Ve Arda veda etti...
Galatasaray'dan ayrılıp Atletico Madrid'e transfer olan Arda Turan menajeri Ahmet Bulut'la birlikte bir basın toplantısı düzenledi...
Arda Turan, basın toplantısının başında kendisine destek veren Galatasaray'ın tüm yöneticilerine teşekkür etti.
Arda, 12 yaşından beri Galatasaray Kulübü'nde olduğunu belirterek, ''Orası benim yuvam gibiydi. 24 yaşındayım, hayatımın yarısını Florya'da geçirdim. Bugüne kadar Florya'da çalıştığım personele, herkese çok teşekkür ederim. Bana her zaman bir ağabey, bir kardeş, bir baba gibi oldular. Onları çok sevdiğimi herkesin bilmesini isterim'' dedi.
Yöneticilere de teşekkür eden Arda Turan, şöyle devam etti:
''Bugüne kadar çalıştığım yöneticilerin hepsine, Adnan Polat'a, bu transfere izin veren Ünal Aysal'a ve Ali Dürüst'e özellikle çok teşekkür ederim. Gerçekten çok büyük cesaret örneği gösterdiler. Önümü açarak büyük bir nezaket örneği gösterdiler. Çünkü ben buradan sadece Galatasaray'ın evladı olarak değil, bir Türk evladı olarak İspanya'ya gidiyorum. Türkiye'yi temsil etmek için çok çalışıp, sizi utandırmayacağım. Bugüne kadar birlikte oynadığım, kaptanlığımı yapan, kaptanlığını yaptığım tüm takım arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler. İyi günlerimiz kötü günlerimiz oldu, başarılı başarısız dönemlerimiz oldu. Onlar da bilirler ki her zaman Galatasaray'ın başarısı çalıştık ve her zaman asıl olan Galatasaray'dı.''
Galatasaray taraftarlarına da seslenen Arda Turan, ''Bu takımda oynamadan önce ben de onlardan biriydim. Şimdi Atletico Madrid'e gidiyorum ama onların yanına döndüm. Ben de artık Galatasaray taraftarıyım. Onlar gibi ben de kulübümü en iyi şekilde destekleyeceğim'' diye konuştu.
Teknik direktör Fatih Terim için de Arda Turan, duygularını şöyle ifade etti:
''Fatih Terim ile belki aramızda üzüntüler olmuştur şu anda, ayrıldığımız için. Babayla oğul arasında kırgınlık olmaz ama üzüntü olmuştur. Kendisi Fiorentina'ya giderken ben de bir Galatasaray taraftarıydım. En çok ağlayan, üzülenlerden birisi bendim. Belki o gün hocamızın bizi temsil etmesi için doğru zamandı. Bizi çok büyük onurlara taşıdı. Fatih Terim gittiğinde belki Galatasaray'da yeri hiç dolmadı.
ugün Arda gidiyor Galatasaray'dan, yerinin çok rahat dolabileceğini düşünüyorum. Çünkü Arda bugün sadece bir futbolcu. Açıkçası Fatih Terim'in böyle olmadığını düşünüyorum. Bu bakımdan beni en iyi şekilde anlayacak kişi Fatih Terim'dir diye düşünüyorum. Onu her zaman çok seviyorum. Dualarım en başta takımımla, sonra hocamızla birlikte.''
Arda Turan, basın toplantısının ikinci bölümünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Arda Turan'ın basın toplantısındaki konuşmalarından diğer satır başları şöyle:
- Bugün bu kadar bu toplantıya ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim... Galatasaray'da 12 senem, yani ömrümün yarısını Florya'da geçirdim. Bu yüzden takımın çaycısından her çalışana kadar herkese teşekkür ediyorum.
- Ayrıca üzerimde emeği geçen tüm yöneticilerime, Adnan Polat'a, bu transfere izin veren Ünal Aysal ve Ali Dürüst'e çok teşekkür ediyorum.
- Galatasaray taraftarına da bir kaç sözüm olacak... Ben onlardan biriydim, tribünlerden geldim ve şimdi Atletico Madrid'e gidiyorum. Ben orada da Galatasaray'ı, takımımı destekleyeceğim. Bunu böyle bilmelerini istiyorum.
- Ayrıca Fatih Terim'e de bir paragraf açmak istiyorum... Terim geldikten sonra yurt dışından gelen teklifleri değerlendirip gitme kararı aldım. Düşünme sürem uzadı biraz. Bu kararı aileme de danışıp aldım. Belki gitmeme kırılmış veya üzülmüştür ancak o da Fiorentina'ya giderken "Ben Galatasaraylıyım ve orada Galatasaray'ı temsil edeceğim" demişti, ben de böyle söylüyorum. Beni anlayışla karşılayacağını umuyorum.
