Konya'da dün cuma namazýnda cemaat, imamýn 'cep telefonlarýnýzý açýn' talimatýyla önce þaþýrdý sonra imamýn talimatýna uydu
Konya'nýn Halkapýnar ilçesindeki bir caminin imamý, cuma hutbesinde Afrika'daki insanlarýn zor durumda olduðunu anlattýktan sonra cemaatten cep telefonlarýný açarak, Afrika halký için açýlan yardým kampanyasýna mesaj göndererek katýlmalarýný istedi.
AA muhabirinin aldýðý bilgiye göre, ilçe merkezindeki TOKÝ Camisi'nde görevli Ýmam Raþit Gökmeþe, cuma namazýnda hutbede oruç tutmanýn bir amacýnýn da açlarýn halinden anlayabilmek olduðunu anlattý.
Afrika'da her 5 dakikada bir çocuðun açlýktan öldüðünü ifade eden imam Gökmeþe, Afrika'lýlarýn Türklerden yardým beklediklerini vurguladý.
''Lütfen þimdi hep birlikte cep telefonlarýmýzý çýkartalým ve Afrika yazýp 5601'e mesaj gönderelim'' diyerek cemaatten Afrika halký için baþlatýlan yardým kampanyasýna katýlmalarýný isteyen Gökmeþe, cemaate her bir mesajýn 5 lira olduðunu hatýrlattý.
Ýlk etapta imamýn bu talebi karþýsýnda kýsa bir þaþkýnlýk yaþayan cemaat, kapalý olan telefonlarýný açtýktan sonra mesajlarýný göndererek Afrika için yardýmda bulundu.
Gökmeþe, namaz sonrasý AA muhabirine yaptýðý açýklamada, cemaatten yardým isteðinin önceden planladýðý bir þey olmadýðýný, hutbe sýrasýnda aklýna geldiðini belirtti.
Heyecanlarýný kaybetmeden hayýr iþini yapmalarý için, hutbede cemaatten böyle bir istekte bulunduðunu dile getiren Gökmeþe, ''Ýnsanlar 'Cuma sonrasý o heyecanlarýný, hissiyatlarýný kaybetmeden iþlerine güçlerine dalýp unutmadan mesajlarýný sýcaðý sýcaðýna atsýnlar' istedim ve o anda verdiðim kararla cep telefonlarýný açmalarýný ve Afrika yazýp 5601'e göndermelerini istedim. Afrika için '3-5 mesaj ne gönderilirse, fayda faydadýr' amacýyla bu eylemi gerçekleþtirdim'' dedi.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri