Beþiktaþ, Spor Toto Süper Lig'de sahasýndaki ilk maçýnda Ankaragücü'nü 3-1 yenerken, siyah beyazlýlarýn 3 golü de kafayla geldi. Mücadelnin yýldýzý ise 2 gol atan defans oyuncusu Sidnei oldu.
Sezonun ilk maçýnda Eskiþehirspor'a yenilen, ardýndan Avrupa Ligi'nde Maccabi Tel Aviv'i bozguna uðratan Kara Kartallar, Süper Lig'de ilk galibiyeti için zor günler geçiren Ankaragücü karþýsýna çýktý. Beþiktaþ'ta Bebe, Ersan, Sivok, Guti, Almeida ve Ernst maçýn kadrosunda yer almazken, konuk takýmýn teknik direktörü Ziya Doðan, hücumda Turgut'u tek forvet olarak býrakýp defans ve orta sahayý kalabalýk tutan bir formasyonla sahadaydý.
Maça taraftarýnýn desteðiyle hýzlý baþlayan Beþiktaþ, kanatlarda Quaresma-Simao ikilisyle rakip defansý zorlamaya baþladý. Ýlk fýrsatý Edu yakalasa da Özden müthiþ bir refleksle önledi. Ýlk yarýda Cenk'in hemen hemen hiç rahatsýz etmeyen Ankaragücü, Cenk'in Uður'un ortasýný sektirmesiyle gole çok yaklaþtý ama Teo bomboþ durumda topu auta attý.
Siyah beyazlýlarýn beklediði gol ise 37. dakikada geldi.Ýlk yarýnýn yýldýzý Fernandes'in ortasýnda Sideni ön direkte çok iyi yükseldi ve yani takýmýyla ilk golünü atarak skoru 1-0'a getirdi.
Ýlk yarý bu skorla sona ererken, ikinci yarýda herkes siyah beyazlýlarýn daha etkili bir futbol ortaya koymasýný bekliyordu. Ama tam tersi oldu. 53. dakikada Ankaragücü defansýndan atýlan uzun topa ikinci yarýda oyuna giren Tisdell hareketlendi. Beþiktaþ kalecisi Cenk de büyük bir hata yapýp kalesini terkedince genç futbolcu, kaleciyi çalýmlayýp topu aðlara gönderdi: 1-1.
Beþiktaþ’ýn bu golün þokunu atlatmasý uzun sürdü. 65. Dakikadan sonra oyunu tamamen kalesine yýkmayý baþaran siyah beyazlýlar, Fernandes önderliðinde pozisyonlar bulmaya baþladý. 82. Dakikada kullanýlan kornerde yine Sidnei kafayý vurdu ve takýmýný bir kez daha öne geçirmeyi baþardý.
Mücadeleye noktayý koymak ise 89. dakikada Quaresma'nýn trivelasýný kafayla aðlara gönderen Mustafa Pektemek oldu. Mücadeleden 3-1 galip ayrýlan Beþiktaþ, böylece sezonun ilk galibiyetini elde etmiþ oldu.
BEÞÝKTAÞ-ANKARAGÜCÜ: 3-1
STAT: Fiyapý Ýnönü
HAKEM: Tolga Özkalfa
BEÞÝKTAÞ: Cenk, Ekrem, Sidnei, Egemen, Ýsmail, Necip (Dk. 57 Mustafa), Aurelio, Fernandes, Quaresma (Dk. 90 Hilbert), Simao, Edu (Dk. 86 Veli)
TEKNÝK DÝREKTÖR: Carlos Carvalhal
ANKARAGÜCÜ: Özden, Uður, Aydýn, Rajnoch, Güven(Dk. 46 Tisdell), Hürriyet, Kaðan, Bilal (Dk. 46 Umut), Teo (Dk. 68 Serdar), Özgür, Turgut
TEKNÝK DÝREKTÖR: Ziya Doðan
SARI KARTLAR: Dk. 9 Turgut, Dk. 50 Tisdell; Dk. 62 Uður, dk. 65 Kaðan, Dk. 80 Hürriyet (Ankaragücü), Dk. 58 Fernandes, dk. 74 Egemen (Beþiktaþ)
GOLLER: Dk. 37, Dk. 82 Sidnei, Dk. 53 Tisdell, Dk. 89 Mustafa


Teþekkur:
Beðeni: 



Alýntý

Yer imleri