Konu cilginizmirli tarafından (02-10-2011 Saat 00:34 ) değiştirilmiştir. Sebep: Eksik bilgi
Buda lig tv nin son çırpınışlarıdır birgün birileri bu paralı maç izlemeye son verirde artık insanlar evinde rahat rahat ailece maç izler bu şifreli maçlar yüzünden türübünde hep terör esiyor futbolumuz artık futbolukdan cıktı ticarethaneye döndü ne diyelim artık şikeli lige lig tv abonman çok zor bulur sanırım
sözlerine katılıyorum....ayrıca insanları meyhanelere ve kahvehanelere mahkum ettiler yani kötü alışkanlıklara bir adım daha yaklaştırdılar...yasal aboleriği aylık 10 tl yapsınlar herkes evine alsın evinde yasal olarak izlesin
hallederiz kardeş yardımına ihtiyacım var..bu senin dm500 s cihazdaki sorun bendede var..diseqc ile bağlantı yaptıgımızda 2 uydu seyretmek istedigimde sinyal yok uyarısı veriyor..ama tek olarak bağlantı yaptıgımda canavar gibi..acaba kondansatör olarak neresinde işlem yaptın cihazın..resimli olarak gösterirsen bende yapmak istiyorum o işlemi..yardım edersen sevinirim..![]()
21 Eylül 2011, İstanbul; Türkiye’de Denetim, Vergi, Danışmanlık, Kurumsal Finansman ve Kurumsal Risk alanlarında 25’inci hizmet yılını dolduran Deloitte’un hazırladığı "Sayısal TV yayıncılık" raporu sayısal yayınlar konusunda Türkiye’de ve dünyanın diğer yerlerindeki durumu gözler önüne serdi.
Hemen hemen hane başına bir TV cihazı bulunan ve en çok televizyon izleyen toplumlardan biri olan Türkiye’de Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) verilerine göre; 18 milyon TV sahibi hane ve 1.279 tane kayıtlı TV yayıncısı bulunuyor. 2011 ikinci çeyrek itibariyle 1,3 milyon kablo TV ve 3,5 milyon uydu platform abonesi bulunmaktadır.
Şimdi gelin hep beraber bir hesap yapalım bakalım lig TV'yi 10 liraya izleyebilirmiyiz yoksa izleyemezmiyiz ?
Lig Tv'yi almak için Digiturk yılda 421.000.000.-USD ödüyor.
Bunun TL karşılığı 421,000,000._ X 1.850 = 778,850,000._TL ediyor.
ayda 10 liraya abone yapsalar yılda 120 TL yapar.
778,850,000.-/ 120= 6,490,000 abone yapması gerekir ki
ancak maç maliyetlerini karşılasın oysa bunların tpu topu 500 bilemediniz 800.000 Lige izleyen abonesi var.
Buna daha uydu alıcısı maliyeti ,çekim maliyetleri KDV, Ötv personel masrafları platformun diğer işletme ve içerik masrafları eğer kredi kullanıyorlarsa bunun faizleri ve kur farkı zararları dahil değil.
Demekki 10 liraya abone yapmayı ve sürümden kazanmayı bu öneriyi yapan arkadaşımızdan önce düşünüp taşınmışlar ve olamayacağını görüp ona göre fiyatlandırma yapmışlar.
Sevgili arkadaşlar unutmamalıyız ki ticaret kar amacı ile yapılan iştir. Kar olmasın agam nam olsun diye yapılmaz.
Bir ticari işletmenin öncelikle yapması gereken iş karını maksimize edecek fiyat / müşteri adedi bileşeninin doğru kurgulmaktır.
Sanırım Digiturk de aboneliği 10 lira yaparsa çok kazanacağını düşünen ve bunu bir keşif gibi ortaya koyan arkadaşımız kadar bu işi bilen işinde uzman finansçılar vardır.
Bana kalırsa Digiturk'ün fiyatları olması gerekenden çok düşük ve alınabilir düzeyde.
Kalın sağlıcakla.
daha ilk mesajında 10 liraya bu işin olamıyacağını söylüyorsun...bunu uzman finasçıların hesaplamalarına dayandırıyorsun..peki bu hesabın içinde reklam gelirleride varmı yoksa kelle sayısına göremi bu uzman finansçılar hesap yapıyor....arkadaşım bu ülkede sigara gibi benzin gibi çok tüketilen,anamızdan doğduktan sonra ya beşiktaş ya galatasaray veya fenerli olarak büyümeye başladığımız,fakirinde zengininde ortak tutkusu olan maçına gitme veya seyretme hastalığını iyi etmek için parası varsa yasal parası yoksa veya kısıtlıysa illegal yollardan seyretme yoluna gidecektir bunu öncelikle bilmemiz gerekir bu bir gerçektir.sigara benzin mazotu cep telefonu nasıl kaçak yollardan bu toplum temin edip yarı fiyatına kullanıyorsa dt yayınlarınında bundan payını alması kadar doğal birşey olamaz....tps-c+-bulsatcom-polsat-crayfa-biss-canalsat-orf ilk aklıma gelen bu platfomları aylarca bazılarını yıllarca emuyla seyretmedikmi bunlar dt'den (özellikle tps-c+)daha cömert daha vurdumduymaz oldukları içinmi ***leri uydu forumlarında hergün düzenli olarak veriliyordu..burada çifte sıtandart ve iki yüzlülük ortaya çıkıyor,yabancıysa atış serbest yerliyse hop dedik ayhan...yerli malı türkün malı herkez onu korumalı...pekii o türkü koruyormu?...
Konu hüseyin tarafından (22-10-2011 Saat 23:20 ) değiştirilmiştir.
CİMBOMLU
çetin denize sonuna kadar katılıyorum.kısa ve öz ancak bu kadar güzel anlatılır.Tele ON gibi BATIYOOOOOOOO![]()
)
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri