REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/4 1234 SonSon
40 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Paylaşiyorum ama umarim okuyan olur......

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Paylaşiyorum ama umarim okuyan olur......

PAYLAŞIYORUM AMA KİMSE OKUMAZKİ....
    Dönemin Başbakanı Sayın Turgut Özal zamanında gerçekleşmiş bir olay şöyle anlatılır: Japon eğitim uzmanları gelmiş ve ülkemizin eğitim sistemini incelemiş, Sayın Özal'ın bürokratlarının da hazır bulunduğu bir ortamda raporlarını sunmuş ve sonuç olarak şunu söylemişlerdi: “Sizin eğitim sisteminizde milli ruh yok!” Turgut Özal'ın “Nasıl?” sorusu üzerine şunu anlatmışlardı: “Biz Japonya'da okula başlayacak çocuklarımıza milli ruh şoklaması yaparız. Onları önce toplu halde hızlı trenlere bindirir, dev fabrikalarımızı, teknoloji merkezlerimizi gezdirir ülkemizin gücünü gösteririz. Sonra da bu yavrularımızı alır Hiroşima ve Nagazagi'ye götürür, orada atom bombası atılan ve yıllardır ot dahi bitmeyen alanları gösterir deriz ki: Eğer siz çalışmaz, bilinçlenmez ve az önce gördüğünüz teknolojiye sahip olmak için çalışmazsanız sonunuz böyle olur.”

Bürokratlardan biri atılır: “Ama bizim Hiroşima'mız yok ki!”

Japon uzmanın cevabı tokat gibidir: “SİZİN ÇANAKKALENİZ 10 HİROŞİMA eder!” DER

Kullanıcı Bilgi Menüsü

anlayana ustacığım anlayana...ellerine emeğine sağlık...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı bulletfromhell Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    anlayana ustacığım anlayana...ellerine emeğine sağlık...
    anlayana davul zurna saz, anlamayana sivrisinek saz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Paylaşımın için sağol kardeşim. İnan okuyunca geçmişimizin ne kadar un-mursanmaz olduğunu anladım kendi adıma diyorum. Sizleri bilmem . Kaç kişimiz var bu güzel mekanı gezmiş ve evlatlarına göstermiş. Sağol kardeşim hatırlattığın için.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Okuduk usta teşekkurler elimizde imkan olsa su teknolojiyi hiç istemezdim cocukluk yıllarımı özlüyorum ya tek tv li yıllar kutuphanede ödev arastırmalar gibi
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taşında İki Satır Yazı Olursun...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

şimdiki yetişen gençlik hep bi özenti içinde

Kullanıcı Bilgi Menüsü

güzeldi...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

faylasim icin tesekkurler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

emeğine sağlık bizde hiroşima mızı öğrendik japon lar çok doğru söylemiş ler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

elin japonu çanakkaleyi biliyor avutralyalı biliyo ama bize unutturuluyor yazık ama gören göz lazım işte bizdeki eksik sağol kardeş çanakkaleyi değerli kıldığın dedemleri hatırlattığın için binlerce kere teşekkürler

Sayfa 1/4 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri