþmelerle orantýlý bir olay. Dünyadaki geliþmeler altýnýn onsunun yukarý ve aþaðý gidiþine bir þekilde etki ediyor. Dünyadaki güvensizlik, paradan kaçýþtan dolayý altýna yöneliþ var. Bu yöneliþten dolayý ekonomisi büyüyen ülkelerin bir þekilde stoklarýný altýna doðru yönlenmesinden ve talep noktasýnýn fazla olmasýndan dolayý altýn fiyatýnýn yukarý çýkýþý söz konusu. "

    Bir kaç gündür altýn fiyatlarýnda iniþin söz konusu olduðuna dikkati çeken Baþak, "Yaz sezonu geliyor. Biz de umut ediyoruz ki altýn fiyatlarý normal seyrine, bir tabana otursun da sektörümüz rahat etsin. Altýn fiyatlarýndaki bu çýkýþýn durmasý gerektiðine inanýyoruz" diye konuþtu.
    Kuyumculuk Sektörü de Bir Arayýþýn Ýçinde
    Baþak, altýn fiyatlarýnýn yükseliþine baðlý olarak çeyrek altýnýn ikiye bölünerek satýlmasý fikrinin ortaya atýldýðýný anýmsatarak, þöyle devam etti:

    "Çeyrek altýnýn fiyatý 130 liraya kadar çýktý. Bu nedenle de tasarruf yapmak isteyenlerin çeyrek altýna ulaþmasýnda zorlanma oluyor. Kuyumculuk sektörü de kendi içinde bir arayýþ içinde. Halkýmýza çeyrek altýný kendimiz bölüp veremeyeceðimize göre, 'çeyrek altýnýn ikiye bölünüp satýlmasý ekonomik olarak mümkün mü' diye düþünülmeye baþlandý. Bu yöntemle vatandaþýn 130 lira yerine 65 liralýk bir tasarrufa ulaþmasý daha kolay olacak. Bu düþünce henüz netleþmedi ancak, neden olmasýn. "
    Anadolu Ajansý

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    eee ne yapacaz çeyrek altýn almaya gittiyimizde kuyumcuya çeyreyin çeðreðimi diyecez? çeyrek yarýmmý diyecez maliyet o kadar pahalý deðil fiat bu kadar pahalý olsun saygýlarýmla aliharbiye
    LEBEN ?

  3. #3

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    2 çeyrek verirmisin gibi herhalde )))

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •