Yýllar önce hakemliði býrakan Ýhsan Türe, daha önceden ayarlanmýþ karþýlaþmalarda düdük çaldýðýný itiraf etti. FIFA kokartlý eski hakem Ýhsan Türe, anlaþmalý 30 maçta can korkusu yüzünden bir þey yapamadýðýný itiraf etti.
Türk futbolunun en önemli hakemlerinden Ýhsan Türe'nin iddialarý çok konuþulacak. 80'li yýllarýn baþýnda ligde 25-30 tane anlaþmalý maç yönettiðini ifade eden Türe, "Bir takým kendisini kurtarmýþ, diðeri ise kümede kalma mücadelesi veriyor. Maç baþlýyor... Algülüm ver gülüm oynanýyor karþýlaþma. MHK üyeleri tam kadro bu karþýlaþmada. Ama bir þey yapamýyorsunuz! Federasyon bana diyor ki, 'Böyle bir durumda maçý 88.dakikada bitir ve raporunu yaz. Anlaþan her iki takýmý da küme düþürelim' Bunu yaptýðým an benim can güvenliðim yok ki. Böyle bir duruma cüret edenlerin kafasýna sýkarlar. Federasyon ve MHK'ya da söyledim, ' Benim can güvenliðim var mý bu durumda' diye, yanýt alamadým. Bana 'Allah'a emanetsin dediler.' þeklinde konuþtu.
KÜMEDE KALMAK ÝÇÝN MÝLYARLIK ÞÝKE TEKLÝF
Bugün'ün haberine göre, Ýhsan Türe 1993 senesinde aldýðý þike teklifini ise þöyle ifade ediyor: "Kümede kalma mücadelesiydi. Þike önerisi yapýldý... 1993 senesinin 1 milyarý... Çok ama çok yüksek bir para... Hemen o dönemin Ýstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir'e telefon açtým ve olayý anlattým. Þike teklif eden kiþi tutuklandý, paraya da el konuldu. Daha sonra o kiþiyi mahkemeye verdim."
"FENERBAHÇE TARAFTARINDAN ÖZÜR DÝLÝYORUM
" Uzun yýllar sahalarda düdük çalan Ýhsan Türe, hakemlik hayatýnda yaptýðý en büyük hatayý þöyle anlatýyor: "1989 yýlýndaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde kaleci Engin boþa çýkýyor ve Tanju kafayý vuruyor. Önüm kapanýyor , göremiyorum. Son anda ofsayttaki Hasan Vezir topa dokunmuþ ve son dakikada gol oluyor.
Fenerbahçe'ye sempati duyduðunu bildiðim yan hakemimZeynel Abidin Gökçe'de golü veriyor.(Suçuda yan hekeme atýyor bak hele þuna, umarum zeynel abidin gökçe yaþýyodurda cevap verir) (gördü ama çalamadým)
demiyor Ben de orta noktayý gösteriyorum. Ve Fenerbahçe o maçta 1-0 yeniliyor. Bu hatayý kalbimden söküp atamadým. Beni çok üzmüþtür. Fenerbahçelilerden özür diliyorum" diyor.

Teþekkur:
Beðeni: 

Zeynel Abidin Gökçe'de golü veriyor.(Suçuda yan hekeme atýyor bak hele þuna, umarum zeynel abidin gökçe yaþýyodurda cevap verir) (gördü ama çalamadým)
demiyor Ben de orta noktayý gösteriyorum. Ve Fenerbahçe o maçta 1-0 yeniliyor. Bu hatayý kalbimden söküp atamadým. Beni çok üzmüþtür. Fenerbahçelilerden özür diliyorum" diyor.

Yer imleri