Saðlýklý beslen yüzün kýrýþmasýn
Amerikalý araþtýrmacýlar, saðlýklý beslenmenin yüzdeki kýrýþýklýklarý önlediðini açýkladý. Peki yüzdeki kýrýþýklýklarý ve çizgileri önlemek için neler yemeliyiz?
Mayo Klinik Kadýn Saðlýk Kaynaklarý uzmanlarý tarafýndan yayýnlanan raporda, beslenme tarzýnýn yüzde kýrýþýklýk oluþmasýný etkilediði belirtildi.
Journal of American College of Nutrition dergisinde yer alan araþtýrma raporunda, fazla miktarda sebze ve meyve tüketerek her gün zeytinyaðlý yiyeceklere yönelenlerin, cilt saðlýðýný da koruyabildikleri belirtildi.
Avustralya, Ýsveç ve Yunanistan'da 70 yaþ ve üzeri 400 insan üzerinde araþtýrma yapýldý. Koyu ve açýk renkli cilde sahip olanlar da dahil, baklagiller, zeytinyaðý, kuru yemiþ ve besin deðeri korunmuþ un ile yapýlmýþ ekmekle beslenen insanlarda ciltteki kýrýþýklýklarýn daha az olduðu saptandý.
Cildi kýrýþtýran besinler
Tereyaðý
Kýrmýzý et
Þekerli yiyecekler
Bilim adamlarý, anti kanserojen deðeri olan A, C ve E vitaminlerinin cildi, çevresel etkilerin meydana getirdiði zararlardan koruduðu kaydedildi.


Teþekkur:
Beðeni: 


Alýntý

Yer imleri