İsrail Lübnanlı bir aileyi yok etti

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırısında aynı aileye mensup 7 kişinin öldüğü bildirildi. İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail'i, Lübnan topraklarında düzenlediği saldırılarda misket bombası kullanmakla suçladı.



Lübnanlı güvenlik kaynakları, İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye köyüne düzenlediği hava saldırısında bir adam ile eşi ve 5 çocuğunun hayatlarını kaybettiklerini belirttiler.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail'i, Lübnan topraklarında düzenlediği saldırılarda misket bombası kullanmakla suçladı. Merkezi ABD'de bulunan örgüt, İsrail topçu birliklerinin, geçen hafta bir Lübnan köyünde Hizbullah gerillalarına yönelik operasyonda misket bombası kullandığını ileri sürdü. Topçu birliklerinin, Lübnan sınırına misket bombası yerleştirdiğine dair fotoğrafların bulunduğu belirtilen açıklamada, Blida köyünde bu bombalarla düzenlenen saldırıda bir kişinin öldüğüne, 12 sivilin yaralandığına dikkat çekildi. Açıklamada, bu tip mühimmatın, sivillerin yakınlarında kullanılmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi ve İsrail'e, ilk olarak Lübnan'da misket bombası kullanımını durdurması çağrısında bulunuldu.

İSRAİL-LÜBNAN SINIRINDAKİ ÇATIŞMALAR DEVAM

Bu arada İsrail ile Hizbullah gerillaları arasında, Lübnan'ın güneyindeki Bint Cbeyl kasabası civarında şiddetli çatışmaların çıktığı bildirildi. İsrailli ordu sözcüsü, sınırın Lübnan tarafında düzenlenen kara operasyonları sırasında 10 kadar Hizbullah gerillasının öldürüldüğünü söyledi. Sözcü, çatışmaların çok şiddetli olduğunu ve düşman zayiatını tespit edecek durumda olmadıklarını belirtti. Şiilerin yaşadığı köyler arasında tünel ve siper bağlantıları bulunan Hizbullah, güçlü olduğu Marun El Ras'ın geçen hafta İsrail'e kaybetmiş, İsrail ordusu daha sonra Bint Cbeyl'e doğru hareketlenmişti. İsrail'in, iki tugay asker, tank ve hava desteğiyle bölgedeki 100 kadar Hizbullah gerillasının etrafını çevirdiği bildiriliyor.



AA