Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
24 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: TRT'de Neden Lazca Yok?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı NeRoMaN Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Eee tabi.İş karışınca anca önemsenir millet.O kadar cahil varki Lazları tüm Karadeniz sanan,şivesini Lazca sanan ey gidi.Çok yerde tartıştım Lazca var diye.Sonunda ikna ettim.

Kürtçe ve Zazaca kanal varsa Lazca'da olmalı.Tüm azınlıkların kanalını kur demiyoruz.Dillerinde kanal olmayanlar kursunlar.Lazca korunması gereken bir dil.
    ben boşnak biri olarak okadar önemsemiyorum olmasınıda istemem demeye çalıştığım tel dil olmalı yoksa son kötü benim neyi görüp görmediğimi takip edebilirsin rizeli kardeşim memleket allaha emanette bunu yalnız sen ve ben mi ?? görebiliyoruz ŞEHİTleri bizde forum olarak son 4 ŞEHİTimizde gördüm üzüldüm ama bu olaylarda 3 maymunu oynayan hergezei yinede çok seviyorum benden daha iyi bildiklerine eminim osman hocanın dediklerine sonuna kadar katılıyorum ama merak ediyorum bakalım bir kurtuluş savaşı daha verebileçekmiyiz ?????rahmetli erbakan hocanın dediği gibi millete vermişler nargozu millet uçuyor ya takımlar ya diziler başka şeylere bukadar değer verilse durum farklı olaçak ama ninni güzel

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Lazlar hem Türkiye'nin hemde Osmanlı'nın arkasında oldu.TRT'nin TRT 6yı açması çok iyiydi.Ama neden Lazca açılmadıda İngilizce(açılacak) bir çok dilde yayın yapan TRT Avaz,sonra TRT Arapça açıldı.

Acaba Kurtuluş Savaşında İngilizler mi yanımızda oldu Lazlar mı?Ama belli ki İngilizler yanımızda olmuş.Çünkü İngilizce haber kanalı açacaklar.

Tamam kanal açılmasın.Ama böyle gelişmiş bir ülkede,oku yazma bilmeyen 90 yaşındaki ninemin bildiği şeyi şehirde,bilgiye tutun kitaptan,insanlardan taa internetine kadar her an ulaşabildiğiniz yerde tutup bana Lazca diye bir yok,Karadeniz şivesi Lazcadır,Lazlar tüm Karadeniz'de yaşar denilmesin.Deniliyorsa gitsinler başka ül***e,vatanını tanımayan insanın vatan haininden farkı yoktur benim gözümde.Bilmemek ayıp değil,ama bilmediği halde yalan yanlış bildiği şeyleri söylemesin.Niye Lazlar'ı,Rumlar ve Gürcüler daha iyi biliyorda yüzyıllarda birlikte yaşadığımız bu halk bilmiyor.
    Konu NeRoMaN tarafından (27-07-2011 Saat 18:18 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bizde vatanına ihanet yokta ondan arkadan vuranda yok

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı murat53 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bizde vatanına ihanet yokta ondan arkadan vuranda yok
    Ha işte bende sertçe konuşmamak için dediğinizi söylememeye çalışıyorum ama böyle.Barışla,kardeşlik demek ülkede yoksun demek olmamalı.Anlayan anladı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar en güzeli Nerden Geldik ve Hangi Irkdanız gibi sorularımızı öğrenmek için ( Prof Yusuf Hallaçoğlundan )(www. Anadoluaşiretleri.com ) dan öğrenebiliriz en sağlıklı bilgiler bu sitede

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kürtler'e,Zazalar'a,Araplar'a,çok dilde yayın yapan TRT Avaz açılıyorsa bende Lazca ve Rumca kanal istememde sorun olabilir mi?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

lazcada olmalı çerkezcede,kıpticede olmalı,zazacada olmalıda olmalı.bence türkçeye gerek yok.ayrıca TRT kürtçe kanalı kurdu ne için,adamların açmış oldukları kürtçe kursuna katılım yoktu,roj tvde bile türkçe yayın çoktu ama trt ye bravo süper kanal kurdu.arapça kanalıyla işimiz ne araplarda türkçe yayın yapıyormu acaba.şimdi bazıları diyebilir ben kürüdm,arabım ne olur kanalımda olsa o zaman çerkezde lazda vs vs kanal isteyecek en doğal hakkı olarak,ama kanala ne gerek zaten herkes aralarında genelde dillerini konuşuyor kim ne dedi ne diyor,ama resmi dil TÜRKÇE dir.başkasına gerek yok.alevi vatandaşlarımızda var din dersini kaldırın,diyanette alevi inanışına göre alevi din adamları olsun her alevi köyüne görevlendirme yapın.bunlar bölünmedir. birlik için tek millet tek devlet,TÜRKÜZ ve dilimizde TÜRKÇE dir

