Þi***e adýnýn karýþtýðý iddialarýna Alex'ten sert yanýt: “Eðer herhangi bir kiþi, bu saha dýþý olaylara katýldýðýma dair bir virgül bile kanýtlarsa, futboldan bütün kazandýklarýmý geri veririm ve ayný anda futbolu býrakýrým.”
Bir gazetede yer alan, “Fenerbahçe Yönetimi’nin yaptýðý þikeden haberi vardý” iddiasýna, Fenerbahçe Kaptaný Alex’ten sert ve bir o kadar anlamlý bir yanýt geldi. Kendisine ait internet sitesine, “Türk futbolunda kaos” baþlýklý bir yazý yazan Brezilyalý yýldýz, soruþturma hakkýnda hiçbir zaman konuþmadýðýný ve konuþmayacaðýný belirterek, “Çünkü benim konuþacaðým konu deðil. Böyle bir þey yapmam çünkü herþeyden önce ben bir futbolcuyum. Kulüp yoneticileri ile pazarlýklar ya da politika hakkýnda konuþmam. Sadece futbol hakkýnda konuþurum. Futbol kulislerinin içerisinde hiçbir zaman bulunmadým, hiçbir zaman bu þekilde kendimi kirletmeyeceðim gibi, bu olaylardan nefret ederim. Ben futbol oynayýp, saha içerisindeki sýkýntýlarý çözmek üzere yetiþtirildim. Kazanarak, kaybederek ama her zaman futbolun taleplerine saygý duyarak hareket ederim. Maalesef son bir ay içerisinde futboldan konuþulmuyor” dedi.
‘Katýlýmým saha içinde’
Surpriz, üzüntü ve ozellikle de öf***i Ýstanbul’a döndükten sonra daha fazla yaþadýðýný vurgulayan Fenerbahçe Kaptaný, “Bir gazetede ismimin savcý tarafýndan yürütülen bu soruþturmanýn içine katýldýðý yönündeki haberi gördüm. Evet, benim katýlýmým etkili oldu ama benim katýlýmým saha içerisinde oldu. Deli gibi çalýþtým, zamanýmdan fedakârlýk ettim, aðrýlarla oynadým, limitime kadar zorladým ve bu yüzden 28 tane gol attým ve bir sürü gol pasýnda pay sahibiydim. Ben bunlarý yaparken takým arkadaþlarýmýn da aynýsýný yaptýðýný gördüm. Hukuka aykýrý hiçbir durumun içerisinde ismimin geçmesine izin vermem, vermeyecegim. Benim ismim ve karakterim, ortaya atýlan bu aptal güvensizlik ortamýnýn üstündedir. Eðer herhangi bir kiþi, bu saha dýþý olaylara katýldýðýma dair bir virgül bile kanýtlarsa, futboldan bütün kazandýklarýmý geri veririm ve ayný anda futbolu býrakýrým. Türkiye Futbol Fedarasyonu’nun kararýnýn beklentisi içerisindeyim ve ayný zamanda Türk Futbolu’nun ileriye gitmesinin destekçisiyim” açýklamasýný yaptý. Alex, yazýsýnda çok sert, zorluk derecesi yüksek, unutulmaz maçlar oynadýklarýný dile getirip, bazý karþýlaþmalardan örnekler verirken, sonunda prim ve prestij kazandýklarýnýn, sahada Þampiyonlar Ligi’ndeki yerlerini kazandýklarýný ve taraftarlarla birlikte hakettikleri kutlamalar yaptýklarýný sözlerine ekledi.
‘Adým herþeyin üzerindedir’
Þike soruþturmasýna isminin karýþtýrýlmasýna büyük tepki gösteren Fenerbahçe Kaptaný Alex de Souza, “Benim ismim ve karakterim, ortaya atýlan bu aptal güvensizlik ortamýnýn üstündedir. Hukuka aykýrý hiçbir durumun içinde adýmýn geçmesine izin vermem, vermeyeceðim” dedi.
Fanatik

Teþekkur:
Beðeni: 

Futbol u Býrakýrým

Yer imleri