TFF’nin ‘tedbirli’ olarak Disiplin Kurulu’na sevkettiði Fenerbahçe Baþkaný ile Sivasspor Baþkaný Otyakmaz’ýn, kulüpleri ile ilgili her türlü ‘temsil’ ve ‘imza’ yetkileri ellerinden alýndý.

TÜRKÝYE Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu’nun þike iddialarý konusunda aldýðý en önemli kararlardan biri, tutuklu olarak yargýlanan kulüp yöneticileri, teknik direktörler ve futbolculardan 17’sini ‘tedbirli’ olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevketmesiydi. Çoðu kiþi bu kararý duyunca, “Zaten cezaevinde olan bu kiþilerin Disiplin Kurulu’na gönderilmesinin anlamý nedir?” diye düþündü. Nitekim Swissotel’deki basýn toplantýsýnda bir gazeteci TFF Baþkaný Mehmet Ali Aydýnlar’a bu yönde bir soru da yöneltti. Aydýnlar, gerekçeyi þöyle anlattý:

“Disiplin Kurulu’na sevk edilen bazý yönetim kurulu üyeleri þu anda tutuklular. Tutuklu bulunduklarý halde imza atarak kulüplerini temsil edebilirler. Bu kararla bu temsil hakký ellerinden alýnmýþtýr.”

Hiçbir yetkileri kalmadý

Bu sözler, aralarýnda Fenerbahçe Baþkaný Aziz Yýldýrým ve Sivasspor Baþkaný Mecnun Otyakmaz’ýn da bulunduðu kiþilerin, kulüpleri ile ilgili her türlü imza ve temsil hakkýný kaybettikleri anlamýna geliyor. Yani, Yýldýrým ve Otyakmaz’ýn kulüp baþkanlýklarý fiilen sona erdi.

Sadri Þener ‘tedbirsiz’ olarak Disiplin’de

TFF Yönetim Kurulu, þike soruþturmasý kapsamýnda savcýlýða ifade veren; aralarýnda Trabzonspor Baþkaný Sadri Þener, yöneticiler Nevzat Þakar, Recep Denizer, Fenerbahçe Asbaþkaný Murat Özaydýnlý, futbolcu Semih Þentürk, Sezer Öztürk, Manisaspor’un eski teknik direktörü Hikmet Karaman’ýn da bulunduðu toplam 35 kiþiyi ‘tedbirsiz’ olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevketti. Bu kiþiler, mesleklerini icra edebilecek.