Trabzonspor, Brezilyalı Marcelinho ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Marcelinho, bordo-mavili takımda 30 numaralı formayı giyecek.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, Trabzonspor Kulübü Mali Saymanı Emin Kahraman'ın da hazır bulunduğu imza töreninde, Brezilyalı yıldız Marcelinho, kendisini
3 yıllığına bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.
Mali Sayman Emin Kahraman, imza töreninde yaptığı açıklamada, 2 ay önce Herta Berlin yönetimi ile Marcelinho konusunda görüştüklerini anımsatarak, ''Ancak o zaman anlaşamamıştık. Bir hafta önce yeniden girişimlerde bulunduk ve Marcelinho'yu Trabzonspor'a kazandırdık. Bundan dolayı çok mutluyum. Böyle bir yıldızı Trabzonspor'a getirmenin heyecanını yaşıyorum'' dedi.
Brezilyalı yıldız Marcelinho ise Trabzonspor'da olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, ''Trabzonspor'dan teklif aldığımda çok sevinmiştim. Biran önce çalışmalara başlamak istiyorum'' diye konuştu. Türk futbolunu televizyondan takip ettiğini, zor bir lig olduğunu bildiğini dile getiren Marcelinho, ''Ama ben de bu ligin tayininde yer almak istiyorum'' dedi.
MARCELİNHO NTVSPOR'A KONUŞTU
İmza töreni sonrası Trabzon'dan ayrılan Marcelinho, Almanya'ya gitmek üzere İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda NTV Spor Servisi'nden Irmak Kazuk'un sorularını yanıtlayan Marcelinho, Türkiye'ye tercih etmesinde Yıldıray Baştürk'ün payı olduğunu söyledi.
Transferinde etkili olan isimler var mı? Teknik direktör Lazaroni ya da Herta Berlin'den takım arkadaşın Yıldıray ile konuştun mu?
Evet. Yıldıray'dan daha önce Türkiye ve Trabzonspor ile ilgili bilgi almıştım.
Trabzonspor'dan tanıdığın oyuncu var mı? Türkiye'deki Brezilyalı oyuncular Alex, Aurelio, Nobre ve Kleberson'u tanıyor musun?
Alex ve Kleberson'u tanıyorum. Alex ile Brezilya'da beraber oynamıştım. Trabzonspor'da da zaten 2 Brezilyalı var. Teknik direktör Lazaroni ve kaleci Jeferson. Yabancılık çekeceğimi sanmıyorum. Burada olmaktan dolayı mutluyum.
Türkiye'ye gelen yabancı oyuncular genelde çok çabuk eleştirilir. Sen eleştiriye açık mısın? Marcelinho nasıl biri?
Her oyuncunun ayrı bir stili var. Alex de böyle yetenekli oyunculardan biri . Eminim takımı için o da elinden geleni yapıyordur. Futbolun doğasında eleştirmek var ve futbolcular olarak bunu kabullenmek zorundayız.
Trabzon’daki ilk izlenimlerin neler?
Trabzonu çok sevdim. Çok fazla kalma şansım olmadı. Ancak çok sıcak kanlı insanlar ve benimle çok ilgilendiler. Anlatılanlara göre çok ateşli bir taraftarı var. Burada oynamak keyifli olacağa benziyor.
Trabzonspor uzun yıllarda şampiyonluğa ulaşılamadı. Senin transferinle herkes şampiyonluğu konuşmaya başladı. Trabzonspor’u şampiyon yapabilecek misin?
Merhaba Türkiye. Şampiyon Trabzon.
MARCELO DOS SANTOS KİMDİR?
Bordo-mavili kulübün yeni transferi Marcelinho, 1975 Campina Grande doğumlu.
Futbol kariyerine, 1994 yılında Brezilya'nın Santos kulübünde başlayan, daha sonra Rio Branco ve Sao Paulo takımlarında forma giyen ve 2000 yılında Marsilya'ya transfer olarak ilk kez Avrupa deneyimi yaşayan Marcelinho, sezonun ikinci yarısında ülkesine dönerek Gremio'ya katıldı. Marcelinho, 2001 yılında Almanya'nın Hertha Berlin takımına transfer oldu ve ikinci kez Avrupa'da şansını denedi. Almanya deneyimi son derece başarılı geçen oyuncu, Hertha Berlin'de oynadığı 5 sezonda 155 lig maçında forma giydi ve 65 gol kaydetti.
1.74 boyunda 69 kilodaki oyuncunun, 5 kez giydiği Brezilya Milli Takımı forması altında 1 golü bulunuyor.
FORMALAR SATIŞTA
Öte yandan Brezilyalı yıldız oyuncunun ismini taşıyan formalar TS Club mağazalarında satışa sunuldu.
Trabzonspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, Marcelinho formasına sahip olmak isteyen taraftarların Trabzon'da Sadri Şener Merkezi, Avni Aker Stadyumu ve havaalanındaki TS Club mağazalarına başvurabilecekleri belirtildi.
Yer imleri