aynen bunu bende yaşadım akşamın bir vakti telefon çaldı telefonun bir ucunda çok kibar konuşan bir bayan sizi türk telekomun bir yan kuruluşu olan türk netten arıyorum , bey efendi, siz 5 yıllık türk telekom üyemisiniz ve biz şimdi bir kampanya başlatık eski üyelerimizde faydalanabiliyor. kampanyamız şu eğer sözleşmenizi kapatmaz 2 yıl daha uzatırsanız , (valla bende yedim o an türk telekomun yan kuruluşu türk net dedi ya uyanamadım daha hele durun anlatacam ), size son model airtays modem vereceğiz virales, sonra sabit hatınıdaki telefonla yarı yarıya konuşacaksınız. faturalarınız düşecek, bunu onaylıyormusunuz eğer onaylıyorsanız müşteri temsilcimiz yarın vereceğiniz adrese gelip modemi size ulaştıracağı adresi alacak ve sözleşmenizi imzalayacaksınız . bende tamam dedim birde sevindim air tays modem alacam fatura yarıya inecek. o sirada gelecek arkadaşı daha kolay getirmek için iş adresimi verdim sonra telefon kapandı. biz yeni modem hevesiyle seviniyoz sonra bir nete bakim dedim bu hangi modemiş telekomun resmi internet sitesinde mutlaka özellikleri vardir.Siteyi kolaçan etim ne hikmetse ne modem ne kampanya konusu yok ne iş dedim birde telekomun müşteri hizmetlerini aradım ordakide şaşırdı , kampanya var ama böyle bişe yok dedi. Bende beyne sinyal gitti konuşmaları şöyle bir tartım yine uyanmadım.Yarın olsun hayır olsun dedim mutlaka bişe vardır eleman bir gelsin dedim .yarın oldu eleman geldi birde çay ısmarladım . Kimlik fotokopisinide uzattım bu başladı doldurmaya ben dedimki arkadaş şu modemler bir bakim özellikleri neymiş abi dedi bizde katalok yok ama size Arçelik modem hediye ediyoruz, ki demesiye bende jeton düştü yqa olurmu dedim telefondaki iyi güzel konuşan hiç susmayan arkadaş ki bana soru orma firsatıda vermiyor güya telekomdan ariyormuş gibi, bana air tays modem demişti Arçelik ne iş arçelikse ben niye 2 yılık kampanya imzalıyayım. hem modem yeni teknoloji modem demişti şimdi arçelik diyonuz 20-30 arçelik modemden daha iyileri var dedim baktım bu iş sakat bir dalavere dönüyor. hemen eleman formu doldururken ben nete daldım 3 dakada ne olduğunu çözdüm vede arkadaş ben vaz geçtim siz türk netsiniz ve telefonda beni yanıltıcı konşmalarla yönledirdiniz yok biz telekomun yan kuruluşuyuz yok şu modem yok bu modem, arkadaş müşteri hizmetlerini aradı beyfendi vaz geçti dedi telefondaki ukala ama siz konuşmada onay vermişsiniz, vaz geçemesiniz beyfendi bir kere olur demişsiniz diyince , artık gerisini hatırlamıyom (ama şunalrı hatırlıyorum, bana bak seni oraya koyanıda , bei aratanıda , senin kampanyanıda .....) direk savcılığa gidiyom hata polis çağırıp kuryenizde burda vatandaşı yanıltma, başka firmanın yan kuruluşu olduğunu söyleyerek yanlış yönlendirmek ve o firmanın adınıda kulanarak , suç işlemekten işlem yaptıracam hatta beni arayanlardanda tazminat ve suç talebinde bulunacam diyince , tamam beyfendi müşteri temsilcimiz alabilirmiyim diyen ve telefonda morarıp kalan arkadaş hemen işlemimi iptal etti.
Arkadaşlar kısaca bu olayı sizlerde yaşaya bilirsiniz , öyleki arayanlar çok ustaca laf oyunlarını ve kelimeleri bir araya getirip o an sizin aklınızı çelerek yanıltıcı , ve sağlıklı düşünmenizide engeleyerek konuşuyorlar herhalde eğitimlerini bu yönde alıyorlar ,
şimdi senin yapacağın arkadaşım o telefonlar 24 saat kaydediliyor direk o arkadaşa ulaşacan muhtemel babanızlada öyle yanıltıcı konuşmuşturlar biz telekomdan arıyoruz diye , siz diyeceksinizkiniye bizi telekomdan aradığınız ve telekomun yan kurumu olduğunuzu söyleyerek yanıltıyorsunu telekomada sizin bu yaptığınız hakında ve savçılığada şikayette bulunacam ya sözleşmemi iptal edin yada davalık olalaım hatta hakınızda tazminat davasıda açaçam anca bu şekilde çözersin . Aman dikatli olun bu tür olaylarda...
Hepinize selam ve sevgiler
Yer imleri