Tekirdað Kumbaðdaki yazlýktayýz ailecek. Yeðenimle denize gidiyoruz hergun.
Bugunde su çok temiz ve sýcaktý. Dubalara kadar açýlýp orada takýlýyoruz yüzüyoruz felan. Derinlikte 2.50 civarý.
10-12 yaþlarýnda bir kýz çocuðuda bi o yana bi bu yana yuzuyor. Normalde çok kalabalýk olur deniz ama o an bizim olduðumuz yerde sadece yeðen ve ben vardýk. o kýz çocuðuda bizim tutunduðumuz dubalara doðru yaklaþtý, o güzel yuzen kýz çocugu bi anda suya gömüldü, 1 daldý,2 daldý derken anladým boðuluyor, yardým edin diye seslendi. onunda bulundugu yer dubalara 3 metre iç mesafe ama derinlik yinede 2 metrenin üzerinde. çaprazýmýzda olduðu için banada 7-8 metre uzaktaydý. Boðulduðunu farkedince hemen davrandým yuzerek yetiþtim ona. kendimde çok iyi yuzme bilmiyorum ve onu tutarak sudan yukarý cektim. bu sefer ben battým suya. ayaklarým yere deðdi ve zýpladým tekrar yukarý çýkýp onu tekrar 2 3 metre ileriye fýrlattým. tekrar suya girdim. kendim yuzme bilmesemde en azýndan o derinlikte heyecan yapmadan kendimi yukarý çýkarabiliyordum. tabi daha önce birini kurtarma tecrubemde olamdýðý için kendimce hareket ettim. tekrar bir kaç kulaçla yaklaþtým ve onu yakalayýp suyun üzerinde durmasýný sðaladým. tabi o esnada su aðzýmla ayný hizada hemen hemen. 3-5 adým atarak daha sýð yere çýkýp kýzý býraktým. Kýzýn o anki korkusu sürekli gözümün önunde. gercekten hiç yuzme bilmesem veya o an heyecan yapýp mudahele edemesem ve kýza birþey olsa kendimi affetmezdim..
Kýz çýkýnca iyimisin dedim, iyiyim tesekkür ederim dedi. Harika bir duyguydu o an benim için.
16 yaþýmda Hamza Yerlikaya spor salonunun yuzme havuzunda benimde baþýma geldi bu olay.
Bir arkadaþ arkamdan iteldi, olimpik havuzun dibine bastým çýkamadým yukarýya. 10 metre uzaktan 2 kiþi gelip çektiler beni dýsarý.
Bu iki olayý sanýrým hiç unutmucam...

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri