İzmir'de silah imalathanesi baskını
İzmir'in Bornova ilçesinde ''ruhsatsız silah bakım ve onarımı yapıldığı'' ihbarı üzerine iki silah bakım atölyesine düzenlenen operasyonda, 200'e yakın ruhsatlı ve ruhsatsız tabanca ile av tüfeği ele geçirilirken, olayla ilgili 10 kişi gözaltına alı
İzmir'in Bornova ilçesinde ''ruhsatsız silah bakım ve onarımı yapıldığı'' ihbarı üzerine iki silah bakım atölyesine düzenlenen operasyonda, 200'e yakın ruhsatlı ve ruhsatsız tabanca ile av tüfeği ele geçirilirken, olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Buca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İzmir'deki bazı atölyelerde, ruhsatsız silahların bakım ve onarımının yapıldığı ihbarı üzerine inceleme başlattı.
Jandarma, 3,5 ay sürdürdüğü takibin ardından, Çamdibi'ndeki ve 1. Sanayi Sitesi'ndeki iki silah bakım atölyesine baskın düzenledi.
Operasyonda, 200'e yakın orijinal ve kuru sıkıdan bozma tabanca ve av tüfeği ele geçirildi. Ele geçirilen silahların bir bölümünün ruhsatsız olduğu öğrenildi. Tabanca bakım, tamir, kaplama ve işlemenin yapıldığı atölyelerde, ruhsatlı silahların yanı sıra firma dışındaki aracılar vasıtasıyla getirilen ruhsatsız silahların da bakımının yapıldığı ileri sürüldü. Operasyon kapsamında, işyeri yetkilileri ve aracılık yapanların da aralarında bulunduğu 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyonun genişletilebileceği bildirildi.
(aa)


Teşekkur:
Beğeni: 

Alıntı

Yer imleri