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı rizelee53 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bölünmeyi düşünmedikleri için mi ülkenin bütünlüğümü kalmış ki sen bölünmemekten bahsediyorsun , teröristler çıkıp benim ülkemde askerimi öldürüyor , polsimi öldürüyor , öteki yerden şerefsizler çıkıp demokratik özerklik ilan ediyor , sonrada hiçbirşey olmamış gibi yaşam devam ediyor ve biz herşeye rağmen bütün bir ülk£yiz , bu ülkeden bu şerefsizler temizlenmeden bütün bir ülke olamayız , elin amerikası okyanus ötelerden gelip kafasına göre her ülk£ye giriyor , iran irak'a girip kandili bombalıyor , fransa üstüne vazife değil libya'ya giriyor bombalıyor , ben yanı başımda ki kuzey irak'a giremiyorum , neden acaba ? Ondan sonrada güçlü türkiye , lider ülke türkiye naraları atarlar , millette he valla sahiden öyleyiz der filistin'i mısır'ı , tunus'u , libya'yı , suriye'yi düşüneceklerine , bu teröristleri , şerefsizleri nasıl temizleriz onları düşünsünler , tabi babaları amerika izin verirse.
    :45::45:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ESES-58 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    lazcada olmalı çerkezcede,kıpticede olmalı,zazacada olmalıda olmalı.bence türkçeye gerek yok.ayrıca TRT kürtçe kanalı kurdu ne için,adamların açmış oldukları kürtçe kursuna katılım yoktu,roj tvde bile türkçe yayın çoktu ama trt ye bravo süper kanal kurdu.arapça kanalıyla işimiz ne araplarda türkçe yayın yapıyormu acaba.şimdi bazıları diyebilir ben kürüdm,arabım ne olur kanalımda olsa o zaman çerkezde lazda vs vs kanal isteyecek en doğal hakkı olarak,ama kanala ne gerek zaten herkes aralarında genelde dillerini konuşuyor kim ne dedi ne diyor,ama resmi dil TÜRKÇE dir.başkasına gerek yok.alevi vatandaşlarımızda var din dersini kaldırın,diyanette alevi inanışına göre alevi din adamları olsun her alevi köyüne görevlendirme yapın.bunlar bölünmedir. birlik için tek millet tek devlet,TÜRKÜZ ve dilimizde TÜRKÇE dir
    Bütünlüğe laf etmiyorum.Benim çocukluğum Edirnelisin'den,Rizelisine,Trabzonsundan Ordu'suna,Konyalın'dan Diyarbakır'lısına kadar olay bir mahallede geçti.Ailem senelerdir içiçe aile gibi yaşadı.Trabzonlu,Rize ile Ordulu farklı,Konyalısı,Doğulusu,Trakyalısı,Egelisi farklı sonuçta.Tabii Rizeli komşularımızda daha yakın olduk tabii ama diğerleriylede soğukluğumuz,kötülüğümüz yada zararları dokunmadı.Nereden olursa olsun,hangi ırk olursa olsun sorun olmadı.Rum,Laz(Rizeli komşularımız),Türk,Kürt,Arap,Bulgar vb hep bir mahalledeydik,yakındık gidip gelmeler,mahalleye çıkıp oturmalar.Ne günlerdi

Ama tabii şu burayı sevmez,şunları sevmez davası vardı.Geçmişten günümüze gelen...Yani oda biraz geçmişteki savaşlardan ve büyüklerimizin sözünden gelen birşey.Ayrıntılara gerek yok.

Ben bütünlüğe karşı değilim.Herkes Türkçe bilecek,bir bütün olacak.Ben Laz ve Lazca'nın yanlış bilinmesine,dilin ölmesine karşıyım.
    Konu NeRoMaN tarafından (30-07-2011 Saat 10:49 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hak verilmez alınır da ondan onlar almıyor kendilerini türk sayıyorlar

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri