Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 31/07 Türkiye'de Neler oluyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart 31/07 Türkiye'de Neler oluyor

    Bir anda 9 kardeş oldular...
    Adana'nın Yeşilbağlar Mahallesi'nde yaşayan Rahime (33) ve Cuma (55) Demir çifti, dördüz bebekler nedeniyle geçim sıkıntısı yaşıyor.



    Adana'da yaşayan Demir ailesi, 5 çocuktan sonra dünyaya gelen dördüz bebekler nedeniyle geçim sıkıntısı yaşıyor. Adana'nın Yeşilbağlar Mahallesi'nde yaşayan Rahime (33) ve Cuma (55) Demir çifti, en büyüğü 16 yaşında olan 5 çocuk sahibi iken iki ay önce de dördüzleri olunca hüzünlü bir sevinç yaşadı. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ailenin 7 aylık doğan dördüzlerinden biri, doğumdan iki gün sonra, gözetim altında tutulduğu hastanede öldü. Baba Cuma Demir, 5 çocuktan sonra eşinin hamile kaldığını, tek çocuk olur diye düşündüklerini, ancak, yaptırdıkları kontrolde dördüzleri olacağını öğrendiklerinde adeta şok geçirdiklerini söyledi. Babadan miras kalan küçük bir arazide çiftçilik yaparak evini geçindirmeye çalıştığını ve 5 çocuğuna zor bakabildiğini ifade eden Demir, şunları söyledi: ''Eşim hamile kaldıktan üç ay sonra kontrole gidebildi. O zaman dördüzlerimizin olacağını öğrendik. Ama artık yapacak bir şey kalmamıştı. Eşim doğumu mecburen yaptı. Biri kız olan bebeklerimiz 7 aylık olarak dünyaya geldi. Erkek olanlardan biri iki gün sonra öldü. Böylece, biri kız dördü erkek 5 çocuğuna, biri kız ikisi erkek 3 kardeş daha gelmiş oldu. Evde 10 kişi olduk. Daha önce zaten zorlanıyor, çiftçilikle kıt kanaat geçinebiliyorduk. Şimdi ben ne yapacağım?''

    MAMA YERİNE ŞEKERLİ SU

    Bebeklerine sütünün yetmediğini, maddi sıkıntı nedeniyle mama almakta da zorlandıklarını ifade eden anne Rahime Demir ise ''Bebekleri, doğumdan sonra doktora bile götüremedik. Doğduklarında kiloları düşüktü. İki aylık olmalarına rağmen kiloları yine çok az. Bakımsızlık nedeniyle kilo almıyor, büyümüyorlar. Mama alamadığımız için şekerli su yapıp bebeklerime veriyorum'' diye konuştu. 5 çocuk büyüttüğünü, ancak şimdiki kadar zorlanmadığını ifade eden Rahime Demir, ''Hangi birini kucağıma alacağımı şaşırıyorum. Biri sustuğunda diğeri ağlamaya başlıyor. Artık ev işlerini dahi yetiştiremiyorum'' dedi.



    AA

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Motosiklet faciası: 2 ölü Beşiktaş'ta kaldırıma çarptıktan sonra havalanıp bir ağaca vurarak parçalanan motosikletteki 2 kişi öldü.


    İbrahim Geliş yönetimindeki 34 AZ 7697 plakalı motosiklet, Barbaros Bulvarı'nda sağ şeritten giderken orta şeritteki bir otomobili geçti. Önünde başka araç olmamasına rağmen aniden 3 şeritli yolun sağ şeridinden en sol şeridine geçen motosiklet, kontrolden çıkarak kaldırıma çarptı. Kaldırıma vurduktan sonra havalanarak yol kenarındaki ağaca çarpıp ikiye bölünen motosikletin sürücüsü İbrahim Geliş (27) ile arkasında oturan Mustafa Çelik (21) yere düşerek hayatlarını kaybetti. Geliş ile Çelik'in cesetleri, olay yerindeki incelemelerin tamamlanmasından sonra Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Bu arada, kaza yapan kişilerin geçmek istedikleri yolun sağ şeridinde olay yerine yaklaşık 20 metre uzaklıkta belediye tarafından kaldırımların yapılması nedeniyle kum döküldüğü görüldü. Olay yerine gelen bazı motosiklet sürücüleri, Geliş'in kullandığı motosikletin, yolun sağ şeridinin tamamına yakınına dökülen kuma girmemek için sola geçmek isterken hızın da etkisiyle kontrolden çıkarak kaza yapmış olabileceğini söyleyerek olaya tepki gösterdiler. Cumhuriyet savcısı ise kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşündüklerini, ancak kuma ilişkin incelemenin de sürdüğünü ifade etti.

    AA

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Barajda can pazarı
    Şile'ye bağlı Ömürlü beldesi'nde bulunan baraja yüzmek için giren piknikçilerden biri çocuk iki kişi boğuldu, bir kişi ise vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı.


    Alınan bilgiye göre olay dün akşam saatlerinde Ömürlü Barajı'nda meydana geldi. Piknik yapmak üzere baraj kıyısına gelen İsyıl ailesinin fertleri serinlemek için suya girdi. Birara çocukları Onur İsyıl'ın (8) gözden kaybolduğunu gören anne Gülçin İsyıl ile yengesi Sevim İsyıl (24), Onur'u kurtarmak için suya girdi. Ancak yüzmeyi bilmedikleri öğrenilen iki kadın da birsüre sonra çırpınmaya başlayarak suda kayboldu.

    İmdat seslerini duyan çevredeki vatandaşlar hemen yardıma koştu. Vatandaşlar tarafından sudan çıkartılan anne Gülçin İsyıl sağ olarak kurtarılırken, bir müddet sonra sudan çıkartılan yeni evli ve altı aylık çocuk annesi Sevim İsyıl tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Dalgıçları beklemeden suya giren vatandaşların 2 saatlik arama çalışmalarına rağmen küçük Onur'a ulaşılamadı.

    Daha sonra olay yerine gelen Sualtı Arama Kurtarma ekipleri, yaklaşık 5 dakikalık bir arama sonucu küçük Onur'un cesedine ulaşarak sudan çıkardı. Anne İsyıl Pendik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, oğlu Onur ve yengesi Sevim İsyıl'ın cesetleri ise aynı hastanin morguna kaldırıldı.

    Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.


    Cihan

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Suç örgütleri internette işbaşında Çocukların en fazla meşgul oldukları internetin, suç örgütleri, terör örgütleri, uyuşturucu örgütleri tarafından haberleşme ve eleman bulma aracı olarak kullanıldığı bildirildi.


    Bursa Emniyet Müdürlüğü resmi web sitesinde yapılan açıklamada aileler, bilgisayar başında vakit geçiren çocukların, suç örgütlerinden korunması konusunda uyarıldı. Açıklamalarda, ailelerin bilgisayar başındaki çocuklarının kimlerle muhatap olduğunu bilmeleri gerektiği vurgulandı. Çocukların, bilgisayar başında chat kanalında yada messenger kullanıcısı ile çevrimiçi ise her türlü tuzak ve tehlikeyle karşı karşıya olduğunun belirtildiği açıklamada, çocukların tehlikelerden korunması için ailelerin bu konularda kendilerini geliştirmeleri gerektiği ifade edildi.

    Son yıllarda bilgisayar kullanımının artmasıyla birlikte çeşitli suç öğrütleri ve istismarcıların internet ortamını daha sık kullandığının belirtildiği açıklamada; "ıÜüÇocuğunuz odasına çekildi ve siz bilgisayarın başında ders çalıştığını düşünüyorsunuz. Ama o odasında yalnız olmayabilir. Bir chat kanalında ise yada bir Messenger kullanıcısı ise ve çevrimiçi ise bilin ki odasında yalnız değildir. İnternet teknolojisiyle birlikte organize suç örgütleri, terör örgütleri, uyuşturucu örgütleri gibi örgütler interneti aktif olarak özellikle haberleşme ve eleman bulma amacıyla kullanmaya başladı. En çok kullandıkları araçlar chat kanalları ve forum sayfalarıdır." denildi.

    CİNSEL İSTİSMARA KARŞI DİKKAT

    Gelişmiş ülkelerde çok fazla artış gösteren cinsel suçların ülkemizde de çok fazla artış kaydettiğinin belirtildiği açıklamada şu uyarılarda bulunuluyor: "Cinsel istismarcılar chat kanallarında çocuğunuzla irtibata geçebilir, Webcam aracılığıyla özellikle kız çocuklarının uygunsuz görüntülerini kaydederek birbirleriyle paylaşabilirler. Hatta bu insanlar daha ileri gidip çocuğunuzla dışarıda buluşup fiziki olarak tacizde bulunabilirler. Araştırmalar cinsel istismara maruz kalan bir çocukla, depremi yaşayan bir çocuğun gösterdiği psikolojik bozukluk bulgularının aynı yada birbirine çok yakın olduğunu göstermiştir. Çocuğunuza özellikle sohbet ettiği kişilerin mutlaka tanıdıkları insanlar olmasını, hatta tanıdıkları insanlara dahi kendilerine yada yakınlarına ait resim, fotoğraf ve özel belge ve bilgi göndermemeleri, webcam yoluyla da uygunsuz olabilecek görüntü vermemelerini öğütlemelisiniz."

    AİLELER KENDİSİNİ İNTERNET KONUSUNDA GELİŞTİRMELİ

    Savaş ve şiddet içerikli bilgisayar oyunlarına karşı da ailelerin uyarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Çocuğunuza zeka geliştirici, bedensel ve zihinsel gelişimi için yararlı oyunları tavsiye ediniz. Çocuğunuzun girdiği sayfaları kontrol edebilirsiniz. Ama en güzeli güzel bir filtre programı kullanmak. Filtre programı girilmek istenen internet sayfalarının içeriğini denetler ve sizin belirlediğiniz kriterler doğrultusunda *****grafik, kumar, terör, yasadışı örgüt vb. site olup olmadığını kontrol eder. Eğer böyle bir siteyse sayfa açılmaz. Özellikle çocuklarınızı bu tehlikelerden korumak için mutlaka kendinizi bu konuda geliştiriniz. İnternet üzerinde karşılaştığınız problem ve şüphelendiğiniz durumlarda Bursa Emniyet Müdürlüğünün resmi web sitesi Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. sitesindeki SANAL 155 linkinden ihbar ve şikayette bulunabilirsiniz."


    Cihan

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Sakarya'da silahlı kavga: 1 ölü, 4 yaralı Sakarya'da iki grup arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı..


    Sakarya'nın Hendek ilçesinde meydana gelen silahlı kavgada 1 kişi öldü. 4 kişi ise yaralandı.
    Edinilen bilgiye göre, Hendek ilçesi Dereköy'de dün gece henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı 2 grup arasında çıkan silahlı kavgada Göksal Yılmaz (41), Bahattin taştan (54), Ahmet Taştan (56), Fahrettin Taştan ve Yahya Azgın adlı kişiler silahla vurularak yaralandı. Yaralılar Toyotasa İlk yardım hastanesi'ne kaldırıldı.

    Yaralılardan Göksal Yılmaz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Jandarma olayla ilgili Ü.O. adlı şahsı gözaltına aldı.


    Cihan

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Düğün pastası zehirledi
    Hatay'ın İskenderun ilçesinde düğün pastası davetlileri zehirledi..


    Hafta sonu İskenderun Toyota Plaza'daki düğüne gelen davetliler gülüp oynadıktan sonra soluğu hastanede aldı.
    Dünya evine girmek için hazırlanan ve hayatının en mutlu günlerini sevdikleri ile birarada yaşamak isteyen Zekeriye Taşdelen-Öznur Taşdelen'in düğününe gelen 200'den fazla davetli düğünde gönüllerince eğlendi.

    Düğünde davetlilere dağıtılan yaş pastaların yenmesinin ardından evlerine dönen davetliler mide bulantısı ve kusma şüphesi ile soluğu hastanede aldı.

    Taşdelen çiftinin Osmaniye, Antakya ve İskenderun'da oturan akrabaları da gittikleri illerdeki hastanelere koştu. 200'den fazla davetlinin zehirlenme tehlikesi yaşaması hasta ve düğün sahiplerini çileden çıkardı.

    Geceyi hastanede geçiren davetliler olaya tepki gösterdi. İskenderun Devlet Hastanesi başta olmak üzere Antakya ve Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan davetlilerin hayati tehlikelerinin olmadığı ve müşahede altında oldukları bildirildi.


    Cihan

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Çorum'da teröre bayraklı tepki
    Çorum'da Albayrak Caddesi'nde faaliyet gösteren esnaf, terör olaylarına tepki göstermek amacıyla işyerlerine Türk Bayrakları astılar.


    AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, tterör olaylarına tepki göstermek isteyen Albayrak Caddesi esnafı, işyerlerine 1 hafta boyunca Türk Bayrağı asmaya karar verdi. Protesto kararının alınmasını sağlayan esnaf Fahri Hızarcı, yaptığı açıklamada, şehit haberlerinin kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, ''Çarşıda, büyük bir moral bozukluğu ve sessizlik var. Herkes yaşanan olaylar karşısında çok üzgün. Sadece bağırıp, çağırarak değil, daha etkin protestolar yapılmalı. Biz de Albayrak Caddesi esnafı olarak böyle bir karar aldık. 1 hafta boyunca şanlı Türk Bayraklarını iş yerlerimize asacağız'' diye konuştu. İnsanların toplumsal olaylara karşı daha duyarlı olmasını sağlamak amacıyla böyle bir karar aldıklarını ifade eden Hızarcı, vatan için görev yapanların artık şehit olmasını istemediklerini söyledi. Berber Şaban Şahin de yaşanan acıların artık sona ermesi için gerekli tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini belirterek, bundan sonra Türk Bayrağına sarılı tabut görmek istemediklerini ifade etti

    AA

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Maganda kurşunu 5 kişiyi yaraladı


    Giresun'un Tirebolu ilçesinde düğünde havaya ateş açılması sonucu 1'i çocuk, 4 kişi yaralandı.