- Emre Belözoğlu'na büyük saygı gösteriyorum ama ben sözleşmeme kendi isteğimle bir madde koydurdum. Yönetimin de böyle bir isteği oldu. Yurtdışından Türkiye'ye dönersem geleceğim yer Galatasaray olacaktır. Bu sözleri daha önce de söylemiştim, bunda bir değişiklik yok. Önce Allah sonra Galatasaray'dır benim için. Ayrıca İspanya'da buradakinden daha az para kazanacağım ama bu konu benim için önemli değil. Para benim için hep arka planda olmuştur.
- Real Madrid'den de teklif alsam yine de Atletico Madrid'e giderdim. Vicente Calderon'a ilk çıktığım anda çok etkilenmiştim.
- Bir kırgınlık olduğu doğru. Bu tarz kırgınlıklar da aile arasında her zaman olur. Ama Galatasaray kaptanının ıslıklanmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Sakatlıklar yaşadım ve taraftarın daha fazla sahip çıkmasını beklerdim.
- Galatasaray taraftarının Emre'ye tepki vermesi çok normal ama Emre abi her zaman formasına saygı duyan bir insandır. Galatasaray taraftarına yakışan Emre'yi ıslıklamamaktır. Eğer bir tepki verilecekse bu Fenerbahçe maçında verilmelidir.
- Ailemle dün gece sahurda vedalaştım. Bugün de dostlarımla vedalaşıyorum. Ayrıca kız arkadaşım da aldığım bu kararı destekledi.
- Fatih hocamla vedalaşma fırsatı bulamadım. Kendisini aradım ama ulaşamadım. Gerekirse onunla vedalaşmak için tekrar Türkiye'ye gelirim.
- Ben kaptanlığı gayet iyi yaptığımı düşünüyorum. Arkadaşlarımı çok iyi yaptığımı sanıyorum. Kaptanlık takımın kupa kazanması anlamına gelmez. Benim bir Galatasaray taraftarı olarak gönlümden geçen benden sonra Sabri'nin kaptan olmasıdır.
- Bence spor mahkemeleri kurulup, biri bir hata yaptıysa spordan men edilmelidir. Kimse spordan ötürü hapis yatmamalıdır. Lig nasıl başlarsa başlasın Galatasaray'ın şampiyonluğu çok önemlidir. Herkes keşke ligde kalsa.
- Ben bundan sonra Atletico için kanımla canımla mücadele edeceğim. Tabi ki Real Madrid maçı da çok çekişmeli geçecektir.
- Bir basın mensubunun "Messi'yle kıyaslanıyordun bir dönem. Şimdi ortam hazır" hatırlatması üzerine ise Arda şu yorumu yaptı: Tövbe deyin
- Atletico Madrid'de giyeceğim forma numaram belli değil. Ben 14 veya 66 numarayı istiyorum.
- Türk pasaportunun bu tarz transferlerde çok zorluk çıkarttığını düşünüyorum. Ben de bu zorluğu yaşadım. Bunu aslında Mehmet Topal'a, Tuncay'a, Nihat Abi'ye sormak lazım.
- Florya'ya sabah gittim. Salya sümük çıkardım oradan. O yüzden vedayı burada yaptım.
- Atletico Madrid formasını da Galatasaray forması gibi terimin son damlasına kadar ıslatacağım.
- En sevindiğim an şampiyon olduğumu andır. Diyarbakırspor ve son Antalyaspır maçı da en çok üzüldüğüm anlardı.
- Kendime özel bir fizyoterapist ve İspanyolca öğreneceğim bir hoca götürmek istiyorum Madrid'e. Her zaman çalışacağım orada. Burada da öyleydi aslında ama böyle yansıtılmadı.
- Ayrılma sebebim kesinlikle parayla alakalı değildi. Aramızda hiçbir zaman parayla ilgili bir problem olmadı Galatasaray'la. Ayrıca Atletico Madrid dışından da bir takımdan teklif aldık. Yönetimimiz bu yönde karar kıldı. Hem Galatasaray'a faydalı olup hem de gençlerin önünü açarak gidiyorum. Galatasaray yönetimi de elinden geleni yaptı kalmam için. Yeni bir teklifte bulundular ama bu benim kararım.
- Hiddink de yurt dışında forma giymemden çok mutlu olacağını söyledi. Ayrıca hocayla birlikte oynamaktan çok mutlu oluyorum.
- Hakkınızı helal edin. Hepinizi çok seviyorum...
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Yer imleri