Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arasý

Konu: Özkök: Afrikalý Kürtler vergi vermesin

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Özkök: Afrikalý Kürtler vergi vermesin

Hürriyet gazetesi yazarý Ertuðrul Özkök bugünkü yazýsýnda Akþam gazetesi yazarý Orhan Miroðlu'nun, "Kürtler, zenciler gibi pozitif ayrýmcýlýk bekliyor" baþlýklý mülakat yazýsýna göndermede bulundu. Özkök, zeci ifadesi yerine 'Afrikalý Kürt' terimini kullandýðý yazýsýnda Kürtlere yönelik negatif eþitsizliklerin üzerine pozitif ayrýmcýlýðýn eklenmesinin çözüm için yeterli olmayacaðýna vurgu yaptý.

ÝÞTE ÖZKÖK'ÜN O YAZISI;

'Afrikalý Kürtler' vergi vermesin

Önce þu terminolojik meseleyi bir halledelim.

"Afrikalý Kürt" kavramýný "ilginçlik" için deðil, "politically correct" olmak için kullanýyorum. Yani etik davranmak için. Ne olduðunu da birazdan açýklayacaðým.
    Ama önce asýl meselemizi anlatayým.

KÜRTLER POZÝTÝF AYRIMCILIK BEKLÝYOR

Yazar Orhan Miroðlu, dünkü Akþam gazetesinde yayýnlanan mülakatýnda ilginç bir fikir ortaya atmýþ. Burcu Bulut'a verdiði mülakatta, "Kürtler, zenciler gibi pozitif ayrýmcýlýk bekliyor" diyor. Aynen aktarýyorum: "Amerika'da 1960'lý yýllarda zenci toplumunun durumunu iyileþtirmek için pozitif ayrýmcýlýk yapýldý. Affirmativ action dedikleri politika... Yani böylesi bir pozitif ayrýmcýlýk belli bir dönem için bence yapýlabilir."

AFRÝKA KÖKENLÝ KÜRT

Miroðlu, açýkça Kürtlere "zenci" imtiyazý istiyor. Ben "Zenci Kürt" kavramý yerine "Afrika kökenli Kürt" kavramýný kullanmayý tercih ederim. Malum Amerika'da "zenci" kelimesi artýk aþaðýlayýcý bir sýfat olarak kabul ediliyor. Tabii bu iþin þaka yaný. Ciddi tarafýna gelince, bu sözlerin altýnda çok ciddi bir teklif yatýyor.
    Miroðlu, görüþünü daha da açýyor ve konuyu çok hassas bir noktaya getiriyor:
    Vergi meselesine...

GARÝBÝM ÝZMÝR

O bölümü de aktarýyorum: "Türkiye'nin neredeyse bütün vergileri (yüzde 80) zaten Kocaeli, Ýzmir, Adapazarý, Ýstanbul'da toplanýyor. Dolayýsýyla geriye kalan illerden hiç vergi almasak da bu büyük açýk olmaz. Kürt þehirlerinin hali ortada."
    Hadi "Afrikalý Kürtleri" bir yana býraktým, ayný kontenjandan yararlanan, Gaziantep, Ankara, Denizli, Kayseri... Bütün Anadolu kaplanlarý...
    Hani o, "Ýzmir geri kalýyor, onlar geliþiyor" denilen bütün o "tiger city"ler...
    Garibim Ýzmir, hem her gün "geri kalýyor diye" dayak yiyecek, aþaðýlanacak; bir yandan da verdiði vergilerle ülkenin geri kalanýný beslemeye devam edecek.
    "Romus ve Romulus'u besleyen anakent..."

BUNLARI TÜRKÝYE'NÝN GERÝ KALANINA NASIL ANLATACAKSINIZ?

Bir yandan "demokratik özerklik". Öte yandan "pozitif ayrýmcýlýk".
    Yani "vergi almamak..." Daha baþka neler...

Devlet memurluklarýna giriþte "Kürt kontenjaný", üniversite giriþ sýnavlarýnda "Kürt öðrencilere ekstra puan"...

Peki bütün bunlarý, Türkiye'nin geri kalanýna nasýl anlatacaksýnýz?
    Belki daha da önemlisi þu: Bu düþünce ile vergisini ödeyen insanlar üzerine bir de aðýr "vicdan vergisi" yüklüyorsunuz. "Siz Türkler yüzyýllardýr Kürtleri ezdiniz. Hadi bakalým þimdi vergisini ödeyin."

BU KAFAYLA KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMEZ

Kusura bakmayýn; bu kafayla Kürt sorunu çözülmez. Tam aksine, vergisini ödeyen Türklerle, vergi ödemeyecek Kürtler arasýndaki zaten yeterince yüksek duvarlarý Çin Seddi'ne çevirirsiniz. Bu sorun "hep alan Kürt" karþýsýnda "hep veren Türk" terazisiyle çözülemez. Kürt sorunu sadece Kürtlerin meselesinden ibaret deðil. Bu ülkenin giderek kabaran bir de "Türk sorunu" var.

Biliyorum artýk bu "teþhisi söylemek" bile tehlikeli. Ülkenin alikýran baþkesen yeni demokratlarýnýn kýlýcý kellenizin üzerinde daireler çizmeye baþlar.

TÜRKLER VE KÜRTLER BUNU BÝRLÝKTE ÝNÞA EDECEK

Türkiye yeniden inþa ediliyorsa, edilecekse; bunu Türkler ve Kürtler birlikte inþa edecektir. Toplumun bir bölümüne, inþaatýn maliyetini sadece sen ödeyeceksin, ötekiler aidat da ödemeyecek derseniz, o düzenin adý, "adil düzen" olmaz.
    O düzenin adý olsa olsa, "adaletsiz manevi federasyon" olur ki, yaþamasý da mümkün deðildir.

O nedenle gelin Kürt sorununu zaten ülkenin orasýnda burasýnda var olan negatif eþitsizliklerin üzerine bir de pozitif eþitsizlikler ekleyerek deðil, tam aksine gerçek bir eþitlik temeli üzerinde konuþalým. Ancak o zihniyet kalýcý bir çözüm getirir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

neden vergi vermesinlerki, onlarda bu ülkenin anti sosyal vatandaþý,bu ülkenin vatandaþý çalýþacak didinecek vergi ödeyecek elektrik ödeyecek çabasý fatura ödeyecek, her türlü þartlara adepte olacak, eeee afrikalý zencilerde çalýþacak vergi ödemiyecek olacak iþmi bu þimdi, sizlere kenan evrenin TÜRKÝYE CUMHURÝYETÝ için ve ülkenin vatandaþý için yaptýðý zararý kýsmen hatýrlatmak istiyorum.aslýnda ergenekona alýnmasý gereken ilk kiþi o, þimdi zamanýnda afganlarý topladý hatay serinyola yerleþtirdi, bedava ev verdi. elektrik faturalarý yok vergileri yok su faturalarý yok hiç bir fatura yatýrmadan asalak gibi yaþayacaklar hatta ve hatta o zamanda maddi yardýmdada bulunulup sýfýr araba alana vergi matrahý bile koymadýlar, hadi gayri buyrun ben bu tür insana hakkýmý nasýl helal ederim, saygýlarýmla aliharbiye.
    Nötig Arkadaþlar hiç kimseye gýcýklýk olsun diye bu mesajý yazmadým ama bazen olan þeyler bizim zorumuza gidiyor bizim vergi borcumuz olsun zorla icra yoluyla bizden alýrlar ama iþ baþkasýna gelince býrak ödemesin. neyse þimdilerde herþey deðiþti ben recep tayyip erdoðan baþbakanýmýza çok güveniyorum ve o her insan için ne yapmasý gerektiðini çok iii bildiðini düþünüyorum, ve aklýn yolu birdir diyorum saðlýcakla kalýn.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

vergi almamakta neymiþ? anlamýyorum bu bdp li pkk semtatizanlarýný...
    bu kadar tepki çekici laflarý nasýl edebiliyorlar?
    önce özerklik ilaný diye bir saçmalýk söylediler...þimdide vergi vermeyelim diyorlar...üstelik toplanan vergidende pay istiyorlar...vay canýna bee.
    yahu millet vekili öyle her istediðini söyleme hakkýna sahipmi? yokmu bu adamlarý yargý önüne çýkarabilecek bir yasa? þaþýyorum artýk.
    tamam ab uyum yasalarý çýktý, adamlarýn çeneleri açýldý. ab ülkelerinde bu tür muhabbetler oluyormu? millet vekilleri protesto için terröristlerle sokaða çýkýp molotof ve taþ atabiliyormu? bu kadar mý serbest? hoca dan ümitli idim. ama olmadý.rahmetli türkeþi mumla arar oldum son bir kaç ay...keþke ayný ayarda biri olsa...hükümetin bu kadar taviz vermesi çileden çýkarýyor beni.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bu neyin tartýþmasý sanki doðu ve güneydoðu vergimi veriyor,elektrik su parasýmý ödüyor þu ül***e hainlikten baþka ne vermiþler þimdiye kadar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý kucer06 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Bu neyin tartýþmasý sanki doðu ve güneydoðu vergimi veriyor,elektrik su parasýmý ödüyor þu ül***e hainlikten baþka ne vermiþler þimdiye kadar
    çok doðru zaten senelerden beri ne vergi veriyorlar nede elk.su vs neyi konuþuyorlarki laf ola beri gele ...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

9 senedir hükümet olanlarýn bundan haberi yok mu ve neden herkonuda olduðu gibi bu konuda da çalýþmalarý yok acaba bilmemiz gereken baþka birþey mi var???

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri