Sarý-Kýrmýzýlýlar'ýn Brezilyalý oyuncusu Melo, “Fenerbahçe'nin adý þike olaylarýyla ilgili geçiyor. Ancak onlarla derbi oynar ya da oynamayýz, benim tek isteðim þampiyonluk yaþamak” diye konuþtu.

Galatasaray’ýn yeni Brezilyalý yýldýzý Felipe Melo, ülkesinin önde gelen sitelerinden Globo Esporte’ye konuþtu. Sarý-Kýrmýzýlýlar’dan bonuslar dahil olmak üzere 6.5 milyon Euro alacaðý ifade edilen Melo’nun en önemli amacý, burada kendisini gösterip, tekrar Milli Takým’a seçilmek olacak. Pittbull lakaplý oyuncu, “Kalitemden asla þüphem yok. Kendime güveniyorum ve Juventus’ta yaptýklarýma bakýlmamasý gerek. Türk taraftarlarla ilk buluþmam, Almanya’da oldu. Çalýþmalarýmýzý 3 binden fazla kiþi izledi. Ayný Brezilyalý taraftarlar gibi fanatikler. Liverpool maçýyla ilk kez karþýlarýna çýktým ve kalabalýk bir seyirci topluluðu tribündeydi. Benim adýmla tezahüratlar yapýyorlardý” diye konuþtu
‘Elano cesaretlendirdi’
Felipe Melo, transfer süreciyle ilgili olarak ise, “Kaleci antrenörümüz Taffarel’in buraya gelmemdeki payý büyüktü. Ayrýca Elano, bana Galatasaray’ýn çok büyük bir kulüp olduðunu söyledi. PSG de beni istemiþti ama ben Türkiye’yi seçtim. Evet, Galatasaray bu sezon Juventus gibi Avrupa’da olmayacak. Ancak yeni bir döneme girdiler ve ben de bunun bir parçasý olduðum için mutluyum. En önemli rakiplerimizden Fenerbahçe’nin adý, þike olaylarýyla ilgili olarak geçiyor. Galatasaray çok ciddi bir kulüp ve bu iþlerin içinde deðil. Fenerbahçe ile derbi oynarýz ya da oynamayýz, tek isteðim þampiyonluk yaþamak. 2010 Dünya Kupasý’ndaki Hollanda maçýnda yaþadýklarýmdan sonra daha iyi bir duruma geldim. Milli Takým’da olmak ve sahaya çýkmak büyük olay. Umuyorum bu fýrsatý tekrar yakalarým” dedi
1 haftalýk tatilde Monaco’ya gitti
Süper Lig’in ertelenmesinin ardýndan teknik direktör Fatih Terim de oyuncularýna izin vermiþti. Bu izni fýrsat bilenlerden Felipe Melo da ailesiyle birlikte Fransa’nýn Monaco kentine gitti. Çocuklarý ve eþiyle birlikte burada stres atan Melo’nun, çektirdiði aile fotoðrafýndaki mutlu hali de Galatasaray’a transferinin, onun eski moralini yerine getirdiðinin en büyük kanýtýydý. Melo, önceki gün Metin Oktay Tesisleri’nde yeniden baþlayan çalýþmalara katýldý.

‘Para haberleriyle ilgilenmiyorum’
Basýnda benim çok büyük bir parayla Galatasaray’a geldiðim söylendi. Bunlarýn ne kadar kýsmý doðru, gerçekten çok ilgilenmiyorum. Para insanlara yardým eder ama buradaki ana þey, Galatasaraylý yöneticilerin baþýndan beri bana önemli bir oyuncu olarak davranmasý. Bu da bana, büyük bir güven saðlýyor. Açýkçasý beni mutlu ediyor.

‘Yüzde 99 eve dönüyordum’
Galatasaray’a gelmeden önce ülkemdeki Sao Paulo Kulübü ile görüþmüþtüm. Anlaþma yüzde 99 tamamdý. Ancak son anda Galatasaray’dan teklif geldi ve ben de Avrupa’da kalmak istedim. Deðer açýsýndan burada kalmamýn daha iyi olacaðýný düþündüm. Tekrar Brezilya’daki yerimi almaya ve Þampiyonlar Ligi’nde oynama þansýna sahibim.
Fanatik