9 yaþýndaki Fýrat Sezer'in öldürülmesi davasý baþladý.
Sultangazi'de boþ bir arazide cesedi parçalanmýþ þekilde bulunan 9 yaþýndaki Fýrat Sezer'i öldürdükleri iddiasýyla üvey annesi ve ananesinin yargýlanmasýna baþlandý
Sultangazi'de boþ bir arazide cesedi parçalanmýþ þekilde bulunan 9 yaþýndaki Fýrat Sezer'i öldürdükleri iddiasýyla Gürcistan uyruklu üvey annesi ve üvey annanesinin yargýlanmasýna baþlandý.
Bakýrköy 8. Aðýr Ceza Mahkemesindeki duruþmaya tutuklu sanýklar Ekaterine Ochkhikidze ile Viola Ochkhikidze katýldý. Duruþmada, Fýrat Sezer'in babasý müþteki Necmi Sezer de hazýr bulundu.
Duruþmada savunma yapan sanýk Viola Ochkhikidze, kýzý Ekaterine, kýzýnýn resmi nikahý olmadan birlikte yaþadýðý Necmi Sezer ve çocuklarýyla ayný evde kaldýklarýný, olay sabahý erkenden kalktýðýný, torunu Taha ile ilgilendiðini anlattý.
O sýrada Necmi Sezer'in ilk eþinden olan oðlu Fýrat'ýn uyandýðýný fark ettiðini, Fýrat'ý Necmi Sezer'in ikinci eþinden olan kýzý Helin ile birlikte yatakta öpüþür vaziyette gördüðünü öne sürdü.
Daha öncede Fýrat'ýn bu tür kötü hareketlerini gördüðünü, babasýna da bu durumu söylediðini ifade eden Ochkhikidze, ''Helin'i oradan alarak yataðýna götürdüm. Fýrat o sýrada kirli elbiselerini giymiþti. Kýzým da bu nedenle Fýrat ile tartýþýyordu. Sonrasýnda Fýrat'ýn mutfaða gittiðini gördüm. Çýktýðýnda elinde býçak vardý. Kýzýma doðru býçakla hareket etti, saldýrdý. Kýzým da olay çýkmamasý için amcasýna götürecekti, üstünü giyinmeye gitti'' dedi.
Çocuðun elinden býçaðý almak için hamle yaptýðý sýrada Fýrat'ýn koltuðun üstüne düþtüðünü dile getiren Ochkhikidze, Fýrat'ý korkutmak için çekiç aldýðý sýrada kendisinin karnýna tekme attýðýný, bunun üzerine Fýrat'ýn kafasýna çekiçle 2 defa vurduðunu söyledi.
Fýrat'ýn yere düþmesinden sonra býçaðý alarak 2 kez de býçakladýðýný kaydeden Ochkhikidze, þunlarý söyledi:
''Kýzým olayý görünce þok oldu. Bana kýzdý ve þoka girerek dýþarý çýktý. Daha sonra Fýrat'ý alarak banyoya götürdüm ve býçakla kendisini doðradým. Banyoya götürdüðüm sýrada Fýrat ölmüþtü. Kendimi de öldürmek istiyordum. Cesedin parçalarýný bebek arabasýna koydum. Yarým saat sonra kýzým eve geldi. Bebek arabasý aðýr olduðu için merdivenlerde aþaðýya indirmek için kýzýmdan yardým istedim. Daha sonra arabayla çocuðun bulunduðu torbayý bir bahçeye attým. Biri bunu görmüþ ve beni yakaladý. Polisler beni yakalayarak karakola götürdüler. Çok piþmaným. Kýzýmýn yabancý bir þahýsla evlenmesi çok zor bir olaydý. Ayrýca evlendiði þahýs da baþka biriyle evliydi. Ben Gürcistan'daki evimi satarak Türkiye'ye gelip ev aldým. Kýzýmýn mutlu olmasýný istedim. Fýrat da çok zor bir çocuktu. Babasýyla sürekli kavga ediyordu. Sokakta büyümüþtü. Amcasýnýn fýrýnýna gidip geliyordu.''
Savunmasýný yapan sanýk Ekaterine Ochkhikidze da 2007 yýlýnda Türkiye'ye geldiðini, Necmi Sezer'den Taha isimli bir çocuðu olduðunu, Necmi Sezer'in daha önceki 2 eþinden olan 4 yaþýndaki kýzý Helin, 9 yaþýndaki Fýrat ve kendi annesiyle ayný evde yaþadýklarýný anlattý.
Olay günü Fýrat'ýn kirli elbiseler giydiðini gördüðünü, bu nedenle tartýþtýklarýný belirten Ochkhikidze, Fýrat'ýn mutfaða giderek býçak aldýðýný, bu sýrada annesinin de yanlarýna geldiðini ifade etti.
