arkadaşlar haluktga isimli arkadaş reformist biridir. zannedersem amacı sünneti gözden düşürmek hatta ortadan kaldırmaktır.
daha evvel yazdığı yazılarda miraca inanmadığını, namazın 3 vakit olduğunu söylemişti. yazdıklarını okuyunuz ama dikkatli okuyunuz... zira iğnesini güzel saklıyor...
(dün "allaha tanrı demek yanlışmı" ile alakalı bir konu işlemişti. sonuç olarak "değil" demişti..şaşırmamıştım... bekliyorum "haç taşımak günahmı" ile alakalı konu açmasını)
Not:Verdiği örnekle ilgili olarak; "Öğretmen farklı bir dilde olan kitabı verip bir ay sonra imtihan edeceğim demesi" ile alakalı olarak farklı dillerden türkçeye tercüme edilmiş matematik, fizik, kimya biyoloji tarih vs. kitapları var. bunları okuyup yutmadan sana üniversitede yada lisede diploma vermiyorlar haluktga efendi.
kuranda arapça inmiş. türkçesini alabilirsin... ama sen ne olursa olsun türkçe mealde herşey yazıyor diyorsun...(matematik fizik vs. kitaplarındada herşey yazıyor...öğretmene ne gerek var? arifsen...) Allah kuranla beraber son peygamberini yollamış değilmi? onun yolu benim yolum demiş değilmi? onu izlemeyen onun söylediklerine uymayan benden değildir demişmi? (belki harfi harfine yazamıyorum ama bu anlamda ayetleri var. doğrumu?) sen bunları dikkate almayıp, kuranı arapça okuyanları aşağılama, komik bulmaktasın...
kuranı arapça okumak günahmı?
kuranı arapça okumanın zararı varmı? yasakmı? caiz değilmi? bunun la ilgili hadis yada ayet varmı?
selametle...

Teşekkur:
Alıntı

Yer imleri