Sarı-Kırmızılılar'ın Brezilyalı oyuncusu Melo, “Fenerbahçe'nin adı şike olaylarıyla ilgili geçiyor. Ancak onlarla derbi oynar ya da oynamayız, benim tek isteğim şampiyonluk yaşamak” diye konuştu.
Galatasaray’ın yeni Brezilyalı yıldızı Felipe Melo, ülkesinin önde gelen sitelerinden Globo Esporte’ye konuştu. Sarı-Kırmızılılar’dan bonuslar dahil olmak üzere 6.5 milyon Euro alacağı ifade edilen Melo’nun en önemli amacı, burada kendisini gösterip, tekrar Milli Takım’a seçilmek olacak. Pittbull lakaplı oyuncu, “Kalitemden asla şüphem yok. Kendime güveniyorum ve Juventus’ta yaptıklarıma bakılmaması gerek. Türk taraftarlarla ilk buluşmam, Almanya’da oldu. Çalışmalarımızı 3 binden fazla kişi izledi. Aynı Brezilyalı taraftarlar gibi fanatikler. Liverpool maçıyla ilk kez karşılarına çıktım ve kalabalık bir seyirci topluluğu tribündeydi. Benim adımla tezahüratlar yapıyorlardı” diye konuştu
‘Elano cesaretlendirdi’
Felipe Melo, transfer süreciyle ilgili olarak ise, “Kaleci antrenörümüz Taffarel’in buraya gelmemdeki payı büyüktü. Ayrıca Elano, bana Galatasaray’ın çok büyük bir kulüp olduğunu söyledi. PSG de beni istemişti ama ben Türkiye’yi seçtim. Evet, Galatasaray bu sezon Juventus gibi Avrupa’da olmayacak. Ancak yeni bir döneme girdiler ve ben de bunun bir parçası olduğum için mutluyum. En önemli rakiplerimizden Fenerbahçe’nin adı, şike olaylarıyla ilgili olarak geçiyor. Galatasaray çok ciddi bir kulüp ve bu işlerin içinde değil. Fenerbahçe ile derbi oynarız ya da oynamayız, tek isteğim şampiyonluk yaşamak. 2010 Dünya Kupası’ndaki Hollanda maçında yaşadıklarımdan sonra daha iyi bir duruma geldim. Milli Takım’da olmak ve sahaya çıkmak büyük olay. Umuyorum bu fırsatı tekrar yakalarım” dedi
1 haftalık tatilde Monaco’ya gitti
Süper Lig’in ertelenmesinin ardından teknik direktör Fatih Terim de oyuncularına izin vermişti. Bu izni fırsat bilenlerden Felipe Melo da ailesiyle birlikte Fransa’nın Monaco kentine gitti. Çocukları ve eşiyle birlikte burada stres atan Melo’nun, çektirdiği aile fotoğrafındaki mutlu hali de Galatasaray’a transferinin, onun eski moralini yerine getirdiğinin en büyük kanıtıydı. Melo, önceki gün Metin Oktay Tesisleri’nde yeniden başlayan çalışmalara katıldı.
‘Para haberleriyle ilgilenmiyorum’
Basında benim çok büyük bir parayla Galatasaray’a geldiğim söylendi. Bunların ne kadar kısmı doğru, gerçekten çok ilgilenmiyorum. Para insanlara yardım eder ama buradaki ana şey, Galatasaraylı yöneticilerin başından beri bana önemli bir oyuncu olarak davranması. Bu da bana, büyük bir güven sağlıyor. Açıkçası beni mutlu ediyor.
‘Yüzde 99 eve dönüyordum’
Galatasaray’a gelmeden önce ülkemdeki Sao Paulo Kulübü ile görüşmüştüm. Anlaşma yüzde 99 tamamdı. Ancak son anda Galatasaray’dan teklif geldi ve ben de Avrupa’da kalmak istedim. Değer açısından burada kalmamın daha iyi olacağını düşündüm. Tekrar Brezilya’daki yerimi almaya ve Şampiyonlar Ligi’nde oynama şansına sahibim.
Fanatik
Yer imleri