Ekaterine Ochkhikidze, ''Ben Fýrat'ýn býçaðý bana vuracaðýna inanmýyordum. Annem Fýrat'ýn koluna vurdu ve elinden býçaðý aldý. Ben tehlike geçti diye anneme, üzerimi deðiþtirerek Fýrat'ý amcasýna götüreceðimi söyledim. Üzerimi deðiþtirmeye gittiðim sýrada içeriden sesler geldi. Odaya gittiðimde annem Fýrat'ýn göðsüne býçakla vurmuþtu. Ben gördüðümde bir kere daha vurdu. Annemle kavga ettim ve dýþarý çýktým'' diye konuþtu.
Sokakta aðladýðý sýrada eþinin kardeþi Nedim'in kendisini aradýðýný ve Fýrat'ý sorduðunu belirten Ochkhikidze, o anda evde olanlarý hatýrladýðýný ve eve gittiðini, kapýnýn açýk olduðunu, annesinin kapýda kendisini beklediðini anlattý.
Ochkhikidze, annesinin kendisinden yardým istediðini ve bebek arabasýný indirmek için annesine yardým ettiðini ve arabada ne olduðunu bilmediðini savunarak, þunlarý söyledi:
''Ýçeride Fýrat'ýn olmadýðýný görünce, bebek arabasýnda cesedin olduðunu anladým. Annem gitmiþti. Polisler gelmeden halýyý kaldýrdým ve silmeye çalýþtým. Eþim eve geldi, karakola gitmesini ve Fýrat'ýn kaybolduðunu söylemesini istedim. Mutfak camýndan baktým ve iki kiþi arabadan indi. Kendilerinin haberci olduðunu söyledi. Her þeyi anlatmamý istediler ben de kendilerine her þeyi sadece polise anlatacaðýmý söyledim. Benim tek kabahatim annemi þikayet etmemekti. Babasý Fýrat'ý sürekli döverek adam etmeye çalýþýrdý. Fýrat sabah erkenden çýkar, eve hiç gelmezdi. Yemek yemek için bile gelmezdi. Bir keresinde eþim onu hurda toplayanlarýn yanýnda görmüþ. Babasýndan korktuðu için, babasý onu dövünce etrafa annemin dövdüðünü söylerdi. Ben Fýrat'a kötü bir muamelede bulunmadým, annem de sürekli Fýrat'ý korumaya çalýþýrdý.''
Necmi Sezer de hayatlarýnýn normal olduðunu, iyi bir þekilde yaþadýklarýný, ancak kayýnvalidesi geldikten sonra evde huzursuzluklar yaþandýðýný, eþinin çocuklara karþý davranýþlarýnýn deðiþtiðini söyleyerek, ''Eþimle müþterek çocuðumuz olduktan sonra, diðer çocuklara farklý davranmaya baþladý. Ben çocuðumu sürekli döven birisi deðilim. Üzerinde iz býrakacak þekilde de dövmedim. Fýrat hiperaktif bir çocuktu. Mahallede, Fýrat'a kötü davranýldýðý konusunda laflar ediliyordu. Eþimle konuþtum ve böyle bir þey yapmadýklarýna inandým'' þeklinde konuþtu.
Sezer, olay günü eve gittiðinde evde temizlik yapýldýðýný, oðlunun kayýp olduðunu bildirmek için karakola gittiðini, olayý en son kendisinin öðrendiðini ve sanýklarýndan þikayetçi olduðunu kaydetti.
Sanýk Viola Ochkhikidze'nin avukatý Hüseyin Çubukçu, olay yerinde olan Helin Sezer'in tanýk olarak dinlenilmesini talep etti.
Mahkeme Heyeti, Helin Sezer'in bulunduðu Kadýköy Göztepe Semiha Þakir Koordinasyon Merkezine yazý yazýlarak, çocuðun bulunduðu ortam ve psikolojisi dikkate alýnarak tanýk olarak ifade verip veremeyeceði konusunda bilgi alýnmasýna karar verildi.
Sanýklarýn tutukluluk hallerinin devamýna karar veren mahkeme heyeti, duruþmayý erteledi.
-Ýddianameden
Bakýrköy Cumhuriyet Savcýsý Mustafa Gülsoy tarafýndan hazýrlanan iddianamede, Sultangazi'de, 28 Mart'ta cesedi parçalanmýþ olarak bulunan 9 yaþýndaki Fýrat Sezer'in Gürcistan uyruklu üvey annesi Ekaterine Ochkhikidze ile üvey anneannesi Viola Ochkhikidze tarafýndan öldürüldüðü anlatýlýyor.
Ýddianamede, sanýklarýn ''kendini savunamayacak çocuðu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek'' suçundan aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasýna çarptýrýlmasý isteniyor.
AA

Teþekkur:
Beðeni:

9 yaþýndaki Fýrat Sezer'in öldürülmesi davasý baþladý.
Alýntý

Yer imleri