    Alınan bilgiye göre, ilçenin Hark Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan Abdullah ve Neslihan A. çiftinin düğün töreninde, damadın ağabeyi Y.A. (29), tabancayla havaya ateş açtı. Seken mermiler davetlilerden Kevser Güner (44), Meltem (12) ve Nazan Akkaya (28) ile Veda Nacak'a (28) isabet etti.

    Yaralanan 4 kişi Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Kevser Güner, Meltem ve Nazan Akkaya'nın ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiği, Veda Nacak'ın ise Göz Servisinde tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Y.A'nın, olayda kullandığı ruhsatsız tabancayla birlikte ,soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.



    AA

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Anlaşmalı boşanmaya 4 yıl hapis


    Çorum'da ölen babasının maaşını alabilmek için kocasından anlaşmalı olarak boşanan 44 yaşındaki Yadigar Hasgül'ün planı mahkemeden döndü: 4 yıl ağır hapis.




    Çorum'da ölen babasının maaşını alabilmek için anlaşmalı olarak boşanan kadına 4 yıl ağır hapis cezası verildi. Alınan bilgiye göre, Çorum merkeze bağlı İnalözü köyünde ikamet eden Yadigar Hasgül, (44) SSK'dan emekli olan babası Ahmet Hasgül'ün vefat etmesinin ardından babasının emekli aylığını alabilmek amacıyla 1 Ağustos 2002 tarihinde eşi Mustafa T'den resmi olarak boşandı. Mustafa T. ile aynı evi paylaşmaya devam eden Yadigar Hasgül hakkında 17 Ağustos 2005 tarihinde Adalet Bakanlığına şikayette bulunulması üzerine 11 Mayıs 2006 tarihinde 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 158/1-e, 43 ve 53.maddeleri gereğince nitelikli dolandırıcılık suçundan Çorum Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

    Soruşturmanın başlaması ile birlikte Yadigar Hasgül 18 Ağustos 2005 tarihinde İnalözü köyünde birlikte yaşadığı Mustafa T'den ayrılarak, İskilip ilçesi Tabakhane Mahallesine taşındı. Çorum Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava 13 Temmuz 2006 tarihinde sonuçlandı. Mahkeme, Yadigar Hasgül'ü 3 yıl 4 ay hapis cezasına, ölen babasından 3 yıl içinde aldığı 13 bin 663 YTL'yi yasal faizi ile birlikte ödemesine, ayrıca 30 bin 343 YTL adli para cezasına çarptırdı. Yadigar Hasgül'ün kararı temyiz ettiği öğrenildi.



    AA

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Yaralı polislerin durumu iyi
    Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince polis lojmanlarına düzenlenen silahlı saldırıda yaralan polislerin durumu iyiye gidiyor...


    Terör örgütü PKK üyeleri tarafından Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde dün gece polis lojmanlarına düzenlenen saldırıda yaralanan polislerin durumu iyiye gidiyor. Saldırıda 6'sı polis biri memur 7 kişi yaralanmıştı.
    Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde Uluyol Karakolu'nun hemen arka kısmında bulunan polis lojmanlarına gece saat 21.30 sularında terör örgütü PKK üyeleri tarafından el bombası atılarak saldırı düzenlenmişti. Yaralı polisler Murat Yıldırım ve Murat Salık Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, diğer yaralı polisler Süleyman Varol, M.Çavuş Yarım, Turgut Turhan ve Erdal Tamuk ise Iğdır Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Yaralı polislerin sağlık durumunun iyiye gittiğini belirten Ağrı Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar konu ile ilgili geniş çaplı operasyon başlattıklarını ifade etti. Durmuşlar, "Yaralı polislerin durumu iyi, herhangi bir sorun yok. Konu ile ilgili geniş çaplı operasyon başlattık. İnşallah kısa sürede failleri yakalayacağız." dedi.

    FAİLLER İÇİN GENİŞ ÇAPLI OPERASYOR BAŞLATILDI

    Polis lojmanlarına yapılan saldırının failleri için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Olayı gerçekleştirenlerin iki kişi olduğu tahmin edilirken, olayda üç el bombasının kullanıldığı ifade edildi.

    Edinilen bilgiye göre, lojmanlara yaklaşan failler önce el bombası attı. El bombasına, lojmanlarda bulunan polis memurları hemen karşılık verdi. Failler silahla karşılık verilmesi üzerine kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Ağrı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bütün birimler geniş çaplı çalışmalarını devam ettiriyor.


    Cihan

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •