Şi***e adının karıştığı iddialarına Alex'ten sert yanıt: “Eğer herhangi bir kişi, bu saha dışı olaylara katıldığıma dair bir virgül bile kanıtlarsa, futboldan bütün kazandıklarımı geri veririm ve aynı anda futbolu bırakırım.”
Bir gazetede yer alan, “Fenerbahçe Yönetimi’nin yaptığı şikeden haberi vardı” iddiasına, Fenerbahçe Kaptanı Alex’ten sert ve bir o kadar anlamlı bir yanıt geldi. Kendisine ait internet sitesine, “Türk futbolunda kaos” başlıklı bir yazı yazan Brezilyalı yıldız, soruşturma hakkında hiçbir zaman konuşmadığını ve konuşmayacağını belirterek, “Çünkü benim konuşacağım konu değil. Böyle bir şey yapmam çünkü herşeyden önce ben bir futbolcuyum. Kulüp yoneticileri ile pazarlıklar ya da politika hakkında konuşmam. Sadece futbol hakkında konuşurum. Futbol kulislerinin içerisinde hiçbir zaman bulunmadım, hiçbir zaman bu şekilde kendimi kirletmeyeceğim gibi, bu olaylardan nefret ederim. Ben futbol oynayıp, saha içerisindeki sıkıntıları çözmek üzere yetiştirildim. Kazanarak, kaybederek ama her zaman futbolun taleplerine saygı duyarak hareket ederim. Maalesef son bir ay içerisinde futboldan konuşulmuyor” dedi.
‘Katılımım saha içinde’
Surpriz, üzüntü ve ozellikle de öf***i İstanbul’a döndükten sonra daha fazla yaşadığını vurgulayan Fenerbahçe Kaptanı, “Bir gazetede ismimin savcı tarafından yürütülen bu soruşturmanın içine katıldığı yönündeki haberi gördüm. Evet, benim katılımım etkili oldu ama benim katılımım saha içerisinde oldu. Deli gibi çalıştım, zamanımdan fedakârlık ettim, ağrılarla oynadım, limitime kadar zorladım ve bu yüzden 28 tane gol attım ve bir sürü gol pasında pay sahibiydim. Ben bunları yaparken takım arkadaşlarımın da aynısını yaptığını gördüm. Hukuka aykırı hiçbir durumun içerisinde ismimin geçmesine izin vermem, vermeyecegim. Benim ismim ve karakterim, ortaya atılan bu aptal güvensizlik ortamının üstündedir. Eğer herhangi bir kişi, bu saha dışı olaylara katıldığıma dair bir virgül bile kanıtlarsa, futboldan bütün kazandıklarımı geri veririm ve aynı anda futbolu bırakırım. Türkiye Futbol Fedarasyonu’nun kararının beklentisi içerisindeyim ve aynı zamanda Türk Futbolu’nun ileriye gitmesinin destekçisiyim” açıklamasını yaptı. Alex, yazısında çok sert, zorluk derecesi yüksek, unutulmaz maçlar oynadıklarını dile getirip, bazı karşılaşmalardan örnekler verirken, sonunda prim ve prestij kazandıklarının, sahada Şampiyonlar Ligi’ndeki yerlerini kazandıklarını ve taraftarlarla birlikte hakettikleri kutlamalar yaptıklarını sözlerine ekledi.
‘Adım herşeyin üzerindedir’
Şike soruşturmasına isminin karıştırılmasına büyük tepki gösteren Fenerbahçe Kaptanı Alex de Souza, “Benim ismim ve karakterim, ortaya atılan bu aptal güvensizlik ortamının üstündedir. Hukuka aykırı hiçbir durumun içinde adımın geçmesine izin vermem, vermeyeceğim” dedi.
Fanatik
Yer imleri