arkadaşlar geçen Bm toplantısında konuşmacı olarak iran başkanı ahmedi nejat çıkmıştı. konuşma başlarken daha, bm üyeleri masalarını boşalttı. tabi ahmedinejad istifini bozmadan devam etti konuşmasına...dikkat ettinizmi konuştuğu meseleye? (belki haberlerden takip eden olmuştur)

abd nin ikiz kuleleri hakkında konuşuyordu...ikiz kulelerin uçak çarpması ile yıkılmadığını, patlama ile yıkıldığını anlatmaya çalışıyordu...

geçen face te bir video seyrettim. (sanırım cabbari paylaşmıştı bunu) çok ilginiç bir video...bilim adamlarının ikiz kulelerin nasıl yıkılabileceğini anlatan bir video... uzunca sürüyordu anlatım 12-15 dk falan...
kısaca şöyle deniyordu ; (bilim adamlarının teorisi tabi bu. kesin nas değil)
abd de bir gökdelen inşa edilirken önce yapılan gökdelenin nasıl yıkılacağı ile ilgili bir çalışma yapıp onaylandıktan sonra bina inşa edilirmiş. yani binayı yapıp bittikten sonra "hadi bakalım bunu yıkma içinde bir plan hazırla" demiyorlar...herşey başından itibaren onaylı olması gerekiyormuş. kanun buymuş. ikiz kulelerde daha inşa edilmeden yıkım planı hazırlanmış onaylatılmış. vs. tabi bu kuleler çok yüksek olduğu için normal gökdelenlerde yapılan yıkım planından farklı bir yıkım planı ortaya konmuş. binanın ana temellerinde kolonların içerisindeki çeliğin altına nükleler bomba konmuş. (hiroşimaya atılan güçlü nükleerlerden değil. sadece temas ettiği demiri/çeliği en başına kadar eritebilecek bir etkiye sahip olan bir bomba...bu bomba binanın çeliğini eritip toz haline getirince bina toz bulutu halinde aşağı iniverdi. (ben etrafta hiç demir görmedim resimlerde...sizlerden biri gördümü)
şayet demir erimese idi. bina yıkılırken az da olsa kenarlara kayıp etrafındaki binalarında canına okurdu... olduğu gibi dim dik aşağı indi. uçağın çıkardığı yangın çeliği eritmiş deniyor. eritse 2-3 katın çeliğini eritecek diğer katlar ın çeliği soğuk ve sağlam duracaktı. çökse bile demiri ile yıkılıp sağa sola kayması gerekecekti. ama toz haline geldi. (çeliğinde tozlaştığını ilk defa gördüm)

uçak hadisesinde terörist olarak lanse edilen müslüman kimlikli kişilerin neler yaptığı hangi ülkelerde yaşadığıda anlatılıyordu. ve bir uçağın gökdeleni yıkamayacağı da hatta kanatları ile birlikde o binanın bir tarafındn girip asla diğer tarafından çıkamayacağınıda bilimsel olarak anlatmaya çalışıyordu...
(böyle anlatmaya çalışıyordu diye hızlı hızlı geçiyorum, umarım o videoyu bulurda izlersiniz...orada ayrıntılı anlatıyor...ee herşeyde aklımızda kalmıyor. yaşlandık.)

şimdi ahmedi nejatın böyle yüksek perdeden Bm de dillendirdiği meseleyi duyunca "herhalde 11 eylül ün pis sırları meydana çıkacak" dedim kendi kendime... zaten başından beri abd kendi kendine yapmıştır. mossadın bu işte parmağı var, falanca sayıda yahudi o gün işe gitmemiş gibi laflar dönüp duruyor 10 yıldır...bende bildiğimden değil ama adamlara yakıştırdığımdan herhalde, hep abd kendi kendine yaptı deyip duruyordum. video yu izleyince "vay canına" dedim... videonun ismini bulunca burada paylaşacam... bilemiyorum site ismi vermek yasakmı? yasaksa site ismi vermiyorum ama rtükün yasakladığı ünlü bir video sitesi. hatta tayyip erdoğan "ben bile giriyorum falanca siteye" demişti... (iyiki site ismi vermedim)
selametle...