Siirt'te çatışma!
Siirt'in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 asker şehit olurken, 10 asker yaralandı.
Çatışmada 3 PKK'lının da ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.
Siirt'in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Karakoldaki askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışma sürüyor.
PKK'lı teröristler akşam saatlerinde karakola çeşitli noktalardan roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı Açılan ilk ateşinde 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.
Karakolda bulunan askerlerin anında karşılık verip, yoğun ateş altına aldığı teröristler köy içine kaçtı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için peşinden giden askerlerle PKK'lılar arasında köy içinde de çatışma devam etti.
KÖY YOLUNA MAYINLI TUZAKLI
PKK'lıların jandarma karakoluna saldırdığı Belenoluk Köyü'ne karayoluyla takviye askerlerin gelmesine önlemek için köy yoluna çok sayıda mayınlı tuzaklar kurduğu tespit edildi. Güvenlik güçleri mayınları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.
Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgesine özel eğitimli komandolar gönderildi. Teröristlerin gelen helikopterlere de ateş ettiği öğrenildi. Bu nedenle helikopterlerin inişte güçlük yaşadığı bildirildi. Kobra helikopterlerin de PKK'lıların bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldığı ve bombaladığı bildirildi.
Çatışmada yaralanan 3 askerin ise helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne gönderileceği belirtildi.
Bu arada çatışma nedeniyle Siirt'te tüm resmi ve özel hastanelerdeki doktorlar görev başına çağırıldı. Doktorlar hastanelere gelerek gelecek yaralıları tedavi etmek için hazır bekletiliyor.
HELİKOPTERLERE ATEŞ AÇILDI
Siirt'teki saldırıda 5 askeri şehit eden PKK'lı teröristlere Belenoluk Jandarma Karakolu'ndan yoğun bir şekilde ateşle karşılık verildi.Yaşanan çatışmanın ardından bir grup köy içine kaçarak izlerini kaybettirmeyi çalıştı. Bu sırada köyde bulunan halk büyük bir panik yaşadı.
Teröristler takviye birliklerin gelmesini önlemek için köy yoluna çok sayıra mayınlı tuzak döşedi, aynı zamanda bölgeye sevk edilen özel birlikleri taşıyan helikopterlere de ateş açıldı. Bölgede yoğun çatışmalar devam ederken Siirt'te tüm resmi ve özel hastanelerdeki doktorlar görev başına çağırıldı.
Doktorlar hastanelere gelerek gelecek yaralıları tedavi etmek için hazır bekletiliyor.
DİYARBAKIR'DA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE SALDIRI
Öte yandan Diyarbakır'ın Hani İlçesi Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi.
Akşam saatlerinde meydana gelin saldırıda ilk belirlemelere göre 2 polis memuru yaralandı. Bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.
kenthaber...
Yer imleri